Πούτιν: «Μαζί με την Κίνα ενάντια στην πολιτικοποίηση του Αθλητισμού»

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι η χώρα του και η Κίνα μοιράζονται κοινές αξίες και πως και οι δύο απέρριψαν το διπλωματικό μποϊκοτάζ από ορισμένες δυτικές χώρες στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 που αρχίζουν στο Πεκίνο στις 4 Φεβρουαρίου.

Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσαν ότι δεν θα στείλουν κρατικούς αξιωματούχους στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, λόγω του ιστορικού της Κίνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Μιλώντας σε Ρώσους Ολυμπιονίκες κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εικονικής συνάντησης, ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία και οι «Κινέζοι φίλοι» της μοιράζονται μια κοινή προσέγγιση στον διεθνή Αθλητισμό.

«Μαζί (με την Κίνα) αντιτιθέμεθα στην πολιτικοποίηση του αθλητισμού και στα επιδεικτικά μποϊκοτάζ» είπε ο Πούτιν και συνέχισε: «Υποστηρίζουμε τις παραδοσιακές Ολυμπιακές αξίες: ισότητα και δικαιοσύνη πρώτα απ’ όλα».

Ο Πούτιν θα καλύψει το «κενό» που αφήνουν ξένοι αξιωματούχοι στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου και θα συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ, ενώ θα βρίσκεται στην κινεζική πρωτεύουσα.

Στους Αγώνες του Πεκίνου, που θα διαρκέσουν έως τις 20 Φεβρουαρίου, οι 212 Ρώσοι αθλητές θα αγωνιστούν ως εκπρόσωποι της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής με το ακρωνύμιο «ROC», όπως έκαναν πέρυσι στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Θα διαγωνιστούν χωρίς τη σημαία και τον ύμνο τους, λόγω των κυρώσεων για την τιμωρία της Μόσχας, για τη μη παροχή ιατρικών εργαστηριακών δεδομένων στις διεθνείς αρχές κατά του ντόπινγκ.

Η Ρωσία στερήθηκε επίσης τη σημαία της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018 που διεξήχθησαν στην Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας, ως τιμωρία για ντόπινγκ με κρατική χρηματοδότηση που εφαρμόστηκε στους Αγώνες του Σότσι το 2014. Πολλοί Ρώσοι αποκλείστηκαν επίσης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.