Πήρε αυτό που ήθελε ο ΝΠΣ Βόλος, 1-0 τον ΟΦΗ σε φοβερό ματς στο Πανθεσσαλικό

Ο ΝΠΣ Βόλος πήρε αυτό που ήθελε κόντρα στον ΟΦΗ στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.  Οι κυανέρυθροι επικράτησαν με 1-0 με γκολ στο 75’ του Χοακίν Τόρρες, που στο ντεμπούτο έδωσε τα διαπιστευτήριά του και βοήθησε την ομάδα του να επιστρέψει στις επιτυχίες και να φτάσει τους εννιά βαθμούς.

Το πρώτο 45λεπτο ήταν εκπληκτικό με πολλές φάσεις και … τρελό ρυθμό, αλλά καμία από τις δύο εστίες δεν παραβιάστηκε, ενώ στην επανάληψη ο ΟΦΗ έδειξε καλύτερη εικόνα, είχε δύο δοκάρια, ένα πριν και μετά το 1-0, αλλά ο ΝΠΣ Βόλος είχε την ουσία αυτό το διάστημα και κατέκτησε την 3η του νίκη σε τέσσερα παιχνίδια.

Στο πρώτο μέρος η μία φάση διαδέχονταν την άλλη, οι δύο ομάδες είχαν από έντεκα τελικές προσπάθειες, κάποιες εκ των οποίων οδήγησαν σε κλασικές φάσεις, αλλά γκολ δεν μπήκε.

Στο 6’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία ΟΦΗ. Μετά από κάθετη πάσα του Μέιρα στον Μάνο, ο φορ των Κρητικών βγήκε στο τετ-α -ετ , αλλά ο Γκαραβέλης με το πόδι τον νίκησε. Ο ΝΠΣ Βόλος έφτασε πολύ κοντά στο 1-0 στο 18’ με τον Γιαννούλη με το κεφάλι να απομακρύνει ενστικτωδώς σε κόρνερ και με τον Σωτηρίου εξουδετερωμένο, αφού τον είχε ξεπεράσει ο Ζοάο, το πλασέ από πλάγια θέση του τελευταίου μετά από μεταβίβαση του Μουνίθ. Έπειτα από την εκτέλεση του κόρνερ, ο Μπαλογιάννης προσπάθησε με «λόμπα» να σκοράρει, αλλά η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι αρχικά και στη συνέχεια πέρασε άουτ.

Στο 20′ είχαμε νέα πολύ καλή φάση για τους γηπεδούχους, με την κεφαλιά του Μυστακίδη, μετά από γέμισμα του Ζοάο από δεξιά να περνάει ελάχιστα άουτ, ακουμπώντας στην εξωτερική πλευρά των διχτύων πάνω από τα δοκάρια, κάτι που έγινε και στο 28’ (αλλά στο εξωτερικό πλαϊνό δίχτυ) σε πλασέ του Ζοάο, που πήρε το ριμπάουντ μετά από απόκρουση του Σωτηρίου σε σουτ του Τσοκάνη σε διπλή ευκαιρία για τον ΝΠΣ Βόλος.

Νέα μεγάλη φάση για την ομάδα του Φεράντο στο 38′. Ο Μουνίθ μπήκε στην περιοχή, μετά από συνεργασία με τον Μπαλογιάννη, αλλά το τελείωμά του με το αριστερό από θέση βολής εντός περιοχής δεν ήταν το καλύτερο και η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία.

Ο χορός των μεγάλων ευκαιριών συνεχίστηκε στην απέναντι πλευρά του γηπέδου, αφού στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μάνος που έπαιζε συνεχώς στο όριο του οφσάιντ με επιτυχία, έφυγε στην πλάτη της άμυνας από την κάθετη του Σεμέδο. Ωστόσο, ο Γκαραβέλης ενήργησε σωτήρια για δεύτερη φορά με τον ίδιο αντίπαλο και με διπλή προσπάθεια εξουδετέρωσε το πλασέ του με γρήγορη έξοδο.

Το δεύτερο μέρος

Στο 57’ ο Γκαραβέλης μπλόκαρε πέφτοντας στα πόδια του Γέντρισεκ έξω από τη μικρή του περιοχή, ενώ στο επόμενο τρίλεπτο ακολούθησαν δύο τεράστιες ευκαιρίες για τον ΟΦΗ με πρωταγωνιστή τον Φιγκεϊρέδο, που μόλις είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο. Στο 58’ ο μέσος της κρητικής ομάδας έκανε πλασαριστό σουτ από το ύψος της περιοχής στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 60’ εκμεταλλεύτηκε την αδύναμη απομάκρυνση του Διαμαντή μετά τη σέντρα από τα δεξιά του Σεμέδο και έπιασε μία βολίδα με όλη την εστία μπροστά του, με την μπάλα να κοντράρει και να περνά κόρνερ.

Τρίτη τελική για τον Βραζιλιάνο του ΟΦΗ στο 60’ που σούταρε μέσα από την περιοχή από το ύψος του πέναλτι και ελαφρώς αριστερά στο 66’, αλλά ο Γκαραβέλης δε δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει.

Στο 71’ Νέιρα και Γιαννούλης έπαιξαν… βόλεϊ με το κεφάλι έξω από τη μικρή περιοχή, αλλά η προσπάθεια του δεύτερου έφυγε αρκετά άουτ.

Κι ενώ ο ΟΦΗ είχε δείξει καλύτερη εικόνα στην επανάληψη, ο Τόρρες έδειξε τη μεγάλη του ποιότητα στο 77’ και έβαλε μπροστά στο σκορ τον ΝΠΣ Βόλος. Συγκεκριμένα, κινήθηκε γρήγορα στον άξονα και εκτός περιοχής έπιασε ένα θαυμάσιο σουτ με το αριστερό, που κατέληξε στη δεξιά γωνία του Σωτηρίου, που εκτινάχθηκε χωρίς αποτέλεσμα. Αυτή ήταν η πρώτη τελική των γηπεδούχων προς την εστία στο δεύτερο μέρος, που σημασία έχει ότι κατέληξε στα δίχτυα.

Ο ΟΦΗ στο 77’ στάθηκε άτυχος με κεφαλιά στο δεξί δοκάρι του Νέιρα στο δεύτερο δοκάρι μετά από κόρνερ από τ’ αριστερά, ενώ στο 81’ ο ΝΠΣ Βόλος ήταν αυτός που απείλησε. Ο Μάντζης είδε να του στρώνεται η μπάλα μετά από απομάκρυνση του Τσιλιανίδη με το κεφάλι, έπιασε το σουτ από το ημικύκλιο, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία.

Από κει και πέρα  ΟΦΗ πίεσε, φάση ουσιαστική δεν έκανε και ο ΝΠΣ Βόλος κράτησε εύκολα το υπέρ του αποτέλεσμα, όντας στο σημερινό ματς και τυχερός και ικανός.

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ: Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Διαμαντής, Δημόπουλος, Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαλογιάννης (68’ Μαξ), Ζοάο (46’ Τόρρες), Μουνίθ (74’ Μάντζης), Μυστακίδης, Γέντρισεκ

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μαρινάκης, Νάστος, Γιαννούλης, Κοροβέσης (80’ Ρικάρντο Βαζ), Μεγιάδο, Σακόρ (55’ Φιγκεϊρέδο), Τσιλιανίδης, Νέιρα, Σεμέδο, Μάνος

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.