Νικητής ο Ολυμπιακός Βόλου, 1-0 τον Ηρακλή με Σαχινίδη

Φάση από το φιλικό Ολυμπιακός Β.-Ηρακλής 1-0 με πρωταγωνιστές τους Σάββα και Πτηνόπουλο

Σημαντική φιλική νίκη για τον Ολυμπιακό Βόλου, που όντας φανερά καλύτερος του Ηρακλή στο πρώτο μέρος, όταν και πέτυχε το μοναδικό του γκολ, επικράτησε της ομάδας του Σπύρου Μπαξεβάνου με 1-0 στο Πανθεσσαλικό. Στην επανάληψη οι ερυθρόλευκοι κοίταξαν περισσότερο να διαφυλάξουν το υπέρ τους σκορ με σωστή αμυντική τακτική, αφού ο Ηρακλής ανέβηκε αγωνιστικά, αλλά λόγω της καλής ανασταλτικής λειτουργίας των γηπεδούχων ήταν ελάχιστα απειλητικός.

Η διάταξη των δύο ομάδων

Ο Ολυμπιακός Βόλου ελλείψει Ναζίμ, που είχε τενοντίτιδα, αγωνίστηκε στον χώρο της μεσαίας γραμμής με τον Σκοπελίτη δίδυμο με τον Ρόκα στα αμυντικά χαφ, ενώ μπροστά τους ήταν ο Λώττας.  Ζγκούρι στα δεξιά και Σερτζίνιο στ’ αριστερά τοποθετήθηκαν στις πτέρυγες, ενώ φορ ήταν ο Σαχινίδης. Στο τέρμα ήταν ο Γιακουμής και στην άμυνα στόπερ οι Οικονομόπουλος και Λεάντρο Πίντο και πλάγιοι μπακ οι Σάββας και Μπουτζίκος. Ενδιαφέρον είχε το γεγονός ότι από το 62’ που πέρασε στο γήπεδο ο Φλίγκος στη θέση του Σερτζίνιο, ο Σαχινίδης έπαιξε ως δεξί εξτρέμ και ο νεοεισελθών στη κορυφή της επίθεσης. Ακόμη, στο πλαίσιο των δοκιμών που έκανε ο Περικλής Αμανατίδης, έβαλε για μεγάλο διάστημα στο δεύτερο μέρος τον Σκοπελίτη αριστερό μπακ.

Ο Ηρακλής από την άλλη πλευρά είχε τον Αμπάρη κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα με φορά από τα δεξιά προς τ’ αριστερά ήταν οι Παναγιωτούδης, Ζιαμπάρης, Κουκόλης και Κανακούδης. Κλασικός αμυντικός μέσος ήταν ο Στάμου και μπροστά ρόλο εσωτερικών μέσων είχαν οι Παπαδόπουλος και Καλτσάς. Στις πτέρυγες κινήθηκαν οι Χασομέρης δεξιά και Πτηνόπουλος αριστερά, ενώ φορ ήταν ο Ρόβας.

Στο 34’ ο Πτηνόπουλος έδωσε τη θέση του στον Γεωργίου, που πήγε να παίξει ως δεξί εξτρέμ, με τον Χασομέρη να έρχεται από την αριστερή πλευρά, ενώ στο ίδιο λεπτό ο Κωστούλας μπήκε στο γήπεδο, έχοντας ίδιες αρμοδιότητες με τον παίκτη που αντικατέστησε, δηλαδή τον Καλτσά.

Στην αρχή της επανάληψης ο Ηρακλής έκανε αρκετές αλλαγές, με συνέπεια η ενδεκάδα του αν αποτελείται από τους Αμπάρη στο τέρμα, τους Παναγιωτούδη, Γιαννίτση, Κούσα και Χιντζίδη στην  άμυνα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά, ενώ στη μεσαία γραμμή αμυντικοί μέσοι ήταν Μουμίν, Κωστούλας, δεκάρι ο Τάι, αριστερά στη μεσοεπιθετική γραμμή ο Γεωργίου, δεξιά ο Πασάς και φορ ο Περόνε.

Το πρώτο μέρος

Ο Ολυμπιακός Βόλου έγινε από την αρχή αφεντικό του ματς απέναντι σε μία ομάδα που έδειξε λιγότερο έτοιμη απ’ αυτόν. Μέχρι να έρθει το 1-0 οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν την πολύ μεγάλη φάση, αλλά είχαν τελικές προσπάθειες που δεν τελεσφόρησαν. Τελικά στο 24’ ο Σαχινίδης με θαυμάσιο μακρινό συρτό σουτ στην αριστερή γωνία του Αμπάρη έκανε το 1-0. Μάλιστα, ο σκόρερ στο επόμενο λεπτό δέχτηκε παρατεταμένο κράτημα από αμυντικό του Ηρακλή και αν έπεφτε θα έπαιρνε το πέναλτι, αλλά στάθηκε όρθιος.

