Κυπελλούχος η ΑΕ Διμηνίου!

Η ΑΕ Διμηνίου είναι κυπελλούχος ΕΠΣΘ για τη σεζόν 2014-2015. Η ΑΕΔ σήκωσε το τρόπαιο στο Πανθεσσαλικό, αφού πρώτα χρειάστηκε η διαδικασία των πέναλτι για να αναδειχθεί νικητής. Σε αυτή επικράτησε με 4-1 του Σαρακηνού, που ευστόχησε μόνο στην τρίτη εκτέλεση.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα ολοκληρώθηκε στο 1-1, με τον Σατελιάν να ανοίγει το σκορ στο 26’ για την ΑΕ Διμηνίου και τον Λευτέρη Δενελάβα να ισοφαρίζει στο 35 για τον Σαρακηνό.

Στην παράταση δεν άλλαξε τίποτα, το 1-1 παρέμεινε και έτσι οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί πιο ψύχραιμοι οι παίκτες της ΑΕ Διμηνίου έκαναν το 3-0, μείωσε σε 3-1 ο Σαρακηνός, αλλά και πάλι με 4 στα 4 οι ποδοσφαιριστής της ΑΕΔ πανηγύρισαν την κατάκτηση του κυπέλλου.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν καλό, είχε ένταση, πάθος, ρυθμό, δύο γκολ, όμως στην επανάληψη το τέμπο του αγώνα έπεσε, καθώς οι ποδοσφαιριστές κουράστηκαν από την προσπάθεια σε ένα μεγάλο διαστάσεων αγωνιστικό χώρο όπως αυτός του Πανθεσσαλικού. Οι παίκτες της ΑΕ Διμηνίου έδειξαν να έχουν περισσότερες δυνάμεις, ήταν αυτοί που ζήτησαν περισσότερο το γκολ, χωρίς να τα καταφέρουν και έτσι, ο τελικός για τρίτη στη σειρά περίοδο, κρίθηκε από την άσπρη βούλα.

Η αναμέτρηση άρχισε με μεγάλη ευκαιρία για τον Σαρακηνό. Ο Ακτσιαλής εκτέλεσε φάουλ, ο Κόρμπας πήρε κεφαλιά και ο Μπόρας παρενεβλήθη στην πορεία της μπάλας, με τον Βητόπουλο να διώχνει πάνω στη γραμμή του τέρματος. Η ΑΕ Διμηνίου προηγήθηκε στο 26′. Ο προωθημένος Μοράλες κυνήγησε τη φάση και πρόλαβε την έξοδο του Στούκα, κάνοντας γύρισμα από δεξιά. Ο Σατελιάν πετάχτηκε και από κοντά, με προβολή σκόραρε. Δύο λεπτά αργότερα, από στημένη φάση και πάλι του Ακτσιαλή, ο Σαρακηνός απείλησε αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Κοντογιάννη, ύστερα από κεφαλιά του Καραπλιάγκου και παρεμβολή του Φαρασόπουλου.

Στο 32ο λεπτό, Τσουκάλης και Τσεκούρας έπαιξαν ωραίο το “ένα-δύο”, ο τελευταίος έκανε κούρσα και σούταρε σε φάση τετ-α-τετ από πλάγια θέση, με τον Στούκα να διώχνει με το σώμα. Στο 35′ το 1-1 σε φάση διαρκείας. Ο Μπόρας σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ο Κοντογιάννης απέκρουσε και ο Νίκος Δενελάβας έκανε την παράλληλη πάσα από δεξιά, εκεί όπου ο αδερφός του, Λευτέρης από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 37′ ο Τσουκάλης πρόλαβε την έξοδο του Στούκα, όμως η προβολή του έφυγε άουτ, ενώ στο 41′ ο Βητόπουλος από καλή θέση αντί να κάνει κεφαλιά προς το τέρμα, επιχείρησε πάσα που ανακόπηκε.

Όλα αυτά για ένα γεμάτο πρώτο μέρος, σε αντίθεση με το δεύτερο που ήταν κακό. Δεν σημειώθηκε ούτε μία άξιας αναφοράς τελική προσπάθεια! Στο 73′ σουτ του Αξιώτη από μακρυά έφυγε άουτ κι ενώ ο γκολκίπερ του Σαρακηνού ήλεγχε τη φάση. Έτσι, οδηγηθήκαμε στην παράταση. Η ΑΕ Διμηνίου προσπάθησε περισσότερο για το γκολ. Αρχικά ο Μοράλες από κοντά πήρε κεφαλιά αλλά δεν βρήκε την μπάλα καλά, μετά ο Σατελιάν στο 95′ βγήκε απέναντι από τον Στούκα, πήγε να τον ξεπεράσει αλλά ο τελευταίος έπεσε στα πόδια του και μάζεψε την μπάλα, ενώ στο 117′ ο Σαμαράς προτίμησε να σουτάρει άουτ λίγο έξω από την περιοχή κι ενώ θα μπορούσε να προχωρήσει περισσότερο. Τελευταία καλή φάση στο 119′ ένα φάουλ του Τανάγια που πέρασε από όλους, ίσως ο Βητόπουλος βρήκε την μπάλα, όμως ο Στούκας έπεσε στη δεξιά του γωνία και μπλόκαρε. Μισό λεπτό πριν λήξει το ημίωρο της παράτασης, ο διαιτητής Κούστας σφύριξε τη λήξη!
Δεν είχε καλή διαιτησία στον τελικό. Ήταν μακριά από τις φάσεις, άφησε το δυνατό παιχνίδι, μπορεί να μην έκανε το μεγάλο λάθος, αλλά αδίκησε σε πολλές περιπτώσεις και τις δύο ομάδες που είχαν παράπονα για τις υποδείξεις του.

Τα πέναλτι
Στη διαδικασία των πέναλτι, η ΑΕ Διμηνίου εκτέλεσε πρώτη. Ο Τανάγιας έκανε το 1-0, ο Βαΐτσης δεν είχε καλή εκτέλεση και απέκρουσε ο Κοντογιάννης, ο Τσουκάλης σκόραρε για το 2-0, ενώ ο Καραπλιάγκος σούταρε ψηλά άουτ. Ο Σατελιάν το 3-0, ο Θεοδοσιάδης ήταν ο μοναδικός εύστοχος από πλευράς “ροσονέρι” και ο Σπύρος Αναστασίου …τελείωσε το ματς κάνοντας το 4-1.

Συνθέσεις:
Σαρακηνός: Στούκας, Ρουκάς, Ιωάννου (69′ Στεργιόπουλος), Καραγγέλης (55′ Θεοδοσιάδης), Ν. Δενελάβας, Καραπλιάγκος, Κόρμπας, Μπόρας (105′ Βαΐτσης), Λ. Δενελάβας, Ακτσιαλής, Κολιαμήτρας.
ΑΕ Διμηνίου: Κοντογιάννης, Ζάγκας, Αναστασίου, Βητόπουλος, Μοράλες, Μαυρίδης, Τσεκούρας (65′ Σαμαράς), Φαρασόπουλος (90’+1′ Τανάγιας), Αποστολίδης (61′ Αξιώτης), Σατελιάν, Τσουκάλης.

Περισσότερα με φωτορεπορτάζ, βίντεο και δηλώσεις θα μπορείτε να διαβάσετε στο magnesiasports.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.