Πληθαίνουν οι φωνές για 10 ομίλους στη Γ’ Εθνική και άνοδο των δευτεραθλητών των ΕΠΣ

Πληθαίνουν οι φωνές, που ζητούν το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής της σεζόν 2019-20 να διεξαχθεί με 10 ομίλους των 16 ομάδων και να προβιβαστούν και οι δευτεραθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ. της ποδοσφαιρικής περιόδου 2018-2019. Κι αυτό γιατί μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΠΣ Ηλείας, Αρη Κουλούρη, που υποστήριξε αυτό το σχέδιο, και η ΕΠΣ Ζακύνθου απέστειλε σχετική επιστολή στην ΕΠΟ εν όψει της Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στις 28 Ιουνίου. Θυμίζουμε ότι υπέρμαχος και ενός ομίλου στην Κρήτη με 16 ομάδες είναι και η ΕΠΣ Ηρακλείου για να καλυφθούν πιο εύκολα τα έξοδα μετακίνησης και να είναι κοντινές οι αποστάσεις που έχουν να διανύσουν οι ομάδες, ενώ ίδιους λόγους επικαλείται η ΕΠΣ Ζακύνθου, της οποίας η επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

Λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη αναδιάρθρωση για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο επανερχόμεθα στην 5591/12-4-2019 αρχική μας πρόταση και σας προτείνουμε τα κάτωθι:

Σε ό,τι αφορά τη Γ’ Εθνική Κατηγορία για την ποδοσφαιρική περίοδο 2019-2020, να δημιουργηθούν δέκα (10) Όμιλοι των δέκα έξι (16)ομάδων, από Όμορους Νομούς, προβιβάζοντας και τις δευτεραθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ. ποδοσφαιρικής περιόδου 2018-2019.

Η πρόταση αυτή έχει ως σκοπό να μειωθούν στο ένα τρίτο τα έξοδα, μετακίνησης-διατροφής-διανυκτέρευσης κλπ των σωματείων. Έτσι δημιουργείται π.χ. ο όμιλος Κρήτης, ο όμιλος Πελοποννήσου, ο όμιλος Δυτικής Ελλάδος και άλλοι όμιλοι με κοντινές αποστάσεις και αυθημερόν μετακινήσεις.

Παρακαλούμε, όπως δείτε θετικά, έστω και την ύστατη στιγμή, την πρότασή μας, που αφορά τη βιωσιμότητα των σωματείων, δεδομένου ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν έχει την ανάλογη οικονομική στήριξη της Πολιτείας, για να μπορούν τα σωματεία να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας»

Σε ό,τι αφορά τον Άρη Κουλούρη, πρόεδρο της ΕΠΣ Ηλείας, έκανε την εξής δήλωση στο patris-sport: «Μπορεί να μην έχουμε  στείλει επιστολή στην ΕΠΟ,  όπως άλλες ενώσεις της χώρας μας, όμως ενόψει της γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ την 28.06.2019, είμαστε  και εμείς υπέρμαχοi της εισήγησης, για τη διεξαγωγή της Γ’ Εθνικής κατηγορίας σε 10 ΟΜΙΛΟΥΣ αποτελούμενους από 14-15 ομάδες ο κάθε όμιλος,  προκειμένου να μικρύνουν οι αποστάσεις, ώστε να μειωθούν τα έξοδα μετακίνησης. Πράγμα που σημαίνει ότι επιδιώκουμε και εμείς,  την άνοδο του δευτεραθλητή μας, Ενιπέα Λαντζοΐου! Και θα δώσουμε τη «μάχη» για αυτό μέσα στη Γ. Σ. την ώρα που θα τεθεί! Άραγε ποιος πρόεδρος και ποια ένωση δε θέλει περισσότερες ομάδες της,  στα Εθνικά Πρωταθλήματα;»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.