Πολύτιμη ισοπαλία για τον Κένταυρο Αγριάς στην Καλλιθέα

Σε ένα αγώνα που είχε τον χαρακτήρα του ντέρμπι σε όλη του τη διάρκεια και συγκλονιστικό φινάλε, Έσπερος Καλλιθέας και Κένταυρος Αγριάς αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 26 – 26, στο κλειστό της Καλλιθέας, στο σαββατιάτικο αγώνα της 14ης αγωνιστικής της Α2 εθνικής κατηγορίας.

Ο Κένταυρος “έκλεψε” τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας στο τέλος, αφού 3 λεπτά πριν τη λήξη του έχανε με 26 – 24. Ένας βαθμός που σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής τον δίνει ακόμα μεγαλύτερη βαθμολογική ανάσα έναντι άλλων ομάδων που αγωνίζονται για την σωτηρία, ενώ ήδη έχει αποκτήσει πλεονέκτημα και υπέρ της ομάδας της Καλλιθέας σε περίπτωση μεταξύ τους ισοβαθμίας στο τέλος.

Στο παιχνίδι οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά συμβαδίζοντας στο σκορ μέχρι το πρώτο δεκάλεπτο. Τα πολλά λάθη στην άμυνα του Κενταύρου Αγριάς, αλλά και η επιθετική δεινότητα των Καραμαγκέλα – Καυκούλα έδωσαν προβάδισμα 4 τερμάτων στην ομάδα της Καλλιθέας στο 20ο λεπτό (12 – 8).

Το πέρασμα του Αστέρη στο παρκέ σ’ εκείνο το χρονικό σημείο για τη μαγνησιώτικη ομάδα (ο οποίος έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι) έδωσε ώθηση στην περιφέρεια του Κενταύρου ο οποίος μείωσε σε 14 – 12 με τη λήξη του ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Κένταυρος με πιεστική άμυνα και με αιχμή στο γρήγορο παιχνίδι τον Μακρή, πέρασε μπροστά στο σκορ, στο 34ο λεπτό, με 14 – 16.

Από εκείνο το χρονικό σημείο, η επίθεση του Κενταύρου σίγησε για ένα δεκάλεπτο περίπου, με τον Έσπερο να το εκμεταλλεύεται και να παίρνει προβάδισμα στο σκορ μέχρι και 4 τέρματα στο 49ο λεπτό (22 – 18).

Έτσι φτάσαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο με τον Έσπερο να έχει ένα σταθερό προβάδισμα 2 – 3 τερμάτων. Στο 57ο λεπτό ο Κένταυρος μείωσε σε 26 – 24, ενώ η αμέσως επόμενη επίθεση πέρασε ανεκμετάλλευτη για την ομάδα της Καλλιθέας.

Το τάιμ – άουτ που πήρε σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Γιάννης Τσιάπας, έδωσε το σύνθημα για τη γενική αντεπίθεση στα τελευταία 2,5 λεπτά. Στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Κένταυρος μείωσε με τον Μιμίκο σε 26 – 25 με ωραίο σουτ από την περιφέρεια, ενώ η επίθεση των γηπεδούχων πέρασε ανεκμετάλλευτη, αποτέλεσμα και της πιεστικής – ψηλά στα 9 μέτρα- άμυνας των παικτών του Κενταύρου.

Έτσι στο τελευταίο λεπτό ο Κένταυρος εκδήλωσε επίθεση, στην οποία κατάφερε με ατομική διείσδυση του Αστέρη να πετύχει την ισοφάριση. Στα λίγα δευτερόλεπτα που έμειναν η μπάλα πέρασε άουτ από λάθος πάσα των παικτών του Έσπερου, με το παιχνίδι έτσι να λήγει ισόπαλο.

ΕΣΠΕΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Τσιαφαντάκης) : Παπαδημητρίου (2), Ανδρώνης, Μπακαβέλος, Ξανθόπουλος, Σεΐντης (1), Μασουρίδης, Βάρης, Καραμαγκέλας (7), Καυκούλας (6), Μητράκος, Κοντούλης (5), Χάρος – Μπέης (5), Τουλούμης, Αθανασιάδης

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΓΡΙΑΣ (Τσιάπας – Ζήκος): Μακρής (7), Κρατήρας, Κουρίδης (3), Δρενοβιάδης, Οικονόμου, Σκετόπουλος (1), Καρανάσιος, Μιχαηλίδης (3), Καραπαναγιωτίδης, Ασαρίδης (3), Αστέρης (4), Νούλης, Μιμίκος (5), Σαμαράς

Δίλεπτες: 2 – 1

Πέναλτι: 4/6 – 3/4

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.