Ποινή τεσσάρων ετών στην κορυφαία τενίστρια Χάλεπ για ντόπινγκ

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς για τη Σιμόνα Χάλεπ. Η Ρουμάνα τενίστρια τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού τεσσάρων ετών, καθώς είχε βρεθεί ντοπαρισμένη.

Η Χάλεπ, άλλοτε νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης και κάτοχος δύο τίτλων Grand Slam, είχε βρεθεί θετική σε έλεγχο ντόπινγκ τον Οκτώβριο του 2022 κι έκτοτε παρέμενε εκτός κορτ εν αναμονή της απόφασης για την ποινή της.

Τελικά η 31χρονη αθλήτρια τιμωρήθηκε για τέσσερα χρόνια κάτι που σημαίνει ότι θα μείνει εκτός κορτ μέχρι τον Οκτώβριο του 2026, καθώς ήδη είχε τεθεί εκτός δράσης για έντεκα μήνες.

«Τώρα ξεκινάει ο πιο δύσκολος αγώνας της ζωής μου: Mία μάχη για την αλήθεια. Έχω ειδοποιηθεί ότι βγήκα θετική σε μια ουσία που ονομάζεται ροξαδουστάτη σε εξαιρετικά χαμηλή ποσότητα, η οποία ήταν το μεγαλύτερο σοκ της ζωής μου. Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, η ιδέα να παραβιάσω τους κανόνες δεν πέρασε ούτε μία φορά από το μυαλό μου, μιας και είναι ολοκληρωτικά αντίθετη με όλες τις αρχές που μάθει. Αντιμετωπίζοντας μια τέτοια άδικη κατάσταση, νιώθω εντελώς μπερδεμένη και προδομένη», δήλωνε τον περασμένο Οκτώβριο η Χάλεπ, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με το πρόωρο τέλος της καριέρας της.

Καταθέτει έφεση

Πάντως, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της ποινής η Χάλεπ δήλωσε ότι θα προσφύγει στο CAS κατά της απόφασης του ITIA, ενώ αρνείται κατηγορηματικά ότι έλαβε εν γνώσει της το συγκεκριμένο σκεύασμα και είπε ότι έχει στοιχεία που δείχνουν ότι μικρές ποσότητες του φαρμάκου για την αναιμία εισήλθαν στο σύστημά της από ένα εγκεκριμένο συμπλήρωμα που ήταν μολυσμένο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.