Πήρε αποτέλεσμα η Εθνική, 2-2 στη Βοσνία με παλικαρίσια ανατροπή

Η μπάλα στα δίχτυα μετά την κεφαλιά του Κολοβού και ... 2-2

Σε μία καυτή έδρα κι ενώ είχε βρεθεί να χάνει με 2-0 από το 15’, κάνοντας ένα καταστροφικό ξεκίνημα, η Εθνική Ελλάδος για τη 2η αγωνιστική του 7ου προκριματικού ομίλου για το Euro 2020, κατάφερε να φύγει με έναν πολύτιμο βαθμό από τη Ζένιτσα απέναντι στη Βοσνία με σκορ 2-2. Βίσκα στο 10’ και Πιάνιτς στο 15’ έβαλαν μπροστά με δύο τέρματα τους γηπεδούχους, αλλά ο Φορτούνης στο 64’ με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος και η χρυσή αλλαγή Κολοβός με κεφαλιά στο 85’ διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα. Η Εθνική, παίζοντας μετά από καιρό επιθετικό και ορθολογικό ποδόσφαιρο με αρχή, μέση και τέλος, πήρε μία παλικαρίσια ισοπαλία και έδωσε πολύ αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον.

Στο 10’ ο Πιάνιτς εκτέλεσε συρτά το κόρνερ, ο Βίσκα έκανε το πρώτο σουτ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Ζέκα, ξαναγύρισε στον Βίσκα, που με νέο σουτ από το ύψος του πέναλτι σημείωσε το 1-0. Στο 15’ ήρθε νέα ψυχρολουσία για τη «γαλανόλευκη». Ο Πιάνιτς εκτέλεσε απευθείας το φάουλ δέκα μέτρα έξω από την περιοχή και με δύναμη και φάλτσο έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Βλαχοδήμου, που φέρει ευθύνη, αφού δεν αντέδρασε.

Στο 22’ κι αφού ο Αναστασιάδης άλλαξε την τριάδα στην άμυνα, παίζοντας πλέον με τέσσερις στα μετόπισθεν (σύστημα 4-4-2), ο Φορτούνης έχασε απίστευτη ευκαιρία, αφού μετά από πάσα του Μπακάκη αστόχησε λίγο έξω από τη μικρή περιοχή. Από κει και πέρα οι φιλοξενούμενοι ήλεγξαν το ματς, αλλά δεν μπόρεσαν να μειώσουν, πριν βγει το ημίχρονο. Αυτό το κατάφεραν στο 64′ με πέναλτι που κέρδισε ο Φορτούνης από την τρικλοποδιά του Σούνιτς και το εκτέλεσε ο ίδιος εύστοχα.

Στο 65’ η Βοσνία έμεινε σωστά με δέκα, λόγω αποβολής του Πιάνιτς, που πήγε εγκληματικά με τις τάπες στον Ζέκα στον χώρο του κέντρου. Κι αφού η Εθνική γλίτωσε το 3-1 στο 69’ σε μεγάλη φάση με τον Κολάσινατς, το σουτ του οποίου μετά και από παρεμβολή του Μπακάκη, πήγε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, χάθηκε τεράστια ευκαιρία για το 2-2 στο 77’. Ο Κούτρης έκανε το γύρισμα από θέση μέσα αριστερά της περιοχής, αλλά το κοντινό διαγώνιο σουτ του Κολοβού απέκρουσε σωτήρια ο Σέχιτς.

Τελικά στο 85’ η Εθνική λυτρώθηκε. Από σέντρα του Ζέκα από δεξιά, πετάχτηκε ο Κολοβός στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δεξί “παραθυράκι”.

ΒΟΣΝΙΑ (Ρόμπερτ Προσινέτσκι): Σέχιτς,Μπίσακσιτς, Σούνγιτς, Ζουκάνοβιτς, Κολάσινατς, Τσίμιροτ (93’ Κρούνιτς), Μπέσιτς, Πιάνιτς, Ντούλγεβιτς (79’ Μιλόσεβιτς), Τζέκο (90’ Γκόγιακ), Βίσκα.

ΕΛΛΑΔΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Βλαχοδήμος, Μπακάκης (80’ Κουλούρης), Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κούτρης, Κουρμπέλης (67’ Κολοβός), Ζέκα, Μπουχαλάκης (46’ Mασούρας), Φορτούνης, Δώνης, Σάμαρης

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.