Με την έκφραση «πάμε να τη σβήσουμε», που έχει αναφορά στον Αχιλλέα Μπέο, ο Γιάννης Παπαδόπουλος ως ισχυρός άνδρας του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού Βόλου έδωσε το στίγμα ότι θέλει να ομαλοποιήσει τη σχέση του με τον δήμαρχο Βόλου στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο ξενοδοχείο Magnes.
Τόνισε δε ότι το αν θα παίξει η ομάδα του στο ΕΑΚ σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτάται από την καλή σχέση που έχει με τον Δήμο,η υπογραφή του οποίου αναμένεται, για να δοθεί το παραχωρητήριο.
Μάλιστα, παραδέχθηκε ότι αυτός έσφαλε στη δήλωση που έκανε πριν τις εκλογές του συλλόγου περί Πύδνας Κίτρους για τον ΝΠΣ Βόλος και πως δεν πρέπει ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλου να πέσει στα χέρια του Αχιλλέα Μπέου, από τον οποίον τώρα ζήτησε ραντεβού στο γραφείο του, για να αποκαταστήσουν τη σχέση τους.
Από κει πέρα, χρήζει αναφοράς ότι έκανε λόγο για αποχώρησή του στο τέλος της σεζόν, αν δεν τηρηθούν τρεις προϋποθέσεις: να τον θέλει το ελληνικό ποδόσφαιρο, να υπάρχει θεσμική επικοινωνία με τον Δήμο Βόλου για ζητήματα που αφορούν τον Ολυμπιακό και εμφανιστούν όλοι οι Βολάρες, όπως τους χαρακτήρισε, εξηγώντας ότι είναι επιχειρηματίες κυρίως, που είναι κρυμμένοι, όπως είπε, και να ενισχύσουν την ομάδα με ένα εισιτήριο διαρκείας. Μάλιστα ήταν ιδιαίτερα σκληρά τα λόγια του, λέγοντάς τους ότι θα έπρεπε να ντρέπονται που κρύβονται στα λαγούμια τους, αποκαλώντας τους «κότες λυράτες».
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Γιάννης Παπαδόπουλος: «Είχα πει πέρσι ότι θα φτιαχτεί μία ομάδα Γ’ Εθνικής και ποτέ δεν είχα δηλώσει ότι πάμε για άνοδο. Έχω μία δική μου φιλοσοφία και δεν ζήτησα από κανέναν να αλλάξει τη δική του, αλλά ούτε ν’ αλλάξει τη δική μου. Θέλω να περνάω καλά και ό,τι κάνω το κάνω για μένα, γιατί μ’ αρέσει να ζω τις στιγμές με πάθος.
Το κάνω πάνω απ’ όλα, για να χαίρομαι εγώ και απολογούμαι σε μένα και στους ανθρώπους που με στήριξαν. Είναι πολύ μικρή η ζωή και δεν θα θυσιάσω κανένα λεπτό, εφόσον δεν γουστάρω αυτό που κάνω.
Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω τίποτα προσωπικό με κανέναν. Δεν θα υποχωρήσω από την αρχή ότι η ομάδα είναι πάνω απ’ όλα. Πάνω από την ομάδα δεν είναι κανείς και έτσι θα συνεχίσω όσο εκπροσωπώ την ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου.
Το 2023 είχα εισιτήριο διαρκείας σε αθηναϊκή ομάδα και ήμουν και μέλος του Ερασιτέχνη της. Δεν το κρύβω. Κατέληξα τις Κυριακές να πάρω μία χαρά από τον Ολυμπιακό Βόλου και δύο πίκρες. Καθόμουν σε μία κερκίδα και είδα πράγματα να γίνονται λάθος και ήθελα να κάνω κάποια πράγματα σωστά σε μία ιστορική ομάδα. Αυτό ήταν εξ αρχής το κίνητρό μου. Δεν ήρθα να το παίξω μάγκας, να πω ότι εγώ ξέρω ή να το παίξω σερίφης στην πόλη. Βρήκα μία κατάσταση και τη σέβομαι. Μαγκιές εγώ δεν κάνω. Έτσι είναι ο τρόπος μου. Δεν θα τον αλλάξω, ειδικά εφόσον φαίνεται ότι αποδίδει.
