Πήρε έναν βαθμό αλλά ήθελε τρεις…

Για τον Πανιώνιο ετοιμάζεται πλέον ο ΟΥΚ Βόλου

O πρώτος βαθμός κατακτήθηκε για τον ΟΥΚ Βόλου απέναντι στον ΝΟ Χίου, με τις δύο ομάδες να ήταν οι μοναδικές στον όμιλο που δεν είχαν κατακτήσει μέχρι πρότινος κάτι παραπάνω. Ωστόσο ο ένας βαθμός αφήνει πικρή γεύση στα μέλη της βολιώτικης ομάδας, που θεωρητικά μπορούσαν να φτάσουν στην κατάκτηση του θετικού αποτελέσματος…

Αυτό όμως δεν έγινε. Αντί το σύνολο του Νίκου Βενετόπουλου να κερδίσει και μάλιστα με διαφορά τον αντίπαλό του το περασμένο Σάββατο στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου, βρέθηκε να χάνει ακόμη και με τρία τέρματα διαφορά, ενώ λίγα λεπτά πριν το τέλος ήταν πίσω στο σκορ με 5-7. Ωστόσο τα τέρματα των Αράγια και Μπομπού ισοφάρισαν για τον ΟΥΚ Βόλου, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να διακόπτει λόγω έντασης το παιχνίδι σε εκείνο το σημείο και να ζητά την εκκένωση των κερκίδων. Αυτομάτως το όποιο πλεονέκτημα… κεκτημένης ταχύτητας είχαν οι Βολιώτες χάθηκε, με τον ΝΟ Χίου να ανασυντάσσει κι αυτός τις δυνάμεις του μέσα στο διάστημα των 15 περίπου λεπτών που διήρκησε η διακοπή.

Έτσι, ήρθε το τέρμα του Καλαργυρού από πλευρά φιλοξενούμενων για το 7-8 και ευτυχώς για τον ΟΥΚ ο Αμερικανός Αράγια, που αποδεικνύεται ο πολυτιμότερος παίκτης του μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα της Α1 ισοφάρισε για το τελικό 8-8, ένα σχεδόν λεπτό πριν από την ολοκλήρωση της αναμέτρησης. Βέβαια, ο ΟΥΚ Βόλου μπορούσε να φτάσει και στη νίκη, αλλά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την τελευταία επίθεση στα λίγα δευτερόλεπτα που του είχε απομείνει.

Πλέον, ακολουθεί για την 7η αγωνιστική της Α1 πόλο Ανδρών, η εκτός έδρας αναμέτρηση το ερχόμενο Σάββατο 20 Νοεμβρίου στις 17:30, με αντίπαλο τον ισχυρό Πανιώνιο, που βρίσκεται ήδη στη δεύτερη θέση της βαθμολογικής κατάταξης με 15 βαθμούς. Μάλιστα, οι «κυανέρυθροι» προέρχονται από οριακή εκτός έδρας νίκη (11-12) απέναντι στον Υδραϊκό και είναι φυσικό να έχουν και βελτιωμένη ψυχολογία. Οπότε η ήττα (αν έρθει) θα είναι εντός προγράμματος για τον ΟΥΚ Βόλου.

Περιμένει περισσότερα από τον Χάλαμ

Όπως προαναφέραμε ο Αμερικανός φουνταριστός Λουίς Αράγια αποδεικνύεται πολυτιμότατος για τον Νίκο Βενετόπουλο, έχοντας πετύχει έως τώρα 16 τέρματα. Ωστόσο από την άλλη, ο Αυστραλός Νικ Χάλαμ, που ήρθε και με περγαμηνές από τη χώρα του καθώς συμμετείχε στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας, δεν έχει αποδώσει τα μέγιστα μέχρι στιγμής.

Είναι φανερό ότι οι Βολιώτες περιμένουν περισσότερα από τον Αυστραλό, ώστε η ομάδα να μπορεί να βασιστεί επάνω του στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο Χάλαμ σημείωσε το πρώτο του τέρμα απέναντι στον ΝΟ Χίου το περασμένο Σάββατο, αλλά καλείται ν’ ανεβάσει περισσότερες στροφές στη συνέχεια (η οποία είναι μακρά) και όσο πιο σύντομα γίνεται, για να μπορέσει και η ομάδα του να διεκδικήσει περισσότερα εντός πισίνας.

Τα οικονομικά τη σημερινή εποχή εξάλλου δεν είναι τα καλύτερα για συλλόγους όπως ο ΟΥΚ Βόλου, και η συμφωνία με ξένο παίκτη συνεπάγεται υπέρβαση σε όλα τα επίπεδα. Ωστόσο αυτές οι συμφωνίες γίνονται με παίκτες που καλούνται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και όχι δευτερεύοντα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.