Απέδρασε με τεράστιο διπλό από την κόλαση του Αλκαζάρ!

Το έκανε μία φορά, το έκανε δεύτερη, το έκανε και τρίτη σήμερα! Σε επεισοδιακό ντέρμπι που είχε εικοσάλεπτη διακοπή στο 80ό λεπτό και συνεχίστηκε σε …έκρυθμο κλίμα, ο Ολυμπιακός Βόλου, με «χρυσό» σκόρερ τον Μπάρμπα στο 51ο λεπτό με κεφαλιά, κέρδισε την ΑΕΛ για τρίτη φορά στην τρέχουσα σεζόν κι έδειξε ότι είναι «αφεντικό» στη Θεσσαλία. Σπουδαία νίκη για την ομάδα του Ελευθερόπουλου, που ήταν εξαιρετική στον ανασταλτικό τομέα και «παγώνοντας» το Αλκαζάρ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, έκανε σημαντικό βήμα για τα πλέι οφ με εξάποντο… Δεν είδαν τον Καρανίκα που έφτυσε τον Γιαλούση στο 15ο λεπτό ο διαιτητής και ο β’ βοηθός που ήταν μπροστά στη φάση, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 72ο ο Πινδώνης.
Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος διατήρησε στο αρχικό σχήμα τον Μπουτζίκο, επανέφερε σε αυτό τον Μπεριάν, ενώ ο Τριανταφυυλλάκος προτιμήθηκε για τη θέση του τραυματία Μαρτίνεθ. Έτσι, στο αρχικό σχήμα ο Ρίζος ήταν κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα δεξιά ο Ζέρης κι αριστερά ο Μπουτζίκος με στόπερ τους Μπάρμπα, Γιαλούση. Ανασταλτικό δίδυμο στα χαφ οι Ρόκας, Τριανταφυλλάκος, στις πτέρυγες οι Μπεριάν και Νικολιάς, με τον Θέο πίσω από τον πρωθημένο Διαμαντόπουλο. Με βροχή και σε βαρύ αγωνιστικό χώρο το ντέρμπι στο Αλκαζάρ. Σε ορισμένα σημεία έχουν δημιουργηθεί “λιμνούλες”στο τερέν.

Άριστη ανασταλτική λειτουργία για τον Ολυμπιακό
Η βροχή και ο βαρύς αγωνιστικός χώρος μετέτρεψαν το ντέρμπι σε παιχνίδι δυνατών μαρκαρισμάτων και κακού θεάματος. Το πρώτο μέρος δεν είχε γρήγορο τέμπο, όμως τακτικά ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν πολύ καλά στημένος από τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο. Οι παίκτες της άμυνας κράτησαν τις θέσεις τους, επιθετικά όμως δεν μπόρεσαν οι «ερυθρόλευκοι» να αναπτυχθούν. Μία τελική προσπάθεια είχε ο Ολυμπιακός κι αυτή ήταν ένα σουτ του Γιαλούση από τα 40 μέτρα που ήταν τελείως άστοχο. Όσον αφορά στην ΑΕΛ, ο Σερτζίνιο είχε ευθύβολο σουτ άουτ στο 2ο μόλις λεπτό, ο ίδιος παίκτης είχε καλύτερη ευκαιρία στο 7’ όταν από ευνοϊκή θέση το σουτ έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο, ενώ στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, ο Ελιομάρ είχε κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι που εξουδετέρωσε ο Ρίζος.
Η βολιώτικη ομάδα ανασταλτικά τα πήγε περίφημα, δεν είχε όμως την ανάπτυξη ώστε να διαμορφώσει προϋποθέσεις για γκολ. Έψαχνε τη μία φάση που θα της έδινε το δικαίωμα να προηγηθεί, αλλά δεν τη δημιούργησε. Από τη δεξιά πλευρά δεν ήταν εύκολο να κάνει παιχνίδι καθώς το τερέν είχε κρατήσει νερό σε πολλά σημεία, ενώ από αριστερά, ο Μπεριάν δεν μπόρεσε να φανεί απειλητικός και να διεμβολίσει την άμυνα της Λάρισας.
Στο 13ο λεπτό έγινε μια φάση που θα μπορούσε να αλλάξει την εξέλιξη του ματς. Ο Καρανίκας έφτυσε στο πρόσωπο τον Γιαλούση όπως φάνηκε κι από την τηλεοπτική μετάδοση, σε ένα σημείο μπροστά στο β’ βοηθό Παπαδόπουλο, όμως ο αμυντικός της ΑΕΛ έμεινε ατιμώρητος αντί να παρακολουθήσει το υπόλοιπο του αγώνα από τα αποδυτήρια δεχόμενος την κόκκινη κάρτα.