Στο 28’ ο Λώττας κινήθηκε ωραία και έβγαλε την πάσα στ’ αριστερά της περιοχής για τον τελείως αφύλακτο Σερτζίνιο, που νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Αμπάρη. Ο έμπειρος τερματοφύλακας του Ηρακλή έδιωξε σε κόρνερ, αλλά μετά την εκτέλεσή του από τον Λώττα από την αριστερή πλευρά έχασε την μπάλα στη μικρή περιοχή, ωστόσο δεν ήταν κάποιος ερυθρόλευκος κοντά στην μπάλα να τη σπρώξει στα δίχτυα.

Το πρώτο μέρος τελείωσε με μία σύρραξη, ευτυχώς για λίγα δευτερόλεπτα, καθώς ο Ρόκας ζήτησε τον λόγο από τον πάγκο του Ηρακλή και συγκεκριμένα από τον Αλ. Κούρτογλου (να μιλάς καλύτερα, του είπε συγκεκριμένα), με τον δεύτερο να δείχνει ότι απορεί και να απαντά ότι δεν του είπε τίποτα.

Το δεύτερο μέρος

Πιο επιθετικός, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά όχι και απειλητικός ήταν ο Ηρακλής στην επανάληψη, με το ματς να κυλά ουσιαστικά χωρίς πολλές φάσεις.

Στο 64’ ο Ντούνης κέρδισε φάουλ ελάχιστα έξω από τη μεγάλη περιοχή και κοντά στην αριστερή συμβολή της μεγάλης περιοχής, το οποίο εκτέλεσε ο Τάι, με την μπάλα να περνά λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι. Ο Ηρακλής συνέχισε να κυκλοφορεί την μπάλα και ο Ολυμπιακός Β. να αμύνεται, κρατώντας εύκολα παρόλ’ αυτά το 1-0.

Ωστόσο, στο 83’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία με τον Ντούνη να βγαίνει στο τετ-α-τετ με τον Γιακουμή, που απέκρουσε. Πάντως πριν βγάλει τη θαυμάσια τελική πάσα το Τάι, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ πάνω σε παίκτη τους στο κέντρο. Στο επόμενο λεπτό ο Ζγκούρι έφυγε στην κόντρα απ’ τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή και από θέση μέσα αριστερά πιεζόμενος σούταρε έξω από το δεξί δοκάρι. Τελευταία φάση στο ματς αυτή του Ευθυμιάδη στο 92’, που εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της άμυνας του Ηρακλή, ξεπέρασε τον Γιαννίτση και ολομόναχος ανάμεσα από πέναλτι και μικρή περιοχή σούταρε λίγο πάνω από τα δοκάρια, χάνοντας μία μεγάλη ευκαιρία για το 2-0.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακουμής, Σάββας (86’ Παπαϊωάννου), Μπουτζίκος (73’ Ευθυμιάδης), Λεάντρο Πίντο, Οικονομόπουλος (57’ Νόνης), Ρόκας (91′ Ζάχος), Σκοπελίτης, Λώττας (57’ Κόλα), Ζγκούρι, Σερτζίνιο (62’ Φλίγκος), Σαχινίδης (82′ Καναβός)

ΗΡΑΚΛΗΣ: Αμπάρης, Παναγιωτούδης, Κανακούδης, Ζιαμπάρης, Κουκόλης, Στάμου, Καλτσάς (33’ Κωστούλας), Παπαδόπουλος, Πτηνόπουλος (33’ Γεωργίου), Χασομέρης, Ρόβας

Στο β’ μέρος έπαιξαν και οι:  Χιντζίδης,  Γιαννίτσης, Κούσας, Μενδρινός, Μουμίν, Ντούνης, Πασάς, Περόνε, Τάι

*Στο ημίχρονο του αγώνα τιμήθηκε από τη διοίκηση των γηπεδούχων ο τεχνικός του Ηρακλή, Σπύρος Μπαξεβάνος, καθώς υπήρξε ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου.

Ευχαριστεί τον Ηρακλή ο Ολυμπιακός Β.

Σε ανακοίνωση της διοίκησης του Ολυμπιακού Βόλου τονίζεται: “Η Διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 ευχαριστεί την ομάδα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης για την παρουσία της στο σημερινό φιλικό παιχνίδι. Επίσης, της εύχεται καλή αγωνιστική σεζόν και πρωταθλήτρια στο πρωτάθλημα της Football League”.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.