Ποδηλατάδα για όλους, για την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού

Στην παραλία του Βόλου

Βολιώτισσες και Βολιώτες όλων των ηλικιών με τα ποδήλατά τους ανταποκρίθηκαν στη σχετική πρόσκληση και συμμετείχαν το πρωί της Κυριακής 16 Οκτωβρίου στη δράση ευαισθητοποίησης «Ποδηλατάδα για όλους», που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού.

Η δράση πραγματοποιήθηκε από την υφυπουργό Παιδείας Ζέτα Μακρή και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά σε συνεργασία με το σωματείο ατόμων με αναπηρία Όρασης Ν. Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί» και το σωματείο αποκατάστασης και ειδικής αγωγής ατόμων με αναπηρία «Παναγία Ευαγγελίστρια».

Περισσότερα από 100 ποδήλατα συναντήθηκαν στην αφετηρία της ποδηλατικής διαδρομής στο λιμάνι του Βόλου και ακολούθησαν την πορεία προς τον Ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, όπως ήταν προγραμματισμένο. Ωστόσο, η εξαιρετική διάθεση και η ενέργεια των ποδηλατών ήταν ανεξάντλητη και η διαδρομή επαναλήφθηκε στέλνοντας ακόμα πιο δυνατά το μήνυμα «Μαζί ποδηλατούμε για έναν κόσμο χωρίς εμπόδια, για μια ανοιχτή, συμπεριληπτική και προσβάσιμη κοινωνία!».

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν η πρόεδρος του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών Σοφία Χαμονικολάου, τα αδέρφια-πρωταθλητές στην Ποδηλασία Χρήστος και Ζαφείρης Βολικάκης, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, και απλοί πολίτες.

Στο τέλος της ποδηλατικής δράσης, η υφυπουργός Παιδείας και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος απένειμαν διπλώματα συμμετοχής, τα οποία ήταν γραμμένα και στη μέθοδο Braille.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.