Ο Μπάρμπας πάγωσε το «Αλκαζάρ» στο 51’
Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Μπόγιοβιτς να σπαταλάει την εξαιρετική πάσα του Ριμπέιρο, καθώς σε θέση τετ-α-τετ πήγε να αποφύγει τον Ρίζο, που ενήργησε σωστά ανακόπτοντας τον Σέρβο φορ βάζοντας το χέρι στην μπάλα. Στο 48’, γκολ του Μπόγιοβιτς ακυρώθηκε για οφσάιντ και λίγο αργότερα (51’), ο Ολυμπιακός Βόλου «πάγωσε» το Αλκαζάρ. Ο Γιαλούσης είχε ωραία σέντρα από εκτέλεση φάουλ και ο προωθημένος Μπάρμπας, ανενόχλητος στην καρδιά της άμυνας, με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Αμέσως και η πρώτη αλλαγή για τον Ελευθερόπουλου στο 57’. Στη θέση του Θέου που δεν φάνηκε ιδιαιτέρως, πέρασε ο Κυζιρίδης και οκτώ μετά πιο μετά, ο Μπαλντοβαλίεφ αντικατέστησε τον Διαμαντόπουλου.
Η Λάρισα απείλησε στο 64ο λεπτό όταν από φάουλ του Ρίστοβιτς, ο Ρίζος έχασε τη φάση κάνοντας άστοχη έξοδο και ο Κοντοδήμος είχε προβολή άουτ, ενώ οι γηπεδούχοι έμειναν τελικά με δέκα παίκτες , έστω και καθυστερημένα… Στο 72’ ο Πινδώνης αντίκρισε σωστά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα καθώς πήγε με τις τάπες πάνω στον Νικολιά κι έφυγε χωρίς να διαμαρτυρηθεί για τα αποδυτήρια.

Εικοσάλεπτη διακοπή λόγω επεισοδίων
Στο 79ο λεπτό, οπαδοί της ΑΕΛ άφησαν τις θέσεις τους και κινήθηκαν προς το πέταλο όπου βρίσκονται οι φίλοι του Ολυμπιακού Βόλου. Η Αστυνομία έκανε χρήση χημικών και ο διαιτητής Παναγιωτόπουλος διέκοψε αρχικά προσωρινά το ντέρμπι μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα. Κι ενώ ήταν έτοιμος να ξεκινήσει ξανά το παιχνίδι, πετάχτηκαν καρεκλάκια προς το μέρος του β΄ βοηθού και ο ρέφερι κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια μαζί με τους δύο επόπτες. Το ματς άρχισε ύστερα από διακοπή περίπου είκοσι λεπτών. Παρά την πίεση της ΑΕΛ στο δεκάλεπτο που απέμενε, οι «ερυθρόλευκοι» κλείστηκαν στα καρέ τους και κράτησαν το προβάδισμα στο σκορ, μαζί το τεράστιας σημασίας διπλό στο Αλκαζάρ που ήταν η τρίτη νίκη τη φετινή σεζόν επί της Λάρισας. Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Πίντο είχε δυνατό σουτ από καλή θέση, χωρίς να μαρκάρεται, που έφυγε άουτ.
Άριστο το στήσιμο της βολιώτικης ομάδας από τον Ελευθερόπουλου, σε δύσκολο αγωνιστικό χώρο όλοι οι παίκτες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και κατέθεσαν ψυχή. Πλέον ο Ολυμπιακός πέρασε τέταρτος με 29 βαθμούς, έναν 30 της Ζακύνθου και 28 της ΑΕΛ.

