Το μήνυμα στους γονείς του προπονητή της Αγ. Άννας στο τμήμα για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Συνέντευξη στο agiaannafc.gr παραχώρησε το μέλος του τεχνικού τιμ της Σχολής Ποδοσφαίρου της Αγίας Άννας, Αποστόλης Μουλιός, που μεταξύ άλλων μίλησε και για το τμήμα που δημιούργησε ο βολιώτικος σύλλογος για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, στο οποίο είναι ο ίδιος προπονητής.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Η ιδέα του «Agia Anna Heroes» ξεκίνησε από μία εθελοντική δράση που συμμετείχα, σε ένα ειδικό σχολείο, πριν μερικούς μήνες. Το συναίσθημα που βίωσα ήταν τέτοιο που με έκανε να σκεφτώ πως θα έπρεπε να δημιουργηθεί κάτι στην πόλη μας, ώστε όλα αυτά τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο παιχνίδι. Με την έλευσή του, ο Κώστας Καραγεωργόπουλος πρότεινε κι εκείνος τη δημιουργία ενός τέτοιου τμήματος κι αμέσως ξεκινήσαμε, σε συνεργασία με τη διοίκηση, τις διεργασίες για το ξεκίνημά του. Έπειτα, πλαισίωσε την ομάδα μας και η Χρύσα Λεϊμονή, ώστε να υπάρχει μία πιο επιστημονική προσέγγιση των παιδιών και των οικογενειών τους, ειδικά εκτός των τεσσάρων γραμμών κι έτσι ξεκινήσαμε. Στο σημείο αυτό, θέλω να ευχαριστήσω και τον κ. Γιάννη Σίμο που από την πρώτη στιγμή ήταν θετικός στο εγχείρημα και κάναμε πράξη, μέσω της Σχολής, μία τόσο σημαντική δράση.

Όσον αφορά την προσωπική μου εμπειρία, μέσω αυτού του προγράμματος, θέλω να πω πως είναι πρωτόγνωρη, αλλά βασίζεται στις γνώσεις μου, τόσο από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα που εκπονώ, όσο και από κάποια σεμινάρια που έχω παρακολουθήσει, σε σχέση με την αθλητική διαπαιδαγώγηση των παιδιών στο φάσμα του αυτισμού. Είναι κάτι που μου άρεσε από την πρώτη στιγμή, το απολαμβάνω και γι’ αυτό αφιερώνω πολύ χρόνο, ώστε να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερος και να προσφέρω τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας στα παιδιά που συμμετέχουν».

Όσο για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στους γονείς παιδιών στο φάσμα του αυτισμού: «Ένα μήνυμα που θα ήθελα να στείλω στους γονείς με παιδιά στο φάσμα, είναι πως στόχος μας είναι τα παιδιά να βρουν στη Σχολή Ποδοσφαίρου μας την ευκαιρία να αθληθούν, να κοινωνικοποιηθούν και να διασκεδάσουν. Η γνώση μας πάνω στο αντικείμενο και η αγάπη μας γι’ αυτό και για τα παιδιά είναι ο οδηγός μας, προκειμένου να έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα. Όραμά μας είναι, μέσω του προγράμματος αυτού, να εμπνεύσουμε κι άλλους συλλόγους στον Βόλο και σε όλη την Ελλάδα να δώσουν, μέσω παρόμοιων δράσεων, την ευκαιρία για άθληση σε όλα τα παιδιά. Ελάτε μαζί μας, για να στείλουμε συλλογικά ένα μήνυμα πως ο αθλητισμός είναι για όλους».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.