Ρίζος: «Αν δεν το πιστεύαμε δεν θα ήμασταν εδώ»

Δεκαέξι χρόνια, δεκατέσσερις ομάδες, 197 παιχνίδια και ένα γκολ! Και μάλιστα κόντρα στη Λαμία! Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Βόλου, Δημήτρης Ρίζος μετρά πολλά χιλιόμετρα στα ελληνικά πρωταθλήματα και στις εθνικές κατηγορίες. Αναμφίβολα όμως το παιχνίδι που θυμάται για πάντα, είναι αυτό που σκόραρε με πέναλτι ως γκολκίπερ του Πιερικού απέναντι στην επόμενη αντίπαλο του Ολυμπιακού Βόλου, Λαμία!

Ο έμπειρος άσσος των ερυθρολεύκων ήρθε στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου στην ομάδα. Έκανε το ντεμπούτο του με τον Ηρακλή και έχει συμβάλει τα μέγιστα στο σερί των τεσσάρων νικών που διατηρεί το Βολιώτικο συγκρότημα.

Ο Δημήτρης Ρίζος σε μία αποκλειστική του συνέντευξη στο magnesiasports μιλάει για το επόμενο παιχνίδι με τη Λαμία, για τον Ολυμπιακό, για τον κόσμο και δηλώνει ότι ίδιος και οι συμπαίκτες του πιστεύουν στην υπέρβαση. «Προχωράμε ταπεινά μπροστά και βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι», δηλώνει και προσθέτει: «Αν δεν το πιστεύαμε δεν θα ήμασταν εδώ»…

Δημήτρη, έχεις λίγο καιρό στον Ολυμπιακό, πώς νιώθεις στην ομάδα και στην πόλη;

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος που βρίσκομαι στην οικογένεια της ομάδας αυτής. Ο κόσμος με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή. Αν και κάποιοι ίσως είχαν αντίθετη γνώμη λόγω της ηλικίας μου, όλα αυτά ξεπεράστηκαν. Νιώθω ευτυχισμένος και χαρούμενος που είμαι στην ομάδα και στην πόλη. Θα δώσω και την ψυχή μου και εύχομαι στο τέλος, μέσα από τη σκληρή δουλειά όλης της ομάδας να πανηγυρίσουμε κάτι καλό. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Τα βλέπω ένα, ένα στη ζωή τα πράγματα, όπως και τα παιχνίδια.

Ήρθες στον Ολυμπιακό Βόλου σε μία δύσκολη στιγμή. Πλέον τα πράγματα δείχνουν να ανατρέπονται. Τι πιστεύεις ότι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά στα τελευταία παιχνίδια με αποτέλεσμα να βλέπουμε έναν διαφορετικό Ολυμπιακό;

Σίγουρα τα νέα παιδιά που έχουν έρθει στην ομάδα έχουν βοηθήσει πολύ, αλλά το σημαντικότερο όλων είναι η δουλειά που γίνεται από τον προπονητή και το τεχνικό τιμ. Το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια επίσης. Όλα αυτά συντελούν στη βελτιωμένη εικόνα της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο. Όταν ήρθαμε εμείς, οι νέες μεταγραφές, στην ομάδα δεν είχε προλάβει να δείξει όλα αυτά που μπορεί ο Ελευθερόπουλο. Δεν είχε μαγικό ραβδάκι.

Η ομάδα προπονείται σε επίπεδο Σούπερ Λίγκας και δεν είναι τυχαίο ότι έχει αυτά τα αποτελέσματα τον τελευταίο καιρό. Και στον αγώνα με τον Πιερικό έδειξε το καλύτερο της φετινό πρόσωπο, σε ένα παιχνίδι που ευχαριστηθήκαμε και εμείς και ο κόσμος.

Έχεις δουλέψει με πολλούς προπονητές όλα αυτά τα χρόνια. Η συνεργασία σου με τον Κώστα Γρηγοριάδη πώς είναι;

Η συνεργασία μας είναι άψογη και πιστεύω ότι είναι από τους καλύτερους προπονητές τερματοφυλάκων που έχω γνωρίσει στην καριέρα μου και έχω συνεργαστεί μαζί τους. Είναι πάρα πολύ ενημερωμένος και δουλεύει σε υψηλό επίπεδο, Σούπερ Λίγκας. Είναι ψαγμένος σε αυτό που κάνει.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να κάνει φέτος πιστεύεις την υπέρβαση και να μπει «σφήνα» στα δύο φαβορί ΑΕΚ και Ηρακλή;

Εμάς ο στόχος μας είναι καταρχήν να μπούμε στα πλέι οφ και όταν γίνει αυτό τότε θα κοιτάξουμε το επόμενο βήμα. Προχωράμε ταπεινά μπροστά. Στο ποδόσφαιρο και στη ζωή όλα γίνονται. Το πιστεύω. Αν δεν το πιστεύαμε δεν θα ήμασταν εδώ να παλεύουμε και να κάνουμε αυτό το come back που κάναμε στα τελευταία παιχνίδια. Όμως πρώτα θα μπούμε στα πλέι οφ και μετά θα κοιτάξουμε τα επόμενα βήματα μας.