Οι κυριότερες φάσεις του αγώνα
2′ Πρώτο σουτ στην αναμέτρηση από μακρυά για την ΑΕΛ με τον Σερτζίνιο, έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ρίζου.
3′ Σκληρό φάουλ του Νεμπεγλέρα που δεν τιμωρήθηκε όμως με κάρτα από το διαιτητή Παναγιωτόπουλο.
7′ Καλή ευκαιρία για την ΑΕΛ, όταν ο Πινδώνης πήρε δύο κεφαλιές στη μεγάλη περιοχή, η μπάλα στρώθηκε στον Σερτζίνιο που σούταρε άουτ από ευνοϊκή θέση.
10′ Κίτρινη κάρτα στον Πινδώνη για πολύ επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Ζέρη. Ίσως ο ρέφερι δεν έβγαλε την κόκκινη γιατί το ματς είναι στο ξεκίνημά του.
13′ Ο Καρανίκας έφτυσε τον Γιαλούση στο πρόσωπο μπροστά στο β’ βοηθό -φάνηκε καθαρά στην τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα- αλλά έμεινε ατιμώρητος αντί να αποβληθεί!
15′ Κίτρινη κάρτα στον Ελιομάρ για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Γιαλούση. Οι παίκτες της ΑΕΛ παίζουν πολύ δυνατά, στα όρια του αντιαθλητικού τα τάκλιν τους.
25′ Σουτ του Νεμπεγλέρα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ήταν τελείως άστοχο και δεν ανησύχησε τον Ρίζο.
27′ Κίτρινη κάρτα σε Ζέρη και Τριανταφυλλάκο για μαρκάρισμα στον Σερτζίνιο στην ίδια φάση! Ασυνήθιστη απόφαση από το διαιτητή.
29′ Κίτρινη κάρτα στον Νεμπεγλέρα για μαρκάρισμα στον Διαμαντόπουλο.
45′ Ευκαιρία για τη Λάρισα. Ο Ελιομάρ πήρε κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και ο Ρίζος απέκρουσε στο ύψος της μικρής περιοχής.
47′ Ο Σερτζίνιο έκανε ωραία πάσα για τον Μπόγιοβιτς, ο οποίος σε θέση τετ-α-τετ από πλάγια, πήγε να αποφύγει τον Ρίζο. Ο τελευταίος έβαλε το χέρι του στην μπάλα και ανέκοψε τον επιθετικό των γηπεδούχων. Πολύ καλή επέμβαση από τον πορτιέρε του Ολυμπιακού.
49′ Ο Ριμπέιρο έκανε χαμηλό φάουλ από πλάγια αριστερά, η μπάλα πέρασε από πολλά πόδια και κατέληξε στα δίχτυα, όμως ο Μπόγιοβιτς που την βρήκε τελευταίος, υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.
52′ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛ για τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Γιαλούσης εκτέλεσε πολύ ωραία φάουλ από τα δεξιά, ο Μπάρμπας πήδηξε ανενόχλητος στην καρδιά της άμυνας και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! Από τον …αέρα το γκολ του Ολυμπιακού Βόλου που άνοιξε το σκορ και “πάγωσε” το Αλκαζάρ.
56′ Κεφαλιά του Πινδώνη, έφυγε άουτ.
63′ Μακρινή κεφαλιά του Μπόγιοβιτς, κατέληξε στην αγκαλιά του Ρίζου.
65′ Φάουλ του Ρίστοβιτς, ο Ρίζος έχασε τη φάση με άστοχη έοδο και η προβολή του Κοντοδήμου έφυγε άουτ. Καλή ευκαιρία για την ΑΕΛ.
70′ Ο Πίντο στη θέση του Νεμπεγλέρα, “κλείνει” τις αλλαγές του Παναγιώτη Τζαναβάρα.
72′ Αποβολή για τον Πινδώνη. Σωστή δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Νικολιά, με τις τάπες στο πόδι του παίκτη του Ολυμπιακού.
76′ Δυνατή εκτέλεση φάουλ του Ρόκα με κατεύθυνση προς το τέρμα, απέκρουσε ο Αποστολίδης με γροθιές.
78′ Κίτρινη κάρτα στον Νικολιά.
* Ένταση στην κερκίδα. Οπαδοί της ΑΕΛ μετακινήθηκαν από τις θέσεις τους και κατευθύνθηκαν προς το πέταλο των φίλων του Ολυμπιακού Βόλου. Η αστυνομία παρενέβη για να αποτρέπει επεισόδια με τη χρήση χημικών. Διακοπή στο ματς μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα.
**Πετάχτηκαν καρεκλάκια προς το μέρος του β’ βοηθού και ο διαιτητής Παναγιωτόπουλος αποφάσισε να πάει στα αποδυτήρια διακόπτοντας το ντέρμπι. Οι άνθρωποι της ΑΕΛ προσπαθούν να τον αποτρέψουν. Περιμένουμε να δούμε πλέον εάν θα διακοπεί οριστικά ο αγώνας ή θα συνεχιστεί, κι αν ναι, μετά από πόση ώρα.
*** Δεκάδες σπασμένα καθίσματα στις κερκίδες του Αλκαζάρ. Οι παίκτες του Ολυμπιακού κάνουν ζέσταμα.

Ύστερα από εικοσάλεπτη διακοπή, το ματς συνεχίζεται.
84′ Δεκάδες καθίσματα πετάχτηκαν αυτή τη φορά προς το μέρος του α’ βοηθού.
90′ Μαρκάρισμα με το χέρι του Δεληζήση στον Ρόκα μέσα στη μεγάλη περιοχή της ΑΕΛ, ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το ματς.
90’+1′ Κίτρινη κάρτα στον Μπανούση.
90’+2′ Ο Μπουτζίκος δεν μπόρεσε να διώξει και ο Πίντο έπιασε δυνατό σουτ από καλή θέση που έφυγε άουτ. Μεγάλη φάση για την ΑΕΛ.

Συνθέσεις:
ΑΕΛ: Αποστολίδης, Σαρακατσάνος, Δεληζήσης, Κοντοδήμος, Καρανίκας (46′ Εν Γκεσάν), Νεμπεγλέρας (70′ Πίντο), Μπανούσης, Πινδώνης, Ελιομάρ (60′ Ρίστοβιτς), Σερτζίνιο, Μπόγιοβιτς.
Ολυμπιακός Βόλου: Ρίζος, Ζέρης, Γιαλούσης, Μπάρμπας, Μπουτζίκος, Ρόκας, Νικολιάς (82′ Μακρυδημήτρης), Τριανταφυλλάκος, Μπεριάν, Θέος (57′ Κυζιρίδης), Διαμαντόπουλος (66′ Μπαλντοβαλίεφ).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.