Όλα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2023. Έκανα μία ιδιαίτερη τρίμηνη έρευνα, πριν αναλάβω την ομάδα. Για να μάθεις μία πόλη, πρέπει να τη σεβαστείς. Έπρεπε να γνωρίσω τον κόσμο και να καταλάβω το DNA του συλλόγου. Έχω καταλάβει γρήγορα πολλά για τον Ολυμπιακό Βόλου και είδατε πέρσι τη φιλοσοφία της ομάδας να μάχεται και να παλεύει από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό.
Σέβομαι οποιονδήποτε θεσμό βρήκα στην πόλη. Ο χρόνος είναι ο καλύτερος κριτής για όλους μας. Ακούστηκαν πάρα πολλά για το ποιος είμαι και τι ήρθα να κάνω. Έχω τον τρόπο μου να διαχειρίζομαι τις καταστάσεις. Εμένα μου κληροδοτήθηκε ένα πρόβλημα. Μου είπαν «πάρε αυτή τη βόμβα και πήγαινέ τη βόλτα». Υπάρχει μία ιδιαίτερη κατάσταση στο ποδόσφαιρο της πόλης. Υπάρχει ένα θέμα, η εμπλοκή του Δήμου με τον Ολυμπιακό Βόλου. Σκέφτηκα στην αρχή ότι αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος έχει καταλάβει πόσο αγαπάω την ομάδα. Στην πόλη βρήκα έναν δήμαρχο, που εκτός από θεσμός είναι ποδοσφαιράνθρωπος. Έκανα κάποιες δηλώσεις ότι έφτασε τον ΝΠΣ Βόλος ένα βήμα από το να τον βγάλει στην Ευρώπη και θεωρήθηκαν αδιανόητα αυτά που είπα ως άνθρωπος που εκφράζει διοικητικά τον Ολυμπιακό Βόλου.
Είχα δώσει και μία συνέντευξη που έλεγα ότι είμαι αισιόδοξος για το γηπεδικό του Ολυμπιακού Βόλου και πως το όνειρό μας είναι να παίξουμε στο ΕΑΚ και ότι ο Αχιλλέας Μπέος θα δώσει λύση στο γηπεδικό πρόβλημα. Το πίστευα και θα συνεχίσω να το πιστεύω. Όταν ήρθα στην ομάδα, δεν θα ξεχάσω κάποιους φιλάθλους μεγαλύτερους σε ηλικία που έστριβαν, για να μη δουν το ΕΑΚ και να μη μαραζώσει η καρδιά τους. Το πιο εύκολο είναι να αποφεύγεις το πρόβλημα και να βλέπεις ομάδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Το ότι ο Ολυμπιακός Βόλου δεν μπορούσε να κάνει αγιασμό στο ΕΑΚ, δεν αναιρεί ότι το ΕΑΚ ήταν εκεί.
Πέρσι με τον τρόπο μου καταφέραμε να επιστρέψουμε στο ΕΑΚ και ευχαριστώ τον κόσμο που το φεστιβάλ αφοσίωσης το έκανε κάτι παραπάνω από πράξη. Η ομάδα ανέβηκε και πήγε στη Γ’ Εθνική σε μία περήφανη χρονιά. Μετατρέψαμε την καταστροφή σε περηφάνεια.
Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα κατάφερε να παίξει στο ΕΑΚ. Έφτασε μία διοίκηση με τους δικούς της χειρισμούς και με την προσωπική έκθεση ενός ανθρώπου που λοιδορείται, ενώ προσπαθεί να λύσει ένα πρόβλημα που δεν το δημιούργησε, να βάλει την ομάδα στο ΕΑΚ. Και φτάσαμε στο σημείο να λέμε ότι, αν δεν παίξουμε στο ΕΑΚ, δεν θα πάρουμε εισιτήριο διαρκείας; Δεν είναι όλα δεδομένα στη ζωή, μην ξεφεύγουμε, παν μέτρον άριστον. Χάσαμε πάλι τη γηπεδική μας κουλτούρα. Ακούγονται τρέλες λες κι εγώ ήθελα να παίξουμε στην Αλεξάνδρεια και στην Ελασσόνα.
