Πιθανόν Παλαμά με Σέλλανα, μπαίνει ο Δωματάς από Τετάρτη

Ακόμη ένα εύκολο τρίποντο για το πρωτάθλημα σημείωσε το περασμένο Σάββατο η Νίκη στη Στυλίδα, επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 1-4, και φιγουράρει με την καλύτερη διαφορά με εννιά τέρματα ενεργητικό και ένα παθητικό στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, όντας ισόβαθμη με τον Ολυμπιακό Βόλου και με τον Α.Ο. Σελλάνων,  που επίσης έκαναν το δύο στα δύο.

Η Νίκη σίγουρα θέλει να αποφύγει στα επόμενα ματς τη χαλαρότητα των πρώτων λεπτών, που της στοίχισαν και το γκολ στο 6’ του Βαρυπάτη, με το οποίο έμεινε πίσω στο σκορ από νωρίς, αλλά σίγουρα, όταν οι κυανόλευκοι βρήκαν τα πατήματά τους έγινε σαφές στους φιλάθλους που είδαν τον αγώνα είτε διά ζώσης είτε τηλεοπτικά ότι ήταν θέμα χρόνου να ανατραπεί η κατάσταση.

Ασφαλώς, ήταν σημαντικό το ότι η Νίκη ισοφάρισε στο 45’ με κοντινό βολέ του Κέρι μετά από σπάσιμο της μπάλας με το κεφάλι του Φάμπιο Ταβάρες σε μία φάση που η Νίκη χρειάστηκε ελαφρώς την τύχη, αφού η στραβοκλοτσιά του Μακενγκό κατέληξε σε πάσα στον Μετούσι, ο οποίος έβγαλε τη σέντρα για τον Πορτογάλο.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι με δεδομένο πως στο πρώτο μέρος λειτούργησε η τακτική του προπονητή της Στυλίδας να έχει μονίμως δύο παίκτες πάνω στον Κέρι, αλλά και γενικότερα το ότι μετά το γκολ τους οι γηπεδούχοι έκλεισαν καλά τους χώρους στην άμυνά τους, ο Καρτσαμπάς, που φεύγει από τα αριστερά δευτερόλεπτα πριν το γκολ και δημιουργεί υπεραριθμία, είναι αυτός που αποδιοργανώνει σε πρώτη φάση την άμυνα της Στυλίδας, η οποία χάνει τα μαρκαρίσματα και στην εξέλιξη αυτής της φάσης και σε δεύτερο χρόνο έρχεται το γκολ.

Στην επανάληψη φυσικά δεν υπάρχει καμία σύγκριση ανάμεσα στις δύο ομάδες, αφού η Νίκη έδειξε την τεράστια διαφορά δυναμικότητας που τη χωρίζει από την αντίπαλό της με άλλα τρία γκολ έφτασε στο άνετο διπλό και έδωσε το έναυσμα στους εκατοντάδες οπαδούς της να πανηγυρίσουν. Μάλιστα πρωταγωνιστές στο δεύτερο γκολ ήταν οι ακριβώς ίδιοι, αφού ο Μετούσι κάνει τη σέντρα, ο Φάμπιο Ταβάρες κάνει την κεφαλιά, που όμως αυτή τη φορά πάει στο δοκάρι και φτάνει στον Κέρι, που «πυροβολεί» για δεύτερη φορά και δίνει το προβάδισμα. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον Μετούσι, αφού, παρότι ευθύνεται για το γκολ της Στυλίδας λόγω της απρόσεκτης απόκρουσής του με τα κεφάλι, ήταν πραγματικά ανεξάντλητος σε δυνάμεις και δημιούργησε με τα ακατάπαυστα ανεβάσματά του πολλά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα.

 Πρώτο γκολ Ντινιωτάκη με τη φανέλα της Νίκης

Εν συνέχεια η εξασφάλιση της νίκης ήρθε με το γκολ του Καρτσαμπά το 66’ και το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 84’ ο Ντινιωτάκης, ο οποίος στο δέκατο ματς πρωταθλήματος με τη Νίκη, από τη στιγμή που ήρθε πέρσι, σκόραρε για πρώτη φορά με την κυανόλευκη φανέλα. Παράλληλα, ήδη έφτασε τα πέντε τέρματα ο Κέρι, πρώτος σκόρερ του ομίλου και όλης της Γ’ Εθνικής, ενώ πίσω του είναι με τέσσερα ο μέσος Ηλίας Σταύρου, που παίζει στον Ασπρόπυργο κι είχε περάσει πρόπερσι από τον Ολυμπιακό Βόλου.

