Οδυνηρός αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο ματς της Τούμπας με τη Μάλμε
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Εχασε στην παράταση από τη Μάλμε με 3-4 μετά το 3-3 του 90λεπτου

Αποκλεισμός από τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος στη ρεβάνς του τρίτου προκριματικού γύρου και μετά το 2-2 στη Σουηδία, έχασε στην κατάμεστη Τούμπα με 3-4 από τη Μάλμε στην παράταση, μετά το 3-3 της κανονικής διάρκειας.

Το σκορ αυτό διαμορφώθηκε στο 90+6’ με τέρμα των Σουηδών, οι οποίοι πέτυχαν το γκολ πρόκρισης στο 99’ με τον Κρίστιανσεν.

Το πρώτο μέρος ήταν χάρμα ιδέσθαι με πέντε γκολ. Οι Σουηδοί κατάφεραν να προηγηθούν στο 10’ μετά από εκτέλεση πλαγίου (!) από τα δεξιά και κεφαλιά του Νανάσι στο πίσω δοκάρι από κοντά μετά την κεφαλιά-πάσα του Γιόνσεν.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε την ανατροπή με πανέξυπνο φάουλ του Τάισον από πλάγια αριστερά στο απέναντι πλαϊνό δίχτυ στο 21’ (1-1) και «φωτοβολίδα» από τα 30 μέτρα του Κουλιεράκη, που έβαλε ένα απίστευτο  γκολ για το 2-1 στο 43’.

Όμως, οι γηπεδούχοι είχαν μείνει στους έξαλλους πανηγυρισμούς και το πλήρωσαν αμέσως με δεύτερο γκολ του Νανάσι με σουτ από θέση μέσα αριστερά της περιοχής, σε μία φάση που έχει την ευθύνη του ο Κοτάρσκι, ο οποίος, ενώ απέκρουσε αρχικά, έσπρωξε άθελά του την μπάλα εντός της εστίας του, για να γίνει το 2-2 στο 45’.

Ωστόσο, αυτό δεν ήταν το σκορ του εκπληκτικού πρώτου 45λεπτου, αφού ο Ζίφκοβιτς με απίθανο τρόπο πέρασε την μπάλα από την τρύπα της βελόνας με το αριστερό από θέση μέσα δεξιά της περιοχής και την έστειλε στην απέναντι γωνία χαμηλά για το 3-2 υπέρ του ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Λουτσέσκου θα μπορούσε στην αρχή του δεύτερου μέρους να κάνει το 4-2 σε δύο περιπτώσεις και μάλιστα σ’ ένα διάστημα που η Μάλμε είχε τη μεγαλύτερη κατοχή μπάλας. Αρχικά, στο 57’ η μπάλα πήγε στο αριστερό δοκάρι μετά από προβολή του Κουλιεράκη που κόντραρε στον Μπουσανέλο, ενώ στο 59’ από εκπληκτική πάσα του Κωνσταντέλια ο Μουργκ αστόχησε σε τετ-α-τετ.

Ο ΠΑΟΚ διαχειριζόταν σωστά το υπέρ του αποτέλεσμα, αλλά στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Καμαρά σε … πανδαιμόνιο μετά από κόρνερ έδιωξε πάνω στον Ζέτερστρομ και απ’ αυτήν την κόντρα έξω από τη μικρή περιοχή η μπάλα πήγε στα δίχτυα για το τελικό 3-3 της κανονικής διάρκειας. Το γκολ μέτρησε μετά από εξέταση της φάσης από τον VAR για οφσάιντ.

Η παράταση

Η Μάλμε μπήκε φορτσάτη στην παράταση και στο 99’ πήρε αυτό που άξιζε, σκοράροντας με τον Κρόστιανσεν, που πέρασε και τον Κοτάρσκι στο τετ-α-τετ μετά την κάθετη του Ζέτερστρομ και ευστόχησε σε κενή εστία για το 3-4.

Στο 104’ ο Αλί πέρασε όλον τον κόσμο και εκτέλεσε, αλλά ο Κοτάρσκι με μεγάλη επέμβαση κράτησε ζωντανό τον ΠΑΟΚ, όπως έκανε και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους της παράτασης σε τετ-α-τετ πάλι με τον Αλή, που άφησε πίσω του με ευκολία όλη την άμυνα του ΠΑΟΚ.

Νέα τεράστια ευκαιρία για τη Μάλμε στο 108’ με οριζόντιο δοκάρι σε σουτ του Γιόνσον και κεφαλιά άουτ του Κρίστιανσεν που πήρε το ριμπάουντ.

Στο 109’ ο ΠΑΟΚ έδειξε να έχει σφυγμό, με την μπάλα να φεύγει άουτ σε φοβερό γυριστό του Τισουντάλι με το τακουνάκι!

Δυστυχώς όμως ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν βρήκε την ισοφάρισε ούτε στο 123’ στο φάουλ του Ντεσπόντοφ, που απομάκρυνε σε κόρνερ ο Ντάλιν.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (72’ Σβαμπ), Μαντί Καμαρά, Ζίβκοβιτς (72’ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας (85’ Βιεϊρίνια), Τάισον (49’ λ. τρ. Μουργκ-101′ Τισουντάλι), Μπράντον (72’ Τσάλοφ).

Μάλμε (Ρίντστρεμ): Ντάλιν, Λάρσεν, Γιάνσον, Ζέτερστρομ, Μπουσανέλο, Ρικς (60’ Μπολίν), Πένια, Γιόνσεν, Νανάσι (79’ Κρίστιανσεν), Τελίν, Μποτχάιμ (88’ Άλι).

Απόδοση: magnesiasports

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.