Ο καθένας θα με κρίνει αν αγαπάω την ομάδα. Την περασμένη Κυριακή ήμουν περήφανος. Περηφάνεια είναι η συσπείρωση, να είσαι διπλάσιος κόσμος, ακόμη κι αν έχεις χάσει 3-0 στο προηγούμενο.
Στα μπαράζ ανόδου ζήτησα από τον κ. δήμαρχο δύο τρεις βδομάδες νωρίτερα να βρει λύση να παίξουμε εντός Βόλου. Ενώ η επικοινωνία ήταν άριστη, σε εκείνο το σημείο σταμάτησε να είναι καλή. Στη συνέχεια, έγινε μία συνάντηση στο δημαρχείο, ενώ ήμουν ακάλεστος. Εκεί μου είπε ο άνθρωπος ότι εγώ θα δώσω το ΕΑΚ κλπ. Παρασυρόμενος από το κλίμα της εποχής ότι ο κ. Ζαχείλας θα στηρίξει τον κ. Τσεκούρα, βγήκα και είπα την ατάκα ότι δεν θέλουμε ο Ολυμπιακός Βόλου να πέσει στα χέρια του κ. Μπέου και είπα και τις λέξεις Πύδνα Κίτρους, που δεν τις είχα πει ποτέ. Εγώ έχω έναν αξιακό κώδικα. Το λάθος σε εκείνο το σημείο το έκανα εγώ.
Δεν παίρνεις διαρκείας για να παίξεις στο ΕΑΚ, αλλά γιατί αγαπάς την ομάδα σου. Η ομάδα είναι ο κόσμος της. Δεν γίνεται να βρίσκουμε έναν χρήσιμο ηλίθιο, να παίζουμε στο ΕΑΚ και μετά να λέμε δεν παίρνουμε διαρκείας. Γυναίκα αλλάζεις. Ομάδα όχι. Δεν θα βοηθήσεις την ομάδα στην πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας της; Φτάσαμε να λέμε ότι εγώ δεν θέλω να παίξω στο ΕΑΚ. Θα τρελαθώ καμιά μέρα και θα πάρω ανάποδες.
Στις 19 Ιουλίου η ομάδα δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Υπήρχε η προφορική διαβεβαίωση του δημάρχου ότι θα μας παραχωρήσει το ΕΑΚ νωρίτερα και κάναμε αίτημα και εγγράφως στις 12 Ιουλίου. Στις 26/8/24 παραχωρήθηκε το γήπεδο και το δηλώσαμε στη Γ’ Εθνική ως πρώτη μας έδρα και στη συνέχεια λάβαμε και παραχωρητήριο από τον Δήμο Αλμυρού ως δεύτερη έδρα μας. Μας κοινοποιήθηκε Παρασκευή πριν το ματς με την Αλεξάνδρεια η ανάκληση παραχώρησης. Ο κ. δήμαρχος Αλμυρού δεν μου σήκωσε το τηλέφωνο και ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Αλμυρού, κ. Βούλγαρης, ισχυρίστηκε με μεγάλη μου έκπληξη ότι έγιναν κάποιες ζημιές στον αγώνα με την Παναχαϊκή. Ζήτησα φωτογραφίες από τις ζημιές και είδα ότι σε κάποια καθίσματα έχουν φύγει οι άκρες.
Ξαφνικά βρέθηκα στη δύσκολη θέση να το πάρω πάνω μου και γι’ αυτό είμαι εδώ. Επικοινώνησα με τους ανθρώπους της ΕΠΟ. Μέχρι που πήραν τηλέφωνο οι άνθρωποι και τον Δήμο Αλμυρού, ούτως ώστε να παραχωρήσει το γήπεδο για την Κυριακή και να κάνει ανάκληση τη Δευτέρα.
