Πήρε το Κύπελλο κι έκανε το εγχώριο “τρεμπλ” η Σέλτικ

Η Σέλτικ δεν είχε κανένα πρόβλημα στον «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκώβης να επικρατήσει με 3-1 της Ινβερνές (ομάδα της Championship) στον τελικό του Κυπέλλου Σκωτίας και να πανηγυρίσει το 41ο τρόπαιο στην Ιστορία της. Με αυτή την επιτυχία ολοκλήρωσε τη σεζόν 2022/2023 με το εγχώριο “τρεμπλ”, έχοντας κατακτήσει ήδη το πρωτάθλημα και νωρίτερα το Λιγκ Καπ.

Στην 59η παρουσία του σε τελικό Κυπέλλου (είναι η ομάδα με τις περισσότερες παρουσίες) το συγκρότημα του Άγγελου Ποστέκογλου πανηγύρισε το 41ο τρόπαιο στα χρονικά του συλλόγου. Τελευταία φορά που ηττήθηκε σε καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης ήταν το 2002 από την Ρέιντζερς κι έκτοτε μετρά 10 στα 10 στις παρουσίες της σε τελικούς!

Η Ινβερνές πάλεψε απέναντι σε μία σαφώς ανώτερη ομάδα, αλλά δεν κατάφερε να κάνει την έκπληξη και να πάρει το Κύπελλο για 2η φορά στην Ιστορία της, όπως είχε κάνει το 2015 όταν είχε αποκλείσει στον ημιτελικό τη σημερινή της αντίπαλο.

Ο Φουρουχάσι στο 38΄ και ο Αμπάντα στο 65΄ έδωσαν ξεκάθαρο προβάδισμα στη Σέλτικ, αλλά στο 84΄ ο ΜακΚέι έβαλε ξανά… στο παιχνίδι την Ινβερνές, μειώνοντας σε 2-1. Την «χαριστική βολή», όμως, έδωσε στο 90΄+1 ο Ζότα, ο οποίος «έγραψε» το τελικό 3-1.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.