«Πικρή» ήττα για τον Ολυμπιακό Βόλου, 0-2 από την Καβάλα

Και τα δύο τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο

Ήττα από την ουραγό Καβάλα με 0-2 για τον Ολυμπιακό Βόλου, η οποία …ψαλιδίζει τις όποιες πιθανότητες παραμονής, υπέστη η ομάδα του Τίμου Καβακά στο γήπεδο της Νεάπολης για την 26η αγωνιστική. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στις αρχές και των δύο ημιχρόνων, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει σε κάποια από αυτές, γεγονός που έδωσε στην Καβάλα τη δυνατότητα να παραμένει στο παιχνίδι, ενώ είχε κι αυτή ευκαιρίες να προηγηθεί νωρίτερα. Από το χρονικό σημείο όπου προηγήθηκε η Καβάλα και μέχρι τη λήξη οι γηπεδούχοι έκλεισαν στα καρέ της την Καβάλα, αλλά οι τελικές προσπάθειες που έγιναν δεν βρήκαν στόχο. Ο Έμπερτ στο 55’ το 0-1 και ο πρώην «ερυθρόλευκος» Σουλεϊμάν Οκάν το 0-2 στο 93’ σε αντεπίθεση, ο οποίος νίκησε σε τετ-α-τετ τον Ξενοδόχοβ. Με τη λήξη του παιχνιδιού οι φίλαθλοι των “ερυθρολεύκων” καταφέρθηκαν λεκτικά εναντίον των παικτών, στην είσοδό τους στα αποδυτήρια.

Πρώτο ημίχρονο
Μπήκαν δυνατά στον αγώνα οι παίκτες του Τίμου Καβακά και μόλις στο 5’ ο Κουντουριώτης έκανε το σουτ από δεξιά –έξω από την περιοχή- αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κυρίτση, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Σιαφά με ωραία ατομική ενέργεια πέρασε όποιον αντίπαλο βρέθηκε μπροστά του από τα αριστερά, έβγαλε τη σέντρα, με τον προωθημένο Γραικό να μην προλαβαίνει για ελάχιστα να πάρει την κεφαλιά, μπροστά από τη μικρή περιοχή. Ο Ολυμπιακός Βόλου συνέχισε την πίεση και στο 7’ ο Γραικός έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κουντουριώτης ήταν σε επίκαιρη θέση μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν …χλιαρό, με αποτέλεσμα η μπάλα να πάει στην αγκαλιά του Κυρίτση.
Η μεγαλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στην Καβάλα στο 23’, με τον Ντα Σίλβα να κάνει τη σέντρα από τα αριστερά –κι ενώ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ που προηγήθηκε πάνω στον Στάμου- ο Σαμπανίδης στο πίσω δοκάρι και υπό την πίεση του Παπακώστα –με τον Ξενοδόχοβ εξουδετερωμένο- να στέλνει τη μπάλα άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Ολυμπιακού. Από το σημείο εκείνο και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός Βόλου είχε μία καλή στιγμή με τον Κουντουριώτη να πιάνει την κεφαλιά στο πίσω δοκάρι, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ξύδα στο 36’. Κίτρινη δέχτηκε ο Σπάσιτς για τράβηγμα της φανέλας στον Βερνάρδο.

Δεύτερο ημίχρονο
Όπως άρχισε το πρώτο ημίχρονο, έτσι άρχισε και το δεύτερο με τον Σιαφά να οδηγεί την μπάλα μέχρι την περιοχή της Καβάλας και να τροφοδοτεί τον Ξύδα, ο οποίος έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 48’ μεγάλη στιγμή με τον Σιαφά να πιάνει την κεφαλιά μετά από ωραία σέντρα του Γραικού από δεξιά, αλλά για ακόμα μία φορά η μπάλα πέρασε δίπλα από την αριστερή συμβολή των δοκών.
Στο 51’ η Καβάλα έφθασε πολύ κοντά στο να προηγηθεί, με τον Σταμένκοβιτς από αριστερά να βγάζει τη σέντρα, η μπάλα πέρασε από τον Σαμπανίδη, ο Ντα Σίλβα έκανε το σουτ, αλλά ο Φιλίποβιτς με σωτήρια προβολή έδιωξε μπροστά από τη γραμμή της εστίας του.
Κάτι που τελικά κατάφερε η Καβάλα στο 55’ με τον Ντα Σίλβα να στρώνει ανενόχλητος με κεφαλιά στον αμαρκάριστο Έμπερτ, ο οποίος έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή και να στέλνει τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Ξενοδόχοβ, για το 0-1, «παγώνοντας» την Νεάπολη.
Στο 71’, κι ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου είχε κλείσει τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους, υπήρξε μία αναστάτωση μετά από υπόδειξη του διαιτητή για επιθετικό φάουλ του Κότος πάνω στον Αμουρ. Ο διαιτητής έδειξε κίτρινη στον Στάμου, ο οποίος μπήκε στο γήπεδο για να κινηθεί προς τον Πανουριά, ο οποίος με χειροκροτήματα ειρωνεύονταν τους παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι -σύμφωνα με τον ίδιο- δεν τήρησαν το fair play, για δύο παίκτες που ήταν πεσμένοι στο χορτάρι, αλλά μόλις δεν διακόπηκε το ματς, σηκώθηκαν.
Στο 81’ ο Βερνάρδος έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά πέρασε ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 84’ ο Ξύδας μπήκε ωραία από αριστερά στην περιοχή, έφθασε μπροστά από την εστία, επιχείρησε το σουτ, αλλά ο Καραγιάννης με προβολή, παραχώρησε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Στο 87’ ο Σιαφά έπιασε ένα γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Κυρίτσης ήταν σωστά τοποθετημένος και μπλόκαρε σταθερά.
Σε μία αντεπίθεση ο πρώην ερυθρόλευκος μέχρι τα Χριστούγεννα που πέρασαν Σουλεϊμάν Οκάν, νίκησε τον Ξενοδόχοβ σε τετ-α-τετ και «έγραψε» το τελικό 0-2.
Ολυμπιακός Βόλου (Τίμος Καβακάς): Ξενοδόχοβ, Γραικός (61’ Ντος Σάντος), Σκοπελίτης, Φιλίποβιτς, Στάμου (24’ λ.τ. Μαρκοπουλιώτης), Παπακώστας, Κόλα (53’ Ντιαμπί), Ξύδας, Σιαφά, Κουντουριώτης (61’ Κότος), Βερνάρδος.
ΑΟ Καβάλας (Γιώργος Αγγελίδης): Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Πανουργιάς, Στίκας, Θωμαΐδης, Σπάσιτς (46’ Αμούρ), Μπελεβώνης, Έμπερτ (84’ Σουλεϊμάν Οκάν), Σαμπανίδης (59’ Καραγιάννης), Ντα Σίλβα, Σταμένκοβιτς (77’ Ρέτσος).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.