Πικάντικες λεπτομέρειες και σοβαρές καταγγελίες για το πάρτι του Γιαμάλ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Το πάρτι για τα 18α γενέθλια του Λαμίν Γιαμάλ συνεχίζει να απασχολεί τα μέσα ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα, όχι μόνο για την εντυπωσιακή του διοργάνωση, αλλά και λόγω νέων δηλώσεων που ήρθαν στη δημοσιότητα.

Η Ισπανίδα Κλαούντια Κάλβο, γνωστή στον χώρο της μόδας και της ψυχαγωγίας, αποκάλυψε ότι της έγινε πρόταση μαζί με άλλες γυναίκες να παραστεί στο πάρτι γενεθλίων του Λαμίν Γιαμάλ, με χρηματική αμοιβή που, όπως υποστηρίζει, κυμαινόταν μεταξύ 10.000 και 20.000 ευρώ. Στις απαιτήσεις, σύμφωνα με την ίδια, περιλαμβάνονταν συγκεκριμένα σωματικά χαρακτηριστικά και απαγόρευση χρήσης κινητού τηλεφώνου.

Όπως δήλωσε: “Μας προσέγγισαν, για να πάμε στο πάρτι γενεθλίων του Λαμίν Γιαμάλ. Η προσφορά ήταν μεταξύ 10.000 και 20.000 ευρώ για την παρουσία μας, αλλά ειλικρινά δεν ξέραμε τι ακριβώς περίμεναν από εμάς.

Ζητούσαν ξανθές γυναίκες με πολύ συγκεκριμένες αναλογίες στήθους. Επίσης, μας ενημέρωσαν ότι δεν θα επιτρέπονταν τα κινητά τηλέφωνα”.

Η Κάλβο δεν κατονόμασε ποιος έκανε την προσέγγιση, ούτε επιβεβαίωσε εάν τελικά παρέστη στην εκδήλωση.

Οι δηλώσεις προκάλεσαν πλήθος αντιδράσεων, με επίκεντρο τα ζητήματα κριτηρίων επιλογής και προσωπικής ιδιωτικότητας σε αντίστοιχες ιδιωτικές διοργανώσεις.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη απάντηση ή τοποθέτηση από τον Λαμίν Γιαμάλ ή την ομάδα του σε σχέση με τις αναφορές αυτές.

Ακόμη, σε σοβαρές καταγγελίες κατά του άσου της Μπαρτσελόνα, Λαμίν Γιαμάλ, προχώρησε η Ισπανική Ένωση Ατόμων με Αχονδροπλασία και Άλλες Σκελετικές Δυσπλασίες (ADEE), έπειτα από πληροφορίες ότι κατά τη διάρκεια του εορτασμού των 18ων γενεθλίων του, προσλήφθηκαν άτομα με νανισμό αποκλειστικά για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης, η συγκεκριμένη πρακτική απαγορεύεται ρητά από την ισχύουσα νομοθεσία και αποτελεί κατάφωρη προσβολή της αξιοπρέπειας των ατόμων με αναπηρία.

Η ADEE καταδίκασε δημόσια το περιστατικό, τονίζοντας πως τέτοιου είδους ενέργειες συντηρούν αρνητικά στερεότυπα και ενισχύουν τη διάκριση σε βάρος των ατόμων με νανισμό. Σε εκτενές δελτίο Τύπου, αναφέρθηκε ότι ο μοναδικός ρόλος των ατόμων με νανισμό στο πάρτι ήταν να λειτουργούν ως οπτικό θέαμα, χωρίς καμία άλλη ουσιαστική συμμετοχή.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.