Πήρε την πέμπτη σερί νίκη, όχι τη διαφορά ο ΠΑΟ με Μπασκόνια

Ο Παπαπέτρου καρφώνει εντυπωσιακά στο καλάθι της Μπασκόνια

Στη σκιά του θανάτου του Θανάση Γιαννακόπουλου (η θέση που συνήθιζε να κάθεται στα επίσημα ο εκλιπών «ντύθηκε» με μια σημαία της ομάδας), ο Παναθηναϊκός νίκησε με μπόλικο άγχος (72-70) την Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ και μπήκε για τα καλά στο κόλπο της οκτάδας ε το πέμπτο σερί ροζ φύλλο. Εντυπωσιακή η εμφάνιση των «πρασίνων» στα πρώτα 25 λεπτά, έφτασαν τη διαφορά μέχρι και το +23, αλλά υπέστησαν μπλακ άουτ και παραλίγο να το πληρώσουν στο φινάλε.

Το «τριφύλλι» ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι και παίρνοντας την απαιτούμενη ώθηση από τον κόσμο του, προηγήθηκε 56-33 στο 25’ και έδειχνε ικανό να καλύψει και τη διαφορά των 9 πόντων που είχε χάσει στη Βιτόρια. Εντούτοις, εμφάνισε αυτοκτονικές τάσεις στη συνέχεια, χαλάρωσε υπερβολικά και έκανε τη ζωή του δύσκολη.  Παρόλα αυτά, έφτασε στην 5η διαδοχική νίκη του στην Ευρωλίγκα, βελτίωσε το ρεκόρ του στο 14-13 και πάει στο Μιλάνο να τα παίξει όλα για όλα.

Τα τελευταία λεπτά ήταν συγκλονιστικά και απέκτησαν μορφή θρίλερ, με τον Παναθηναϊκό να αδυνατεί να ξεφύγει στο σκορ, παρότι είχε βελτιώσει και πάλι την άμυνά του. Ο Κιλπάτρικ με ένα μεγάλο τρίποντο έδωσε «αέρα» στην ομάδα του (70-67) στο 1:31 πριν από το τέλος του αγώνα.

Οι «πράσινοι» έβγαλαν δύο καλές άμυνες, αλλά δε βρήκαν λύσεις επιθετικά και το μόνο που κατάφεραν ήταν να ξεφύγουν με 5 πόντους (72-67 στα 14’’ πριν το φινάλε με τζαμπ σουτ του Τόμας). Με τρεις βολές του Χουέρτας στα 8 δέκατα πριν από τη λήξη, η Μπασκόνια μείωσε για το τελικό 72-70, που αφήνει γλυκόπικρη γεύση στην ομάδα του Πιτίνο. Αφενός, έφτασε στη νίκη και είναι ζωντανός στο κόλπο της οκτάδας. Αφετέρου, δεν κάλυψε τη διαφορά της ήττας του στον πρώτο γύρο.

Τα δεκάλεπτα: 26-10, 48-27, 56-48, 72-70.

Παναθηναϊκός (Πιτίνο): Τόμας 16 (5 ριμπ.), Λάνγκφορντ 8, Παπαγιάννης 10 (7 ριμπ.), Παπαπέτρου 6, Γκιστ, Βουγιούκας 5, Λεκαβίτσιους 2, Κιλπάτρικ 14, Λοτζέσκι, Καλάθης 11 (12 ασίστ, 6 ριμπ.), Αντετοκούνμπο, Μήτογλου.

Μπασκόνια (Περάσοβιτς): Πενάβα, Βιλντόσα 11, Γκονζάλεθ, Βόιγκτμαν 9 (11 ριμπ., 7 ασίστ), Σεντεκέρσκις, Χουέρτας 13 (6 ασίστ), Ντιόπ 2, Πουαριέ 10 (7 ριμπ.), Τζόουνς, Σιλντς 13, Χίλιαρντ 12.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.