Πήρε το τοπικό ντέρμπι ο Θησέας, 1-0 τον Αλμυρό με Γιαουπλάρι

Ο Ζενούνης μέσα στην περιοχή του Θησέα, με τον Ιακωβίδη να τον επιτηρεί

Ο Θησέας αναδείχθηκε νικητής του τοπικού ντέρμπι με τον Γ.Σ. Αλμυρού στην Αγριά στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του τρίτου ομίλου της Γ’ Εθνικής μπροστά σε αρκετό κόσμο. Ο Γιαουπλάρι ήταν ο χρυσός σκόρερ για την ομάδα του Λάκη Μπακάλη στο 10’, πετυχαίνοντας γκολ για δεύτερη χρονιά κόντρα στους Αλμυριώτες, αφού είχε ανοίξει το σκορ και στο περσινό 1-1 στο ίδιο γήπεδο.

Όμως φέτος στο γκολ του υψηλόσωμου κεντρικού αμυντικού δε βρήκε απάντηση  Γ.Σ. Αλμυρού, που έκανε καλή εμφάνιση, αλλά δεν πήρε τίποτα από το παιχνίδι.

Στο 10ο λεπτό σημειώθηκε το μοναδικό τέρμα της συνάντησης. Ο Ιωαννίδης βρήκε τον Γιαουπλάρι με κόρνερ κι αυτός νικώντας στον αέρα τους αντίπαλους αμυντικούς έγραψε με κεφαλιά το 1-0. Η καλύτερη φάση εκτός του γκολ στο πρώτο μέρος αυτή στο 19′, όταν το κοντινό σουτ του Βουρδάκη αποκρούστηκε από αμυνόμενο του Θησέα.
Στην αρχή του δεύτερου 45λεπτου ο Αλμυρός πίεσε και στο 55’ ο Βουρδάκης έφυγε γρήγορα από θέση μέσα δεξιά, αλλά προ του κινδύνου να βγει στο τετ-α-τετ με τον Ντάριο Βαν Ντε Γουΐχε ο Ιακωβίδης τον τράβηξε από τον ώμο και τον καθυστέρησε σημαντικά. Αν ο ακραίος μεσοεπιθετικός των φιλοξενουμένων έπεφτε, θα κέρδιζε φάουλ από τον αμυντικό του Θησέα, που ήταν ο τελευταίος.

Ωστόσο, προτίμησε να μείνει όρθιος (η παράβαση πάντως έστω κι έτσι υπάρχει, αλλά ο Βουρδάκης θέλησε να συνεχίσει τη φάση, όπως σημειώσαμε, και ο διαιτητής άφησε το παιχνίδι) και πάσαρε παράλληλα για τον Αγιασιώτη, που έβγαλε  μέσα στην περιοχή για τον Δερμιτζάκη, ο οποίος από θέση μέσα αριστερά της περιοχής  σούταρε πάνω από τα δοκάρια. Στο 59′ ακυρώθηκε γκολ του Γιαουπλάρι για επιθετικό φάουλ, ενώ στο 81’ μετά από σέντρα από τα δεξιά ο Ζενούνης έπιασε την κεφαλιά λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, που πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι, με τον Αναστασίου να είναι λίγο πιο πίσω επίσης αφύλακτος, λέγοντας στον συμπαίκτη του ότι έπρεπε να του αφήσει την μπάλα.

Σ’ ό,τι αφορά τον Θησέα, στην επανάληψη είχε δύο καλές προσπάθειες με τον Βλάχο στο 70’ σε φάση τετ-α-τετ και τον Ιωαννίδη στο 75′, που πέρασαν έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι και πάνω από την εστία αντίστοιχα.

Να σημειωθεί ότι στην αρχική ενδεκάδα του Γ.Σ. Αλμυρού είχε δηλωθεί ο Αγγελής, αλλά ένιωσε ενοχλήσεις στην προθέρμανση και αντικαταστάθηκε από τον Δερμιτζάκη.

Έτσι, οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με τον Πολυμέρου στο τέρμα, τον Κυριάκο δεξί μπακ, τον Λάμπο αριστερό, τους Παπακώστα και Χολέβα στόπερ, ενώ στο κέντρο ανασταλτικό ρόλο είχαν οι Ζενούνης, Δημηνάς και πίσω από τον Αναστασίου έπαιξαν οι Βουρδάκης, Αγιασιώτης και Δερμιτζάκης.

Από την άλλη ο Λάκης Μπακάλης επέλεξε για τον Θησέα το 4-4-2. Ο Ντάριο Βαν ντε Γουΐχε ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Κυρίτσης και Διαμαντόπουλος στα άκρα της άμυνας και οι Ιακωβίδης, Γιαουπλάρι στο κέντρο αυτής. Τους κεντρικούς χαφ αποτέλεσαν οι Μπόρας και Κοτζαθανάσης (ο Οικονόμου έμεινε στον πάγκο, αφού είχε έρθει από το εξωτερικό και ήταν ανέτοιμος) και τους ακραίους μεσοεπιθετικούς οι Ιωαννίδης και Πέτσης. Τέλος, οι δύο επιθετικοί ήταν ο Σιώμος με τον Βλάχο.

Να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν κι ένα πέναλτι στο 80′ για χέρι του Κυρίτση.

ΘΗΣΕΑΣ: Ντάριο Βαν ντε Γουΐχε, Κυρίτσης, Διαμαντόπουλος (64’ Ερρίκος Βαν ντε Γουΐχε), Γιαουπλάρι, Ιακωβίδης, Μπόρας, Πέτσης (87’ Λομάνι), Σιώμος (69’ Λίτσιος), Βλάχος, Κοτζαθανάσης, Ιωαννίδης (85’ Γαλανόπουλος)

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ: Πολυμέρου, Κυριάκος, Λάμπος (86’ Αΐδης), Παπακώστας, Χολέβας, Δημηνάς (62’ Ρακής), Ζενούνης, Αγιασιώτης, Δερμιτζάκης, Αναστασίου, Βουρδάκης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.