Καλά Χριστούγεννα από τη Νίκη Βόλου, 2-0 επί του ΠΑΟΚ Β’

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Τρίτο σερί θετικό αποτέλεσμα για τους «κυανόλευκους»

Κάνοντας ένα εξαιρετικό πρώτο 45λεπτο, πετυχαίνοντας δύο όμορφα τέρματα, η Νίκη Βόλου πήρε το τρίτο σερί θετικό αποτέλεσμα, καθώς μετά την επικράτηση επί των Διαγόρα και Ηρακλή Λάρισας, ήρθε και το 2-0 επί του ΠΑΟΚ Β’, για να πει… καλά Χριστούγεννα με τον πλέον ιδανικό τρόπο!

Ο Όσκαρ Σιαφά και ο Λούκα Μιλούνοβιτς ήταν αυτοί που σκόραραν σε βάρος του ΠΑΟΚ Β’, που δεν έδειξε στοιχεία που μπορούσαν ν’ απειλήσουν τους «κυανόλευκους». Από την άλλη, η Νίκη σπατάλησε ευκαιρία για την επίτευξη και άλλων τερμάτων, ενώ στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε, με το σύνολο του Δημήτρη Ελευθερόπουλου πάντως να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Ιδανικό πρώτο μέρος με δύο τέρματα

Εμφανή διάθεση να κινηθεί από τα δεξιά και να εκμεταλλευτεί τις σέντρες του Τασιούρα έδειξε ο ΠΑΟΚ Β’, με τη Νίκη να δείχνει περισσότερη όρεξη μετά το 10’. Σε εκείνο το σημείο μάλιστα ο Μιλούνοβιτς προσπάθησε να βρει από αριστερά τον Σιαφά , όμως ο επιθετικός της Νίκης δεν εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά ούτε τη στιγμιαία αδράνεια της άμυνας των φιλοξενούμενων.

Και ενώ η Νίκη προσπάθησε να γίνει πιο απειλητική ήρθε στο 20’ ο Τασιούρας βρήκε το κενό και σούταρε λίγο έξω από την περιοχή του Μπάγιτς, με τον τερματοφύλακα των «κυανόλευκων» να αναγκάζεται να διώξει με τις γροθιές. Η Νίκη απάντησε στο 21’, καθώς από μπαλιά του Σιαφά ο Κάσσος προσπάθησε να σουτάρει αλλά πόδι αμυντικού έκοψε την πορεία της μπάλας.  Όμως το γκολ ήρθε τελικά στο 22’ για το «κυανόλευκο»σύνολο, με τον Κάσσο να δίνει δεξιά στον Τσουκαλά, αυτός έβγαλε τη σέντρα και με άλμα ο Σιαφά έκανε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του Ταλιχμανίδη για το 1-0.

Μάλιστα, στο 26’ μετά από μπαλιά του Κάσσου ο Μιλούνοβιτς  έπεσε στο ύψος του δεξιού κάθετου δοκαριού του ΠΑΟΚ Β’ αλλά δεν πρόλαβε την μπάλα, που πέρασε άουτ και έτσι η Νίκη σπατάλησε την ευκαιρία για ένα ακόμη τέρμα. Επίσης, στο 29’ ο Ταλιχμανίδης με υπερένταση μπλόκαρε μετά το σουτ του Γαβριηλίδη, ενώ στο 36’ ο Κάσσος έβγαλε την αντεπίθεση και έκανε την μπαλιά στον Γαβριηλίδη, με τον Ταλιχμανίδη να επεμβαίνει τελευταία στιγμή και να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 40’ έγιναν τα πράγματα ακόμη καλύτερα με τη Νίκη. Στην επίθεση που εκδήλωσε, ο Σιαφά άφησε την μπάλα να περάσει και με τη σειρά του ο Γαβριηλίδης πάσαρε στον Μιλούνοβιτς, που με τεχνικό πλασέ την έστειλε στην αριστερή γωνία του Ταλιχμανίδη για το 2-0!

Στο τέλος του πρώτου μέρους και στο 42’ ο Μιλούνοβιτς πάσαρε στον Γαβριηλίδη και αυτός του επέστρεψε την μπάλα για να σουτάρει, όμως την έστειλε ψηλά άουτ, ενώ μετά από ένα σουτ του Γραβριηλίδη στο 43’ μπλόκαρε ο Ταλιχμανίδης.

Κράτησε αυτό που ήθελε

Η Νίκη Βόλου διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα και στο πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου μέρους, με τον ΠΑΟΚ Β’ να ψάχνει τα πατήματά του έχοντας κάνει και τρεις αλλαγές στο ημίχρονο, με το σουτ του Γρόσδη να μην ανησυχεί στο 53’ τον Μπάγιτς, αφού η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Ωστόσο από εκείνο το σημείο και μετά ο ΠΑΟΚ Β’ πήρε μέτρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, και Γρόσδης και Χατζηστραβός προσπαθούσαν να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν επικίνδυνες συνθήκες σε βάρος της Νίκης. Όμως στο 64’ είχαν την ευκαιρία πάλι οι γηπεδούχοι για τέρμα, με τον Ροχάνο να κάνει τη σέντρα και τον Γαβριηλίδη να στέλνει με γυριστή κεφαλιά την μπάλα προς την εστία του Ταλιχμανίδη που πρόλαβε όμως να αποκρούσει.

Γενικότερα, η Νίκη δεν είχε κανέναν λόγο να βιάζεται και απλά πρόσεχε περισσότερο, ενώ ο ΠΑΟΚ Β’ δεν έδειχνε ικανός να ανατρέψει τη σε βάρος του κατάσταση. Στο 75’ πάντως ο Μέτσε εκτέλεσε το κόρνερ και ο Δεληζήσης έκανε την κεφαλιά για να μπλοκάρει ο Ταλιχμανίδης, ενώ στο 82’ ο Μπρούνο Μορέιρα έκανε ένα ωραίο πλασέ εντός της αντίπαλης περιοχής, με την μπάλα να περνάει για λίγο εκτός αγωνιστικού χώρου.

Το αρνητικό που ήρθε στο προσκήνιο στη συνέχεια ήταν η αποχώρηση του Νέτι Μέτσε λόγω τραυματισμού (είχε μπει στο 63’ στη θέση του Κυριακίδη στον αγωνιστικό χώρο). Από εκεί και πέρα δεν άλλαξε κάτι και η Νίκη Βόλου πήρε τους τρεις βαθμούς με τα χαμόγελα να παραμένουν στις τάξεις της.

Νίκη Βόλου (Ελευθερόπουλος): Μπάγιτς, Τοπαλίδης, Δημητρίου, Γρομητσάρης, Δεληζήσης, Τσουκαλάς (72’ Παναγιωτίδης), Γραβριηλίδης, Κυριακίδης (63’ Μέτσε, 89’ λτ Ανδρέου), Σιαφά (63’ Ροχάνο), Κάσσος, Μιλούνοβιτς (72’ Μπρούνο).

ΠΑΟΚ Β’ (Πάμπλο Γκαρσία): Ταλιχμανίδης, Γιαξής (46’ Σελιμάι), Τασιούρας, Μιχαηλίδης, Κώττας, Μελετίδης, Κουτεντάκης (46’ Γρόσδης), Δαρέλας (46’ Σμυρλής), Σπυράκος (69’ Σπυρίδης), Χατζηστραβός, Τζίμας (69’ Πανίδης).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.