Boxing Day στην Αγγλία

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη η δράση επιστρέφει με την περίφημη Boxing Day αύριο Δευτέρα (26/12). Μίνι λονδρέζικο ντέρμπι νωρίς το μεσημέρι (14:30) στο Community Stadium, ανάμεσα σε Μπρέντφορντ και Τότεναμ. Η ομάδα του Τόμας Φρανκ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της πριν τη διακοπή με ένα τεράστιο «διπλό» στο Etihad, καθώς με γκολ του Τόνεϊ στις καθυστερήσεις επικράτησε 2-1 της Μάντσεστερ Σίτι.

Με ρεκόρ 4Ν-7Ι-4Η και γκολ 23-25, είναι στην 10η θέση με 19 βαθμούς και στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη. Βασικός στόχος η άνετη παραμονή και μοιάζει ικανή να τα καταφέρει. Στα φιλικά της μίνι προετοιμασίας εν μέσω Μουντιάλ, ηττήθηκε από Μπορντό και Θέλτα, ενώ έμεινε στο 2-2 με τη Βόλφσμπουργκ.

Η Τότεναμ είχε κάμποσα αγωνιστικά και ψυχολογικά rollercoaster μέχρι την διακοπή. Πέτυχε σπουδαία πρόκριση την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League, επικές ανατροπές απέναντι σε Μπόρνμουθ και Λιντς, αλλά απογοήτευσε στις ήττες από Νιούκαστλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νότιγχαμ (EFL Cup).

Είναι στην 4η θέση της Premier League με ρεκόρ 9Ν-2Ι-4Η και γκολ 31-21. Βασικός στόχος της σεζόν η τετράδα, θα χρειαστεί να δώσει μάχη για να τα καταφέρει. Στα φιλικά της διακοπής επικράτησε 4-0 της Μάδεργουελ και έμεινε στο 1-1 με τη Λιντς.

Σοβαρό ερώτημα ο ρυθμός, ο βαθμός ετοιμότητας των ομάδων και ο αριθμός των απουσιών που θα επιβεβαιωθεί. Η Μπρέντφορντ είναι μεθοδική και δεν κλείνεται, η Τότεναμ έχει επιθετικές αρετές αλλά δεν αποφεύγει τα δώρα στην άμυνα. Φαβορί οι Spurs αλλά πιο δύσκολο από όσο δείχνει στη θεωρία το ματς.

Η Άστον Βίλα υποδέχεται τη Λίβερπουλ το απόγευμα της Δευτέρας (19:30) στο Villa Park. Ξεκίνησε άσχημα τη σεζόν, ο Στίβεν Τζέραρντ είδε την πόρτα της εξόδου και με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ουνάι Έμερι ήρθαν δύο τεράστια τρίποντα, τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά. Ανέβηκε στην 12η θέση και τους 18 βαθμούς η Βίλα, βελτίωσε το ρεκόρ της σε 5Ν-3Ι-7Η και έφτασε στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη. Βασικό ζητούμενο η παραμονή στην κατηγορία. Στα φιλικά της μίνι προετοιμασίας ηττήθηκε από Κάρντιφ και Βιγιαρεάλ, έμεινε στο 2-2 με τη Μπράιτον και νίκησε την Τσέλσι.

Με ζόρια κύλησε η σεζόν για τη Λίβερπουλ μέχρι τη διακοπή του Νοεμβρίου. Συνεχίζει πάντως στο Champions League και είναι πάντα μια σπουδαία ομάδα. Όμως λίγο οι τραυματισμοί, λίγο ο κορεσμός του ρόστερ και πολύ περισσότερο η αναποτελεσματικότητα, είναι στοιχεία που ουσιαστικά την έχουν θέσει από νωρίς εκτός κούρσας του φετινού τίτλου.

Με απολογισμό 6Ν-4Ι-4Η και γκολ 28-17, οι «κόκκινοι» είναι στην 6η θέση και το -7 από την τετράδα, που είναι και ο ρεαλιστικός στόχος για φέτος στο πρωτάθλημα. Δύο φιλικά έδωσε μέσα στο Δεκέμβρη, ηττήθηκε 1-3 από τη Λυών και επικράτησε 4-1 της Μίλαν.

Η Άστον Βίλα παίζει με άλλον αέρα υπό τις οδηγίες του Έμερι και απέκτησε ξεκάθαρη στόχευση στο χορτάρι. Η Boxing Day της Δευτέρας ολοκληρώνεται με τη βραδινή (22:00) αναμέτρηση στο Emirates ανάμεσα σε Άρσεναλ και Γουέστ Χαμ. Καταπληκτική η πορεία των «κανονιέρηδων» μέχρι τώρα στη σεζόν. Συνεχίζουν στο Europa League και οδηγούν την κούρσα του τίτλου στην Premier League. Αντέχουν στην πίεση, δεν τους λυγίζει το βάρος της περίστασης και βγάζουν πολλή ενέργεια και αυτοπεποίθηση στο χορτάρι.

Έργο που πιστώνεται στον Αρτέτα, που χρειάστηκε να το παλέψει πολύ μέχρι να παρουσιάσει αυτή την τόσο ελκυστική εκδοχή των Λονδρέζων στο χορτάρι. Με 37 βαθμούς και ρεκόρ 12Ν-1Ι-1Η με γκολ 33-11, η Άρσεναλ είναι στο +5 από την Σίτι και μοιάζει ικανή να το πάει ως το τέλος. Στα φιλικά της διακοπής ηττήθηκε από Γουότφορντ και Γιουβέντους, ενώ επικράτησε των Λυών και Μίλαν.

Εξέπληξε δυσάρεστα η Γουέστ Χαμ στους πρώτους μήνες της σεζόν. Πριν τη διακοπή είχε τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα και τέσσερις συνολικά στα πέντε τελευταία, ενώ αποκλείστηκε από την Μπλάκμπερν στο EFL Cup. Με 14 βαθμούς είναι 16η και μόλις στο +1 από τη ζώνη του υποβιβασμού!

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:

Δευτέρα (26/12)

Μπρέντφορντ-Τότεναμ (14:30)

Έβερτον-Γουλβς (17:00)

Κρίσταλ Πάλας-Φούλαμ (17:00)

Λέστερ-Νιούκαστλ (17:00)

Σαουθάμπτον-Μπράιτον (17:00)

Άστον Βίλα-Λίβερπουλ (19:30)

Άρσεναλ-Γουέστ Χαμ (22:00)

Τρίτη (27/12)

Τσέλσι-Μπόρνμουθ (19:30)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Νότιγχαμ Φόρεστ (22:00)

Πέμπτη (28/12)

Λιντς-Μάντσεστερ Σίτι (22:00)

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.