Αφού αναιρέθηκε το επιχείρημα των καθισμάτων, πήγαμε στο επιχείρημα ότι ήταν υπεράριθμος ο κόσμος που μπήκε στο γήπεδο, ενώ ήταν κεκλεισμένων των θυρών. Ευχαριστήσαμε και την ΕΠΟ και δεν υπάρχει λόγος να χαλάσουμε τη σχέση μας.
Την Παρασκευή 20/9 λάβαμε παραχωρητήριο για το γήπεδο της Φιλιππούπολης για το δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι, αλλά στις 23/9 λάβαμε ανάκληση, διότι γίνεται επισπορά. Βρεθήκαμε στη δύσκολη θέση να απειλούμαστε με αφαίρεση βαθμών, μέχρι που ακούστηκε ότι δεν θα βγαίνει φύλλο αγώνα. Μετά από συντονισμένες ενέργειες και ευχαριστώ τον Δήμο Ελασσόνας, μας παραχωρήθηκε το γήπεδο. Κι εκεί υπήρχε πολύ μεγάλη πίεση και δεν ξέρω αν είναι από το ντόπιο στοιχείο ή είναι κάτι άλλο. Είχα φτάσει στο σημείο να πω, αν δεν περάσει και η Ελασσόνα, ας τιμωρηθεί η ομάδα.
Στις 12 Ιουλίου έγινε η αίτηση και παραχωρήθηκε το ΕΑΚ για τρία χρόνια. Εγώ κατάφερα να βγάλω σ’ ένα παραχωρητήριο το όνομα του δημάρχου της πόλης και δίπλα το όνομα του Ολυμπιακού Βόλου. Αν κάποιος πιστεύει με όλη αυτήν την κρίση θα μπορούσε να τα καταφέρει καλύτερα, εγώ παραιτούμαι εδώ και τώρα, να έρθει να αναλάβει αυτός. Εγώ δεν θα αλλάξω τη φιλοσοφία και τις αξίες μου όπου και αν είμαι. Εγώ αυτός είμαι. Έφερα την ομάδα πίσω στο ΕΑΚ. Δεν ζήτησα από κανέναν να μου πει μπράβο, αλλά φτάσαμε στο αντίθετο άκρο να παίρνουμε ως δεδομένα πράγματα, για τα οποία άνθρωποι έχουν αγωνιστεί. Αν θέλετε τέτοιες ομάδες, να πάτε να τις υποστηρίξετε. Ο Ολυμπιακός Βόλου, όσο είμαστε εμείς διοίκηση, θα είναι κάτι διαφορετικό.
Πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο προφανώς και θέλω να ευχαριστήσω τους δημοτικούς συμβούλους και της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας που το ψήφισαν και τον δήμαρχο Βόλου, γιατί το όνομά του είναι στην υπογραφή. Το παραχωρητήριο προβλέπει μία εγγυητική ύψους 3.000 ευρώ που καταβλήθηκε στις 26/9/2024. Θέλω να ευχαριστήσω και τον ταμία του συλλόγου. Όποιος βοηθάει, το λέω και δεν έχω προσωπικά με κανέναν.
Η παραχώρηση χρήσης αφορά στον αγωνιστικό χώρο και τους υπόλοιπους χώρους, εφόσον ο σύλλογος προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την αδειοδότησή τους και την ασφαλή λειτουργία τους.
Από τις 26 Αυγούστου που βγήκε η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ως τις 8 Σεπτεμβρίου ο σύλλογος έχει κάνει τις εξής ενέργειες: έγινε μία τεχνική έκθεση 15 σελίδων για τη στατική επάρκεια, που προέβλεπε κάποιες εργασίες, που πραγματοποιήθηκαν, και υποβλήθηκε υπεύθυνη δήλωση στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου για την τήρηση κανόνων πυροπροστασίας και μελέτη πυροπροστασίας.
