Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε ο Πύρασος το ματς με τον Γ.Σ. Αλμυρού, όπως αποδεικνύει το τελικό σκορ, 6-1.
Οι αγχιαλίτες ήταν ανώτεροι και από τη στιγμή μάλιστα που οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Αράπη, σε ανατροπή του Αραπίτσα με τη συμπλήρωση του ημιώρου, το σύνολο του Γιάννη Σιαμέτη πέτυχε μισή ντουζίνα γκολ. Οι παίκτες του Κώστα Ρέππου, ειδικά μετά την αποβολή, περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, με τους Οικονόμου, Αραπίτσα και Βλάχο να σμπαραλιάζουν την άμυνα του Γυμναστικού.
Οι παίκτες του Γ.Σ.Α. διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο διαιτητή Σαρρή, μιας και θεωρούσαν ότι δεν ήταν τελευταίος παίκτης ο Αράπης, μιας και δίπλα ήταν και ο Νικογιάννης, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να μην αλλάζει άποψη και να αποβάλει τον δυναμικό αμυντικό του Γ.Σ.Α. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε σημειωθεί κάποια φάση μπροστά και από τις δύο εστίες. Με την αποβολή, ο Τσάμης άφησε το κέντρο του γηπέδου και έπαιξε ως παρτενέρ του Τσιάτσιου, στα στόπερ. Στο 20ο λεπτό αποχώρησε τραυματίας ο Γκάμπας και τη θέση του πήρε ο Πάλλας.
Από εκεί κι έπειτα, οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο του «Π. Μαγουλάς», με τον Βλάχο να εκμεταλλεύεται την όμορφη πάσα του Οικονόμου, που τον έβγαλε σε τετ-α-τετ με τον Κοντογεωργάκη και με ψύχραιμο πλασέ να κάνει το 1-0 στο 41ο λεπτό. Σειρά πήρε ο Αραπίτσας για να μπει στον πίνακα των σκόρερ με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή στην τελευταία φάση του πρώτου 45λεπτου, κάνοντας το 2-0. Όπως έκλεισε το πρώτο ημίχρονο, άρχισε και το δεύτερο, με τον ακραίο επιθετικό του Πυράσου στο 51ο λεπτό, να υποδέχεται την μακρινή πάσα του Οικονόμου από το κέντρο του γηπέδου και με λόμπα να νικάει τον Κοντογεωργάκη, για δεύτερη φορά ο ίδιος, για τρίτη η ομάδα του. Με τη σέντρα ο νεοεισελθών Δρόσος για τους φιλοξενούμενους με ωραίο πλασέ στη δεξιά γωνία του Κεφαλά μείωσε σε 3-1, εκμεταλλευόμενος ωραία σέντρα του Τσιάτσιου.
Στο 60ο λεπτό ο Ζενούνι έπιασε δυνατό μέσα από την περιοχή και πλάγια, η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αλμυρού, με τον Βλάχο ανενόχλητο να κάνει το κοντρόλ και με πλασέ να γράφει το 4-1. Δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Αλμασίδη να χριστεί σκόρερ, όταν έγινε από δέκτης της μπάλας στο πίσω δοκάρι, μετά από ωραία ενέργεια και σέντρα του Δημητριάδη από τα δεξιά για το 5-1. Το …μαρτύριο τελείωσε για τους φιλοξενούμενους στο 80ο λεπτό, με τον Οικονόμου –σε εξαιρετική κατάσταση ο έμπειρος μέσος- να γράφει το τελικό 6-1, με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή κι αφού πριν άλλαξε τη μπάλα τρεις φορές με τον Βλάχο στο ύψος της μεγάλης περιοχής, με τους παίκτες του Γ.Σ.Α. να παρακολουθούν.
Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για τον Γ.Σ.Α. στο πρωτάθλημα, ενώ ο Πύρασος επανήλθε με εμφατικό τρόπο στις νίκες, μετά την ήττα από τον Αίαντα Σούρπης, την περασμένη αγωνιστική.
Πύρασος: Κεφαλάς, Παπαδόπουλος, Αλμασίδης, Ρακής, Αγασιώτης, Ζενούνι, Οικονόμου, Ζάχος, Δημητριάδης, Αραπίτσας, Βλάχος.
Γ.Σ.Α.: Κοντογεωργάκης, Νικογιάννης, Τσαγιανίδης, Αράπης, Τσιάτσιος, Τσάμης, Χριστοφορίδης, Τετριμίδας, Γκάμπας, Κοντοβάς, Μπένος.
Στην επανάληψη για τον Πύρασο αγωνίστηκαν και οι Καραγιώργος, Φλώρος, Νίνος, Παπαδογεώργος και Γκαραβέλας. Για τον Γ.Σ.Α. οι Δρόσος, Μπαράκου και Ζαντιώτης.

















