Ποιοι «κόβονται» από τη χρηματοδότηση μέσω στοιχήματος

Εκτός οι ομάδες που δεν έχουν πιστοποιητικό συμμετοχής ή εμπλέκονται σε αναφορές για χειραγώγηση

Σημαντικές ειδήσεις προέκυψαν από τη συνάντηση που είχε σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με τους επικεφαλής των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, αναφορικά με την κατανομή των χρημάτων που τους αντιστοιχούν από την φορολόγηση των κερδών από τα τυχερά παιχνίδια.

Η πρώτη είδηση αφορά την οριστικοποίηση του ποσού χρηματοδότησης για φέτος, το οποίο ανέρχεται για τις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες στα 30,5 εκατ. ευρώ (αντίστοιχο θα είναι και το ποσό που θα διανεμηθεί στον ερασιτεχνικό Αθλητισμό).

Η δεύτερη και σημαντικότερη είδηση, αφορά τον αποκλεισμό από τη χρηματοδότηση όσων ΑΑΕ δεν έχουν εξασφαλίσει από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού το απαραίτητο πιστοποιητικό συμμετοχής στο αντίστοιχο πρωτάθλημα, αλλά και όσων εμπλέκονται σε αναφορές προς την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας, για πιθανή συμμετοχή τους σε χειραγωγημένους αγώνες. Στην περίπτωση αυτή, η χρηματοδότηση των επαγγελματικών ομάδων αναστέλλεται μέχρι την έκδοση πορίσματος από την ΕΠΑΘΛΑ. Εφόσον η Εθνική Πλατφόρμα κρίνει ότι μία υπόθεση χρήζει περαιτέρω διερεύνησης και αποστείλει το πόρισμα στις αρμόδιες αθλητικές αρχές, η αναστολή χρηματοδότησης παραμένει έως ότου αποφανθούν τα αρμόδια όργανα.

Το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν οι πρόεδροι της Super League 2, Λεωνίδας Λεουτσάκος, του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, και της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατώρος, ενώ δεν προσήλθε εκπρόσωπος από τη Super League.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.