Η τεχνική υπηρεσία πρέπει να διαβεβαιώσει με εσωτερικό έγγραφο ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες και μετά εκδίδεται μία άδεια από την αντιδημαρχία Παιδείας. Στις 13 Οκτωβρίου παίζουμε το επόμενο εντός έδρας στο ΕΑΚ, όπως θέλουμε να ελπίζουμε όλοι. Θέλω να πιστεύω ότι, αν υπάρχει καλή συνεργασία με τον Δήμο, θα πάνε όλα καλά.
Ακούω τις ενστάσεις της μειοψηφίας που μιλάνε για ένα αυστηρό παραχωρητήριο. Εγώ λέω κάθε αρχή και δύσκολη. Με ένα χρήσιμο ηλίθιο που βρέθηκε να πάρει την ωρολογιακή βόμβα στα χέρια του, η ομάδα κατάφερε να έχει ένα παραχωρητήριο για το ΕΑΚ. Το αν θα παίξει η ομάδα στο ΕΑΚ σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτάται από την καλή σχέση που έχουμε με τον Δήμο. Σε έναν αξιακό κώδικα συμφωνώ ότι έσφαλα. Πάμε να τη σβήσουμε, όπως είναι και η έκφραση που ακούω στον Βόλο και την έχω υιοθετήσει. Ο καθένας την ομάδα του, στην ίδια πόλη είμαστε. Είμαι κύριος, αν εξαιρέσουμε το συγκεκριμένο σημείο. Αυτό που μας ενώνουν είναι περισσότερα απ’ αυτά που μας χωρίζουν. Ο καθένας έχει τη δική του θεσμική θέση. Εγώ δεν θέλω ούτε πρόεδρος να λέγομαι ούτε παράγοντας. Είμαι έξυπνος άνθρωπος και μπορώ να καταλάβω αν σβήνεται. Πιστεύω ότι θα σβηστεί.
Έχω την καλή διάθεση, εφόσον το γραφείο του κ. δημάρχου είναι ανοικτό για όλους, να κλειστεί ένα ραντεβού, εφόσον είναι ομάδα της πόλης, να σβήσουμε ό,τι έχει γίνει και να προχωρήσουμε. Αυτός είναι ο δικός μου τρόπος. Δεν ήρθα να τσακώνομαι με κανέναν. Δεν έχω προσωπικές βλέψεις και άλλα κίνητρα παρά το κόλλημα για το ποδόσφαιρο. Αν το αδίκημα είναι ότι αγάπησα τον Ολυμπιακό Βόλου, κρεμάστε με. Ο έρωτας είναι τυφλός. Δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση μία ομάδα που υποβιβάστηκε στο τοπικό να γίνεται σε δύο χρόνια Μπαρτσελόνα. Παν μέτρον άριστον.
Δεν έχουμε πειράξει κανέναν, ας πουν μία καλή κουβέντα για μας και την προσπάθεια που κάνουμε. Αν η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο αισθανθώ ότι δεν θέλει μία τέτοια τύπου διοίκηση και οι συνθήκες δεν γίνουν τέτοιες, ώστε να υπάρχει μία θεσμική επικοινωνία για ζητήματα που αφορούν τον Ολυμπιακό Βόλου και αν όλοι αυτοί οι Βολάρες, οι Ολυμπιακάρες, που είναι κρυμμένοι, επιχειρηματίες, δεν εμφανιστούν, εγώ δεν είμαι τρελός. Χρήσιμος ηλίθιος είμαι, τρελός δεν είμαι. Στο τέλος της χρονιάς θα φύγω.
Αυτές είναι οι τρεις προϋποθέσεις: να με θέλει το ελληνικό ποδόσφαιρο, να με θέλει το κλίμα στην πόλη και να εμφανιστούν οι Βολάρες και να πάρουν ένα εισιτήριο διαρκείας των 250 ευρώ. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας χρήσιμος ηλίθιος, που βάζει πλάτη.
Στράβωσε η δουλειά και ανέβηκε η ομάδα και τώρα ψάχνουμε την πρώτη ήττα και την πρώτη στραβή να τον αποδομήσουμε. Δεν θα διεξάγω εγώ έναν αγώνα με τον λαό και τον απλό φίλαθλο του Ολυμπιακού Βόλου να είναι ο μόνος σύμμαχος. Δεν θα πεθάνω, ούτε θα είμαι το αλεξίσφαιρο να πυροβολάτε.
