Πήρε στα πέναλτι αυτό που δικαιούνταν ο Αίας με τον Θησέα

Ο Αίας Σούρπης επέλεξε να αγωνιστεί στον Πλάτανο κι όχι στη φυσική του έδρα στο ματς με τον Θησέα, για να προστατεύσει τον αγωνιστικό χώρο στο γήπεδό του. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να είναι καλύτερος από τον αντίπαλό του, που αγωνίζεται μία κατηγορία παραπάνω, έχοντας αυτός τις μεγάλες ευκαιρίες, και τελικά να πάρει αυτό που δικαιούνταν στα πέναλτι με 4-2 μετά το 0-0 του κανονικού αγώνα και της παράτασης.

Ο Θησέας είχε, όπως παραδέχονται και οι άνθρωποι της ομάδας μία κατοχή ανούσια κι όχι την εικόνα που θα ήθελαν και γενικώς βρέθηκε σε μέτρια μέρα. Έτσι, έγινε η μοναδική από τις ομάδες της Γ’ Εθνικής που αποκλείστηκαν στο Κύπελλο της ΕΠΣΘ.

Όμως οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται ότι στο 59’ δεν αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας Χαλάτσης, όταν τον πέρασε ο Αγγελής και ανατράπηκε. Στη φάση αυτή θεωρούν ότι έπρεπε να δοθεί κόκκινη κάρτα και όχι κίτρινη, ενώ σωστά δόθηκε φάουλ, αφού η παράβαση ήταν εκτός περιοχής.

Τις φάσεις, όπως τονίσαμε, τις είχε ο Αίας, που τέσσερις φορές (η μία στην παράταση) με τον Αραπίτσα δεν κατάφερε να σκοράρει. Ο εξτρέμ των γηπεδούχων βρέθηκε απέναντι από τον Κεφαλά, που έσωσε στις τρεις περιπτώσεις την ομάδα του, ενώ σε μία η μπάλα έφυγε άουτ.

Να σημειωθεί ότι ο Θησέας από το 109’ έπαιζε τυπικά με έντεκα, αφού ο Γαλανόπουλος τραυματίστηκε και έμεινε στο γήπεδο, χωρίς να μπορεί να προσφέρει, ενώ έκπληξη ήταν η παρουσία του Υφαντή στο βασικό σχήμα, που επέλεξε να μην κάνει χειρουργείο, αλλά θεραπείες μετά τη ρήξη χιαστών που είχε υποστεί το καλοκαίρι σε φιλικό. Όμως δεν άντεξε και στο δέκατο λεπτό αποχώρησε.

Στα πέναλτι,  ο Αίας είχε κάτω από τα δοκάρια τον Λαγό κι όχι τον Χαλάτση, που αντικαταστάθηκε στο 119’, αφού είχε τραυματιστεί στον ώμο. Ο Λαγός αποδείχθηκε ο πολυτιμότερος της ομάδας του, αφού έπιασε δύο από τα τέσσερα πέναλτι, ενώ ο Αίας ευστόχησε και στα τέσσερα που εκτέλεσε και προκρίθηκε με 4-2 στη ρώσικη ρουλέτα.

Ο Θησέας ήταν αυτός που ξεκίνησε η διαδικασία.  Ο Πέτσης έκανε το 0-1, ενώ στη συνέχεια Αγιασιώτης και Διαμαντόπουλος νικήθηκαν από τον Λαγό και ο Δημητριάδης στο τέταρτο πέναλτι έκανε το 3-2.

Από την άλλη ευστόχησαν κατά σειρά οι Κατσαβριάς, Αραπίτσας, Μακανίκας και Μιχόπουλος.

ΑΙΑΣ: Χαλάτσης (119’ Λαγός), Παπανικολόπουλος, Πλαβός, Μιχόπουλος, Σιαμουρδάνης (91’ Ξηροκώστας), Τσάτσος (75’ Κατσαβριάς Κων.), Μπιρτσάι, Τσόγκας (70’ Χουλιαράς), Αραπίτσας, Μακανίκας, Κατσαβριάς  Αθ.

ΘΗΣΕΑΣ: Κεφαλάς, Καψιώτης, Διαμαντόπουλος, Γιαουπλάρι, Βαν ντε Γουΐχε, Γαλανόπουλος, Φραγκογιάννης (57’ Δημητριάδης), Υφαντής (10’ λ.τρ. Πέτσης), Παπαϊωάννου, Κοτζαθανάσης (61’ Αγιασιώτης), Αγγελής (61’ Βλάχος)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.