Πολύμερος: «Θα ήθελα να αγωνιστώ στο Τόκιο»!

Βλέπει πρόκριση στον τελικό για τα ελληνικά πληρώματα κωπηλασίας

Ο Βολιώτης Βασίλης Πολύμερος που ξεκίνησε την πορεία του στην κωπηλασία από τον ΟΕΑ/ΝΑΒ είναι ο άνθρωπος που έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με τους Ολυμπιακούς αγώνες, όπως τονίζει στην ιστοσελίδα της η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία, θυμίζοντας ότι το 2004 στην Αθήνα μαζί με τον Νικο Σκιαθίτη έγραψαν ιστορία κερδίζοντας το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο θεσμό ενώ το 2008 στο Πεκίνο το επανέλαβε, κατακτώντας μαζί με τον Δημήτρη Μούγιο ακόμα ένα μετάλλιο και μάλιστα αυτή τη φορά πιο λαμπερό αφού κέρδισε το ασημένιο.

Έτσι, με 4 Ολυμπιάδες και 2 μετάλλια στο βιογραφικό του είναι ο πλέον αρμόδιος να μιλήσει για τις ελληνικές συμμετοχές στο Τόκιο, με τον Βολιώτη Ολυμπιονίκη να τονίζει ότι θα ήθελε ν’ αγωνιστεί στο Τόκιο!

«Αν είχα προετοιμαστεί για χρόνια όπως σχεδόν όλοι οι αθλητές που πάνε στους Ολυμπιακούς, ναι θα ήθελα να αγωνιστώ κάτω από οποιοδήποτε συνθήκες» σημειώνει ο Βασίλης Πολύμερος.

-Θεωρείς ότι είναι μια ευκαιρία αυτοί οι αγώνες για διάκριση για πληρώματα που δεν ανήκουν στα φαβορί;

«Οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον πλανήτη. Οι καλά προπονημένοι αθλητές ξέρουν τι θα κάνουν. Ο παράγοντας τύχη είναι μόνο για αυτούς που δεν έχουν προετοιμαστεί σωστά».

-Τι θα συμβούλευες τους Έλληνες αθλητές που μετέχουν;

«Να απολαύσουν πάνω από όλα αυτή την μεγάλη γιορτή, όσο μπορούν βέβαια λόγω των αυστηρών μέτρων κατά του κορωνοϊού και να παλέψουν όπως το έχουν κάνει πολλές φορές τόσο στις προπονήσεις, όσο και στους αγώνες.

-Τι πιστεύεις ότι μπορούν να πετύχουν;

«Πιστεύω ότι και τα τρία πληρώματα μας είναι ικανά να περάσουν στον μεγάλο τελικό των αγωνισμάτων τους και από εκεί και πέρα όλα μπορούν να συμβούν».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.