Θέλω να αναφερθώ και στους βουλευτές του Νομού Μαγνησίας, έχουμε πέντε βουλευτές ανεξαρτήτως κόμματος και ιδεολογίας. Όταν έχει να κάνει με την ομάδα, δεν βάζω τίποτα άλλο πάνω από την ομάδα ούτε καν τον εαυτό του. Είμαι εδώ ενάμιση χρόνο, δεν έχει χτυπήσει το τηλέφωνο μου από τους βουλευτές μου ούτε μία φορά. Να μου πουν πού μπορούμε να βοηθήσουμε, όχι για μένα, αλλά για την ομάδα. Ένας άνθρωπος ενδιαφέρεται για την ομάδα και όταν θελήσει εκείνος να πούμε το όνομά του θα το πούμε.
Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Περιφερειάρχη. Υπάρχει και μία ομάδα στον Βόλο που λέγεται Ολυμπιακός Βόλου, όπου και να υπάγεσαι πολιτικά. Δεν μπλέκομαι στα πολιτικά. Ο κ. περιφερειάρχης δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου ούτε μία φορά, λες και δεν είναι ο Ολυμπιακός Βόλου ομάδα της πόλης και της περιφέρειας.
Από κει και πέρα είναι οι Βολάρες και οι Ολυμπιακάρες. Στην πιο δύσκολη φάση της ομάδας, κρύφτηκαν στα λαγούμια τους. Απορώ για κάποιους πώς κοιμούνται τα βράδια. Δεν θα κάνω τη χάρη να μη μιλήσω γι’ αυτούς. Βαρέθηκα να ακούω την ατάκα τι έχω κάνει εγώ για τον Ολυμπιακό Βόλου. Έχω μάθει να στηρίζομαι στα πόδια μου και να δεν παρακαλάω. Εσείς που κρύβεστε θα έπρεπε να ντρέπεστε. Εκτός από το ότι είστε κότες λυράτες, εγώ στη θέση σας δεν θα κοιμόμουν το βράδυ.
Εκεί που σας πήγαν οι πατεράδες και παππούδες γυρνάτε την πλάτη με την πρώτη δυσκολία. Αυτή είναι η εμπειρία μου στον ενάμιση χρόνο που ασχολούμαι με τον Ολυμπιακό Βόλου.
Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μια ερασιτεχνική ομάδα πέντε προς ένα, που σημαίνει ότι εισπράττω ένα ευρώ και δίνω πέντε. Πείτε πόσοι χρήσιμοι ηλίθιοι θα εμφανίζονταν στη θέση μου. Στην Αλεξάνδρεια κόπηκαν 83 εισιτήρια, στην Ελασσόνα 55 και υπήρχε μία οικονομική δυσπραγία μ’ αυτά τα δύο ματς. Έχω ένα παράπονο με τον ΠΑΟ Κοίλων. Δεν είμαστε μόνο για τις νίκες. Αυτό δεν είναι αγάπη για τον σύλλογο. Είστε υπόλογοι απέναντι στην ομάδα σας. Υπάρχει προσωπική ευθύνη του καθενός. Τι θα πει έχουμε βγει κατηγορία και δεν ερχόμαστε με τον ΠΑΟ Κοίλων και πάμε για μπάνια; Δεν είναι αυτός ο Ολυμπιακός Βόλου. Κάνω το καλύτερο δυνατόν με τις συνθήκες που έχω βρει».
Να σημειωθεί ακόμη ότι στις ερωτήσεις που ακολούθησαν από τους δημοσιογράφους, ο κ. Παπαδόπουλος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η εικόνα που έχω για τη χωρητικότητα, όταν θα παίξουμε στο ΕΑΚ, είναι για 1.000 άτομα. Πρέπει να ενημερωθώ και για την επισπορά που πρέπει να γίνει το επόμενο εικοσαήμερο».

















