630.000 ευρώ στη Νίκη για κατασκευή αθλητικού κέντρου στον ΟΣΕ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Ο φάκελος που κατατέθηκε πήρε την πιο υψηλή βαθμολογία στο πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα 360»

Την πιο υψηλή βαθμολογία (91%) στο πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα 360» πήρε ο φάκελος για κατασκευή αθλητικού κέντρου στον ΟΣΕ, που είχε κατατεθεί το 2023 από εταιρεία που συνέστησαν οι Αλέξης Παπακωνσταντίνου και Βασίλης Βενέτης.

Η Ερασιτεχνική Νίκη δεν μπορούσε βάσει νόμου να καταθέσει φάκελο και έχοντας εξασφαλίσει από τις 11/11/17 τον χώρο του ΟΣΕ για 20 χρόνια (σ.σ. ο χρόνος παραχώρησης το 2023 αυξήθηκε και θα διαρκέσει ως το 2052), υπεκμίσθωσε, όπως είχε δικαίωμα βάσει της σύμβασης παραχώρησης, τον ΟΣΕ στην εταιρεία των δύο μεγαλομετόχων της Νίκης.

Αυτή ήταν που κατέθεσε τον φάκελο και χθες Τρίτη (14/5) η Περιφέρεια Θεσσαλίας έκανε γνωστή τη βαθμολόγηση, που δίνει μία μεγάλη προοπτική στον σύλλογο της Νίκης.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η εταιρεία των κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Βενέτη, που πρέπει να κάνει επένδυση 1εκ. ευρώ, όπως ορίζει το πρόγραμμα, λαμβάνοντας πίσω το ποσό της επιδότησης, που είναι 629.937,00 ευρώ. Άρα λοιπόν είτε η εταιρεία Παπακωνσταντίνου-Βενέτη, είτε όποιος άλλος αναλάβει το έργο, αφού και οι δύο δηλώνουν ανοιχτοί σε κάθε πρόταση, θα πρέπει να επενδύσει 370.000 ευρώ.

Στον ΟΣΕ πρέπει να γίνουν χώρος εστίασης (καφετέρια), γυμναστήριο, μουσείο, αίθουσα αποθεραπείας, τρία γήπεδα 5Χ5 και γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα. Κάποιες υποδομές υπάρχουν ήδη, αλλά θα ξηλωθούν και οι δύο αγωνιστικοί χώροι που υπάρχουν ως τώρα, καθώς ειδικά το πλαστικό είναι ήδη σχεδόν εξαετίας.

Μιλώντας στον Βόλος 9.86 και την εκπομπή Classico ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη, Βασίλης Βενέτης, ανέφερε: «Όλα ξεκίνησαν το 2017, όταν υπογράφηκε η σύμβαση με τη ΓΑΙΟΣΕ και ο σύλλογος πήρε τον χώρο του ΟΣΕ.

Ήταν η εξέλιξη μίας προσπάθειας που έχουμε κάνει όλον αυτόν τον καιρό, με σχέδια, προϋπολογισμούς και με μία μεγάλη διαδικασία. Ο φάκελος κατέληξε να πάρει την πρώτη βαθμολογία στο πρόγραμμα που βγήκε «Επιχειρηματικότητα 360».

Είχε βγει τον Απρίλη του 2023. Αυτές οι διαδικασίες αργούν. Χθες βγήκε η επίσημη βαθμολόγηση από την Περιφέρεια. Η πρόταση που είχαμε καταθέσει, πήρε την υψηλότερη βαθμολογία και είναι η πρώτη στη σειρά για υλοποίηση.

Είναι μία παρακαταθήκη που αφήνουμε. Δεν ξέρω ποιος θα υλοποιήσει το έργο, εμείς ή κάποιος άλλος. Αν θέλει κάποιος άλλος, είπαμε ότι είναι ευπρόσδεκτος να πάρει την επιδότηση και να το κάνει. Είναι εχέγγυο για τον σύλλογο, ώστε να γίνει ο ΟΣΕ ένα μεγάλο αθλητικό κέντρο, παίρνοντας μία επιδότηση 630.000 ευρώ, αλλά βάζοντας φυσικά 1εκ. ευρώ.

Έχουν γίνει μελέτες που περιλαμβάνουν κατασκευή γηπέδων, περιβάλλοντες χώρους, προμήθεια αγωνιστικού βοηθητικού υλικού, δηλαδή κρυοσάουνες, υδρομασάζ και ό,τι απαιτεί ένας σύλλογος υψηλού επιπέδου.

Εμείς αποκτήσαμε δικαίωμα να το κάνουμε. Όπως συμβαίνει σε όλα τα προγράμματα, αποφασίζεις αν θες να το υλοποιήσεις ή δεν θες. Πολλά πράγματα τα θεωρούμε αυτονόητα και εύκολα, ενώ στην πραγματικότητα είναι πολύ δύσκολα. Δεν είναι εύκολο να πραγματοποιήσεις μία επένδυση 1εκ. ευρώ και να πουν ότι πήρες 630.000 ευρώ, γιατί όλοι εκεί θα μείνουν.

Η βαθμολόγηση έγινε με αξιοκρατικά κριτήρια και βάσει της πληρότητας του φακέλου. Η εταιρεία που έχει επιλεγεί (σ.σ. για την υλοποίηση του έργου) είναι αυτή που έχουμε κάνει εμείς. Αν κάποιος έχει τα εχέγγυα και τη διάθεση μπορούμε να τη μεταβιβάσουμε. Είμαστε ανοιχτοί σε όλα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.