Που πιστεύεις ότι θα κριθεί τελικά η άνοδος βάσει της εμπειρίας σου στην κατηγορία;

Πιστεύω ότι η διάρκεια και η σοβαρότητα παίζουν το μεγαλύτερο ρόλο. Μετά είναι η συγκέντρωση στον στόχο και αυτό που θες να πετύχεις. Φυσικά και παίζει ρόλο και η διοικητική σταθερότητα και να έχει η ομάδα όσα χρειάζονται για να πάει μέχρι τέλους.

Σε σχέση με τις άλλες ομάδες τι είναι αυτό που κάνει τον Ολυμπιακό να ξεχωρίζει και μπορεί ανά πάσα στιγμή να το χρησιμοποιήσει ως «όπλο» του;

Ο Βόλος είναι ομάδα με μεγάλη ιστορία και βαριά φανέλα. Επίσης ο κόσμος του τον κάνει να ξεχωρίζει από τις άλλες ομάδες και αυτά είναι πολύ σημαντικά. Σίγουρα παίζουν πάρα πολύ μεγάλο ρόλο η ιστορία και η φανέλα. Δεν σε αφήνει να χαλαρώσεις ούτε λεπτό. Πρέπει να είσαι συνέχεια σε επαγρύπνηση και να τιμάς αυτή τη φανέλα. Εγώ είμαι ένας αθλητής που μου αρέσει αυτό. Να παίζω σε μία ομάδα που έχει βαριά φανέλα και έχει στόχους υψηλούς.

Πως νιώθετε τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο οι παίκτες στα αποδυτήρια, στις προπονήσεις και στο γήπεδο;

Έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. Φαίνεται μέσα στο γήπεδο η πολύ σοβαρή δουλειά που γίνεται. Πιστεύω ότι τον κάθε ποδοσφαιριστή τον περνάει από μαγνητική τομογραφία. Μπορεί να ξεχωρίσει έναν ποδοσφαιριστή από την πρώτη στιγμή που θα τον δει να προπονείται. Μας δίνει μεγάλη δύναμη ότι είναι στον πάγκο. Είναι προπονητής που ξέρει πότε θα είναι σοβαρός και πότε θα αστειευτεί. Ξέρει τι χρειάζεται ψυχολογικά ένας ποδοσφαιριστής ανά πάσα στιγμή.

Το παιχνίδι με τη Λαμία το αντιμετωπίζετε σαν τελικό; Τι κλίμα επικρατεί στα αποδυτήρια;

Το αντιμετωπίζουμε όπως και τα υπόλοιπα παιχνίδια. Δεν ξεχωρίζουμε ντέρμπι και μη ντέρμπι. Όλα τα παιχνίδια έχουν ξεχωριστό χαρακτήρα για εμάς και τα βλέπουμε ένα, ένα. Αυτό είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε. Έχουμε άριστο κλίμα πριν από κάθε αγώνα. Δεν επαναπαυόμαστε σε μία και σε δύο νίκες. Μπορεί να μας κάνει κακό αυτό. Κερδίσαμε τη Λάρισα που ήταν ιδιαίτερο παιχνίδι και χάρηκε ο κόσμος. Όλα πήγαν καλά και στο παιχνίδι με τον Πιερικό. Όμως τα έχουμε ξεχάσει όλα αυτά και συγκεντρωνόμαστε στο παιχνίδι με τη Λαμία.

Πιστεύεις ότι όλα αυτά που συμβαίνουν στη Λαμία το τελευταίο διάστημα την έχουν επηρεάσει; Ότι θα είναι πιο ευάλωτη ή ότι τώρα χρειάζεται περισσότερη προσοχή;

Αυτό δεν είναι δική μας δουλειά. Η δική μας δουλειά είναι να παρουσιαστεί η ομάδα στο παιχνίδι, όπως και στα υπόλοιπα. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και το σερί που έχουμε. Αυτό μας αφορά εμάς. Εμείς το μόνο που έχουμε στο μυαλό μας είναι να πάρουμε τον αγώνα. Όλα τα άλλα είναι θέματα άλλων και δεν μας επηρεάζουν.

Είσαι καινούριος στην ομάδα και δεν την έχεις ζήσει στα καλά της και με γεμάτο το ΕΑΚ. Πιστεύετε ότι στα προηγούμενα ματς βάλατε ένα λιθαράκι για να έρθει περισσότερος κόσμος τη Δευτέρα;

Ξέρω αρκετά πράγματα για την ομάδα και τι κλίμα επικρατεί μέσα στο γήπεδο με τον κόσμο να το γεμίζει. Εμείς επιδιώκουμε να χαρεί ο κόσμος και να δει καλό ποδόσφαιρο. Πρέπει να επιστρέψει και να μας βοηθήσει γιατί τον έχουμε ανάγκη. Η ομάδα αντιμετωπίζει και κάποια οικονομικά προβλήματα και χρειάζεται να έχει τη στήριξη των φιλάθλων της.

Έχεις σκοράρει κόντρα στη Λαμία το μοναδικό γκολ της καριέρας σου με πέναλτι. Αν κερδίσει η ομάδα αυτή τη φορά πέναλτι θα το εκτελέσεις;

Αυτό δεν είναι δική μου δουλειά να το αποφασίσω. Αυτό που έγινε τότε στον Πιερικό, έτυχε. Αυτή τη στιγμή στην ομάδα υπάρχουν πολλοί έμπειροι ποδοσφαιριστές που μπορούν να χτυπήσουν τα πέναλτι. Η δική μου δουλειά είναι να αποκρούσω κάποιο πέναλτι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.