Ποινή -6 στον Παναθηναϊκό και ντέρμπι «αιωνίων» στα πλέι οφ

Ο αθλητικός δικαστής της Λίγκας του μπάσκετ τιμώρησε με μηδενισμό, αφαίρεση 6 βαθμών και πρόστιμο 11.000 ευρώ την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, επειδή δεν προσήλθε για να αγωνιστεί στην αναμέτρηση με την Κύμη, στο πλαίσιο της 26ης ημέρας.

Ο πρωταθλητής υποχώρησε στην τρίτη θέση με 43 βαθμούς, καθώς υστερεί στην ισοβαθμία με το Περιστέρι κι έτσι βάσει της διασταύρωσης (3ος – 6ος) θα παίξει στα πλέι οφ με τον Ολυμπιακό, έχοντας πλεονέκτημα έδρας και με την πρόκριση να κρίνεται στις δύο νίκες.

Οι «ερυθρόλευκοι» τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 4.800 ευρώ για υβριστικά συνθήματα, επεισόδια στο γήπεδο αλλά κι έξω από τον αγωνιστικό χώρο, στο παιχνίδι με τον Προμηθέα Πατρών.

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη 16 Μαΐου θα εκδικάσει το ΑΣΕΑΔ την προσφυγή της ΚΑΕ Ολυμπιακός περί παράνομου, άρα και άκυρου ορισμού των διαιτητών της 26ης αγωνιστικής.

Αν δεν δικαιωθεί ο Ολυμπιακός, τα πλέι οφ της Α1 Ανδρών θα ξεκινήσουν το επόμενο σαββατοκύριακο. Αν όμως το ΑΣΕΑΔ δικαιώσει την πειραϊκή ομάδα, οι αναμετρήσεις της 26ης αγωνιστικής θα πρέπει να διεξαχθούν εκ νέου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.