Ελλάδα, Σαουδική Αραβία και Αίγυπτος ζητούν το Μουντιάλ 2030

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Είναι πια οριστικό το ότι Ελλάδα θα θέσει υποψηφιότητα για την ανάληψη της διοργάνωσης του Μουντιάλ 2030 σε συνεργασία με Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο. Την είδηση επιβεβαίωσε και ο δημοσιογράφος Μάνος Σταραμόπουλος μιλώντας στο 9ο Διεθνές Συνέδριο του ΠΣΑΤ στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο β’ αντιπρόεδρος του ΠΣΑΤ ανέφερε ότι ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας Μπιν Σαλμάν έχει πάρει την έγκριση Από τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι, για να προχωρήσει τις διαδικασίες.

Ο φάκελος της κοινής υποψηφιότητας είναι έτοιμος και έχει σταλεί από τον Μπιν Σαλμάν σε ένα μεγάλο γραφείο των ΗΠΑ για την περαιτέρω επεξεργασία. Η Σαουδική Αραβία αναμένεται να αναλάβει το μεγαλύτερο κόστος της διοργάνωσης. Τα περισσότερα παιχνίδια από τη διοργάνωση, βάσει των δεδομένων του φακέλου, τα περισσότερα παιχνίδια του Μουντιάλ θα γίνουν στο Ριάντ, κάποια στο Κάιρο σε ένα γήπεδο που ετοιμάζεται, και τα υπόλοιπά στην χώρα μας.

Τα ελληνικά γήπεδα που θα φιλοξενήσουν παιχνίδια, όπως αναφέρεται στον φάκελο είναι η Opap Arena, το Καραϊσκάκη, το ΟΑΚΑ, η Νέα Τούμπα και ο Βοτανικός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.