Μπορεί χθες να έγινε γνωστό ότι υπάρχει συμφωνία προκειμένου να παραχωρηθεί το Πανθεσσαλικό Στάδιο στον Δήμο Βόλου, ωστόσο η πλευρά της δημοτικής Αρχής θέτει το θέμα σε νέες βάσεις, τονίζοντας στη σχετική ανακοίνωση ότι θα αποφασίσει αν πάρει το Στάδιο υπ’ ευθύνη του Δήμου, μόλις ενημερωθεί για το πλήρες περιεχόμενο της απόφασης της ΕΤΑΔ, και προφανώς αναλόγως των όρων που θα ισχύουν για την παραχώρηση.
Μάλιστα, ο Δήμος Βόλου στην ανακοίνωσή του εξαπολύει επίθεση κατά του προέδρου του ΔΣ της ΕΤΑΔ, κο Μπέζα, ενώ αφήνει και σαφείς αιχμές κατά των Βουλευτών Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου και Ζέττας Μακρή για τις “πανηγυρικές” τους ανακοινώσεις που όπως αναφέρει “ατυχώς παραπέμπουν σε πρακτικές και συμπεριφορές περασμένων, παρωχημένων δεκαετιών”.
Χαρακτηριστικά όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Χαιρετίζουμε κατ’ αρχήν την ομόφωνη απόφαση της διοίκησης της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου για την παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου στο Δήμο Βόλου, που έρχεται να ικανοποιήσει το αίτημα της πόλης και της Δημοτικής μας Αρχής για το οποίο ο ίδιος ο Δήμαρχος, κ. Αχιλλέας Μπέος από το 2015, ακόμη, έδωσε σκληρό και επίπονο αγώνα με διαπραγματεύσεις, συζητήσεις αλλά και συγκρούσεις, με κομματικά και άλλα συμφέροντα.
Αναμφίβολα πρόκειται για μια θετική εξέλιξη που αποδεικνύει τη βούληση της σημερινής κυβέρνησης να διευρύνει και να ενισχύσει το θεσμό της αυτοδιοίκησης, αλλά και να αξιοποιήσει κατά τον καλύτερο τρόπο τα χρήματα και την περιουσία του ελληνικού λαού.
Ωστόσο πριν μας κοινοποιηθεί το πλήρες κείμενο της απόφασης, με τους όρους και τις προϋποθέσεις που προφανώς θα περιλαμβάνει ως προς την παραχώρηση, οπότε και θα λάβουμε και τη δική μας τελική απόφαση, σημειώνουμε πως δεν συμμεριζόμαστε τον ενθουσιασμό και τους πανηγυρισμούς κάποιων, που ατυχώς παραπέμπουν σε πρακτικές και συμπεριφορές περασμένων, παρωχημένων δεκαετιών.
Οφείλουμε βεβαίως να ευχαριστήσουμε όσους συμμερίστηκαν τον αγώνα μας και συνέβαλαν, ανάλογα με τις δυνάμεις τους, στην προώθηση του αιτήματος της πόλης μας, αλλά φυσικά ουδεμία ευχαριστία οφείλουμε προς τον διορισμένο, με παχυλό μισθό, κ. Μπέζα, πρόεδρο του ΔΣ της ΕΤΑΔ που όσο μπορούσε προσπάθησε να «βραχυκυκλώσει» τη διαδικασία παραχώρησης. Λεπτομέρειες θα δοθούν μετά την υπογραφή της σύμβασης, αν και εφ’ όσον αυτή πραγματοποιηθεί.
Επισημαίνουμε και πάλι ότι η τελική μας απόφαση θα έρθει ευθύς ως μας γνωστοποιηθεί το πλήρες περιεχόμενο της απόφασης της ΕΤΑΔ».



