Δεν πήγε Στυλίδα ο Μανωλάς

Μία έκτακτη κοινωνική υποχρέωση του Στέλιου Μανωλά δεν του επέτρεψε να πάει στη Στυλίδα και να δει τη Νίκη, όπως ήθελε, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες η επίσκεψή του τη βδομάδα που διανύουμε, για τρεις-τέσσερις μέρες, θα γίνει κανονικά, όπως έχει προγραμματίσει ο μεγάλος παλαίμαχος άσος, με σκοπό να δει την καθημερινότητα της ομάδας.

Κομβικό ματς με Σέλλανα

Πάντως κανείς δεν επαναπαύεται στην εύκολη επικράτηση του περασμένου Σαββάτου, αφού με το ρόστερ που έχει η Νίκη, αυτή επιβάλλεται να είναι η τύχη όλων των ομάδων επιπέδου Στυλίδας. Εξάλλου, ακολουθεί ένα ματς που κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως κομβικό για το συγκρότημα του Γιώργου Κούτση, αφού τα Σέλλανα, που είναι ο επόμενος αντίπαλος εκτός έδρας, είναι σίγουρα το πιο δύσκολο εμπόδιο στην πρώτη πεντάδα αγώνων και πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο οποίο η Νίκη θέλει να πάει με το απόλυτο. Η καρδιτσιώτικη ομάδα έχει περάσει χωρίς απώλειες τα δύο πρώτα ματς του πρωταθλήματος και διαθέτει αρκετούς έμπειρους παίκτες, που αποτελούν μέρος ενός δυνατού συνόλου και θα προσπαθήσει να τερματίσει πίσω από τη Νίκη και τον Ολυμπιακό, ομάδες οι οποίες όλα δείχνουν ότι είναι οι δύο που ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες.

Το σύνθημα για εγρήγορση και μη επανάπαυση έδωσε ο Βασίλης Ρόβας στις δηλώσεις του μετά το ματς με τη Στυλίδα, καθώς τόνισε χαρακτηριστικά ότι η ομάδα είναι σα να δίνει μάθημα σε κάθε παιχνίδι, θέλοντας να πει ότι κάθε αγωνιστική οι κυανόλευκοι δίνουν εξετάσεις, εφόσον πρέπει να κερδίζουν συνεχώς. Επίσης, οι ποδοσφαιριστές πήραν και το μήνυμα από τις δηλώσεις του προπονητή τους ότι είναι ανεπίτρεπτο για μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό να δείχνει χαλαρότητα, όπως έκαναν οι παίκτες του στο πρώτο 20λεπτο, καθώς σε πιο δύσκολα ματς αυτό μπορεί να στοιχίσει.

Πιθανόν στον Παλαμά το ματς με τα Σέλλανα

Πιθανή έδρα για την αναμέτρηση με την καρδιτσιώτικη ομάδα είναι το γήπεδο του Παλαμά, αφού δύσκολα θα είναι έτοιμος ο αγωνιστικός χώρος στη φυσικά έδρα των Σελλάνων στο Προάστιο. Ίσως το γήπεδο του Μουζακίου, που αγωνίστηκε με τη Στυλίδα ο Α.Ο. Σελλάνων στην πρεμιέρα να ταίριαζε καλύτερα στη Νίκη, αφού είναι στάδιο και έχει συν τοις άλλοις και πολύ καλό αγωνιστικό χώρο, αλλά όλα δείχνουν ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί στο γήπεδο Παλαμά, ο οποίος είναι πάντως γύρω στα 40 λεπτά πιο κοντά στον Βόλο.

Ξεκινά η προετοιμασία για τα Σέλλανα την Τρίτη

Την Τρίτη στις 14.30 μετά το ρεπό της Δευτέρας οι παίκτες της Νίκης έχουν προπόνηση. Από Τετάρτη μπαίνει στο προπονητικό πρόγραμμα ο Δωματάς, που ακόμη δεν έχει παίξει στο πρωτάθλημα, έχοντας δύο συμμετοχές στο Κύπελλο με Μακεδονικό Φούφα και Κέρκυρα.

Ευχαρίστησε τη Στυλίδα και τον κόσμο της Νίκης η διοίκηση

Σε ευχαριστήρια ανακοίνωση της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου τονίζεται: «Η Διοικούσα Επιτροπή Ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου 1924 ευχαριστεί την Διοίκηση του Α.Ο. Στυλίδας για τη φιλοξενία προς την ομάδα μας στο πλαίσιο της μεταξύ μας αναμέτρησης για την 2η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής και δεσμευόμαστε για ανάλογη φιλοξενία στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Τέλος ευχαριστούμε τον υπέροχο κόσμο της ομάδας μας που βρέθηκε στο ΔΑΚ Στυλίδας, για τη μαζική και υποδειγματική παρουσία του, δίνοντας όπως πάντα ώθηση στους ποδοσφαιριστές μας».

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.