Ποντάρει σε wild card η Ανόρθωση Bόλου για παραμονή;

Προκειμένου ν' αποφύγει τον υποβιβασμό από τη Γ' Εθνική

Η ομάδα μπάσκετ Ανδρών της Ανόρθωσης Βόλου μπορεί να γνώρισε ήττα σοκ και μάλιστα εντός έδρας από την ΚΑΕ Παραμυθιάς που την οδήγησε στον υποβιβασμό, ωστόσο η διοίκηση φαίνεται ότι κοιτά και την περίπτωση της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων, που μπορεί να την κρατήσει κατηγορία.

Βασικά, δείχνει να εξετάζει τις πιθανότητες χορήγησης wild card που θα την κρατήσει στη Γ’ Εθνική και δεν θα την αναγκάσει να διεκδικήσει την επιστροφή σ’ αυτή και πάλι με μία χρονιά στην Α1 ΕΣΚΑΘ. Βέβαια, το να πει κανείς οτιδήποτε αυτήν τη στιγμή εμπεριέχει αρκετό ρίσκο, με τη διαδικασία σχεδιασμού να έχει φόντο την ερχόμενη διετία.

Η γενική προκήρυξη των εθνικών πρωταθλημάτων, που δόθηκε στη δημοσιότητα από την ΕΟΚ, προβλέπει σταδιακή μείωση των ομίλων με γνώμονα την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης σε βάθος διετίας, μέχρι την επιθυμητή τελική τους μορφή τη σεζόν 2024/25. Από την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 ουσιαστικά αρχίζουν οι αλλαγές, αφού την επόμενη σεζόν αναμένεται να υπάρχει ένας όμιλος στην Α2 Ανδρών με 14 ομάδες, τρεις στην Β’ Εθνική με 38 ομάδες συνολικά, πέντε στην Γ’ Εθνική με 61 ομάδες συνολικά, ένας στην Α1 Γυναικών με 12 ομάδες και 2 όμιλοι στην Α2 Γυναικών με 28 ομάδες στο σύνολο. Ένα από τα βασικά ζητούμενα επίσης είναι να ξεκαθαρίσει νωρίς το τοπίο όσον αφορά τις ομάδες που θα είναι σε θέση να συμμετέχουν.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.