Ποδηλάτης σκοτώθηκε μόλις 100 μέτρα από τον τερματισμό

Στο πένθος βυθίστηκε η αθλητική κοινότητα στην Ιταλία από το θάνατο του νεαρού ποδηλάτη Τζιοβάνι Λανέλι κατά τη διάρκεια αγώνα για το πρωτάθλημα σπρίντ.

Βρήκε το θάνατο όταν μετά από ανατροπή του ποδηλάτου του έπεσε με ταχύτητα με το πάνω μέρος του κεφαλιού του σε τσιμεντένιο στηθαίο. Στο δυστύχημα ενεπλάκησαν συνολικά τέσσερα ποδήλατα αλλά το χτύπημα του Λανέλι στάθηκε μοιραίο για τη ζωή του.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το ποδήλατο του έφυγε ευθεία στον τσιμεντένιο στηθαίο. Το κράνος του Λανέλι ήταν ραγισμένο και σπασμένο μετά τη θανατηφόρα συντριβή.

Ένα ελικόπτερο έφθασε αμέσως στον τόπο του δυστυχήματος μαζί με ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό που επιχείρησαν να τον κρατήσουν στη ζωή αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Η αεροδιακομιδή ήταν άμεση αλλά ο 22χρονος ήταν κλινικά νεκρός.Νέες προσπάθειες ανάνηψης έγιναν και στο νοσοκομείο αλλά οι γιατροί δε μπόρεσαν να τον κρατήσουν στη ζωή. Ο Λανέλι ήταν υιος του Κάρλο Λανέλι που υπήρξε και ο ίδιος ποδηλάτης και σήμερα αντιπροέδρος της περιφερειακής επιτροπής της Ιταλικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Το δυστύχημα έγινε κατά τη διάρκεια της πέμπτης και τελευταίας κούρσας του Trophy Bassa Valle Scrivia και άφησε την ιταλική ποδηλατική κοινότητα σε κατάσταση σοκ.

Ο 22χρονος ποδηλάτης που ανήκει στην κορυφαία ομάδα του peloton, έχασε τον έλεγχο του ποδηλάτου μόλις 100 μέτρα από τη γραμμή τερματισμού.