Ο Ιάσων Παπαδημητρίου έφτασε φέτος τα 45 γκολ στο πρωτάθλημα με τη φανέλα του Σαρακηνού, με τον οποίον κατέκτησε και το πρώτο του τίτλο στην Α’ ΕΠΣΘ, ενώ έσπασε το περσινό του ρεκόρ με τα 44 τέρματα με την Αγία Άννα, βγαίνοντας μάλιστα για τρίτη σερί φορά πρώτος σκόρερ στην πρώτη τοπική κατηγορία.
Ο 31χρονος Βολιώτης φορ, που έπαιξε και στα 26 παιχνίδια του πρωταθλήματος, έχοντας δηλαδή και το απόλυτο των συμμετοχών, μίλησε στο magnesiasports για τα κατορθώματα τόσο τα δικά του όσο και της ομάδας του.
Όταν του επισημάναμε με διάθεση χιούμορ ότι τελικά ένα γκολ που δεν ξέραμε στην αρχή αν το έβαλε ο ίδιος ή ο Δημήτρης Γκλαβίνης στον εντός έδρας αγώνα με τον Αίαντα Σούρπης οδήγησε σε ρεκόρ, γέλασε, λέγοντας ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, καθώς όσοι ήταν σε εκείνο το παιχνίδι θα θυμούνται ότι τη στιγμή που και οι δύο ήταν στη φάση και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, ο Γκλαβίνης πανηγύρισε, αλλά τελικά ο Παπαδημητρίου είχε βρει τελευταίος την μπάλα και χρεώθηκε σ’ αυτόν το τέρμα.
Ο Ιάσων Παπαδημητρίου έβαλε φέτος στην Α’ ΕΠΣΘ 7 γκολ στα δύο ματς με την Α.Ε. 2002, 6 γκολ με τους Μυρμηδόνες και τον Αστέρα Ριζομύλου, 4 γκολ με Δήμητρα Ευξεινούπολης και Αίαντα Σούρπης, 3 τέρματα με Πύρασο, Τοξότη, Ακρόπολη και Δάφνη και 2 με Ρήγα Φεραίο, Γ.Σ. Αλμυρού και Θησέα, ενώ δεν σκόραρε μόνο με την πρώην ομάδα του, την Αγ. Άννα, και στα δύο παιχνίδια, αλλά και σ’ αυτό με τον Γ.Σ. Αλμυρού εκτός έδρας.
Παράλληλα, έχει πετύχει και πέντε γκολ στο Κύπελλο ΕΠΣΘ, συνολικά δηλαδή 50 στη σεζόν ως τώρα.
Αναλυτικά η συνομιλία μας:
Ιάσονα, από τα 44, που ήταν το προηγούμενο ρεκόρ σου, στα 45 γκολ φέτος στην Α’ ΕΠΣΘ. Το κυνήγησες, το ήθελες, το είχες στο μυαλό σου αυτό το ρεκόρ;
«Σίγουρα όταν εκπληρώνεις ένα προσωπικό στόχο που έχεις θέσει εξ αρχής είναι σημαντικό! Βέβαια και αν δεν τον πετύχαινα, το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα βγήκε πρωταθλήτρια, οπότε πάλι ο στόχος θα είχε επιτευχθεί».
Έβαλες περισσότερα γκολ μόνος σου απ’ ό,τι οι ομάδες της Α’ ΕΠΣΘ από την 6η θέση και κάτω; Πώς το σχολιάζεις;
«Σίγουρα είναι σημαντικό αυτό το επίτευγμα αλλά χωρίς τους συμπαίκτες μου δεν θα ήταν εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο».
Θυμάσαι ποιος ήταν αυτός που σου έβγαλε τις περισσότερες ασίστ;
«Αν θυμάμαι καλά ήταν δύο. Ο ένας είναι ο Τάσος Τσελεπής και ο δεύτερος είναι ο Αλέξανδρος Τσιανάκας».
Το ότι ο Σαρακηνός μετά από 34 χρόνια πήρε πρωτάθλημα στην Α’ ΕΠΣΘ το κάνει ιδιαίτερο και για σένα;
«Σίγουρα είναι σημαντικό και για την ομάδα που μετά από τόσα χρόνια παίρνει πάλι ένα πρωτάθλημα που το ήθελε πολύ, αλλά και προσωπικά για εμένα που είναι το πρώτο μου».
Τα μπαράζ ανόδου ξεκινάνε στις 26 Απριλίου. Τι βλέπεις εκεί;
«Ασφαλώς θα είναι κάτι διαφορετικό, γιατί θα αντιμετωπίσουμε άλλες πρωταθλήτριες ομάδες. Παρόλ’ αυτά πιστεύω στην ομάδα ότι θα εκπληρώσει τον στόχο της, που είναι να ανέβει κατηγορία».
Θυμίζουμε ότι ο Ιάσων Παπαδημητρίου ξεκίνησε από τον Μαγνησιακό, με τον Βασίλη Πανόπουλο να τον αναδεικνύει, ενώ στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στην Ξάνθη, για να ακολουθήσουν στην καριέρα του η Ζάκυνθος, ο Απόλλων Καλαμαριάς, ο Εθνικός Νέου Αγιονερίου, ο Αγροτικός Αστέρας, η Πύδνα Κίτρους, ο Άρης Παλαιοχωρίου, ο Κιλκισιακός, ο Εδεσσαϊκός, ο Π.Ο. Τρίγλιας, ο Ολυμπιακός Βόλου, η Αγία Άννα και ο Σαρακηνός.
Χρήστος Θανασούλης


















