Πλησιάζει η ώρα της… Κρίσης για τη Νίκη Βόλου

«Απόλυτη συγκέντρωση» λέει ότι πρέπει να δείξει η Νίκη ο Κ. Σαριμπαλίδης

Μπορεί η Νίκη Βόλου να πήρε το θετικό αποτέλεσμα στην έδρα του Αριστοτέλη Φλώρινας την περασμένη Κυριακή, ωστόσο αυτό μόνο εύκολο δεν ήταν, όπως φάνηκε από τηνε εξέλιξη του αγώνα. Έτσι, οι παίκτες της νικιώτικης ομάδας και ο προπονητής τους, Γιώργος Κοσμάτος, καλούνται να δουν τα κακώς κείμενα που καταγράφονται στη συγκεκριμένη αναμέτρηση και να τα διορθώσουν καθώς έρχεται μία σειρά αγώνων που θα κρίνει εν πολλοίς ακόμη και την κατάκτηση του τίτλου και θα καθορίσει και τις πιθανότητες της Νίκης για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Στην αναμέτρηση με τον Αριστοτέλη Φλώρινας στέκεται και ο έμπειρος πλέι μέικερ της Νίκης Βόλου, Κώστας Σαριμπαλίδης, που τονίζει ότι όλοι θα πρέπει να είναι 100% προσεκτικοί από εδώ και πέρα και μέχρι το τέλος της αγωνιστικής δράσης. «Το παιχνίδι της τελευταίας Κυριακής είναι ένας καλός οδηγός για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, γιατί παραλίγο να στραβοπατήσουμε. Το πάθημα πρέπει να μας γίνει μάθημα. Πρέπει να είμαστε διαρκώς προσεκτικοί από εδώ και πέρα, αν και θεωρώ ότι φάνηκαν οι συνέπειες της μεγάλης διακοπής που είχαμε από τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις» αναφέρει στο «Magnesiasports» ο έμπειρος γκαρντ, στεκόμενος από εκεί και πέρα στο βαρύ πρόγραμμα: «Αν δεν είμαστε συνειδητοποιημένοι και συγκεντρωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς από εδώ και πέρα θα έχουμε θέματα που δεν πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Έρχεται μια σειρά δύσκολων αγώνων που θα κρίνουν τη χρονιά, οπότε πρέπει να είμαστε αυτοί που πραγματικά μπορούμε για να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους την επίτευξη των στόχων μας».

Παγίδες πριν την αναμέτρηση με τον Αίολο

Η αρχή λοιπόν γίνεται με την εντός έδρας αναμέτρηση της Κυριακής με τους Αετούς Βέροιας, που θεωρητικά δεν αποτελούν φόβητρο για τους «κυανόλευκους», αλλά στην πράξη όλα κρίνονται εντός των τεσσάρων γραμμών του παρκέ. Παγίδες σίγουρα κρύβει το παιχνίδι με την Αναγέννηση Καρδίτσας, που έχει δείξει ότι διαθέτει μία ιδιαίτερη δυναμική, με τους «κιτρινόμαυρους» να επισκέπτονται και αυτοί το κλειστό της Νέας Ιωνίας την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, ενώ μετά ακολουθεί το παιχνίδι της χρονιάς…

Αντίπαλος δεν είναι άλλος από τον Αίολο Τρικάλων, με τη Νίκη Βόλου να δοκιμάζεται στην πόλη της Δυτικής Θεσσαλίας στις 2 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής. Ο Αίολος είναι η μοναδική ομάδα μέχρι τώρα που έχει αναγκάσει τη Νίκη σε ήττα (75-82 στο κλειστό της Νέας Ιωνίας), ενώ είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με τους «κυανόλευκους» έχοντας το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Έτσι, η Νίκη καλείται να πάρει τα ροζ φύλλο αγώνα στα δύο παιχνίδια που ακολουθούν και σε περίπτωση που μέχρι τότε ο Αίολος δεν έχει στραβοπατήσει, να πάρει τη νίκη και στα Τρίκαλα με διαφορά οκτώ τουλάχιστον πόντων…

Όσον αφορά τώρα την πληρότητα στις προπονήσεις, θετική είναι η επιστροφή του Γιώργου Παρασκευά στη δράση. Από την άλλη, ο Σάκης Κουτίνας έπαιξε με ένεση απέναντι στον Αριστοτέλη Φλώρινας καθώς ταλαιπωρείται από πόνους στη μέση από την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο Σαριμπαλίδης ταλαιπωρείται από ένα μικροδιάστρεμμα, ωστόσο αναμένεται να είναι κανονικά στη διάθεση του προπονητή του ήδη από την ερχόμενη Κυριακή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.