Πρέκας: «Να ευχαριστιόμαστε το Σάββατό μας και να ζούμε το παιχνίδι»

Δηλώσεις στο magnesiasports έκανε ο προπονητής του Ίωνα, Λάμπρος Πρέκας, μέσω των οποίων υπογράμμισε τη φιλοσοφία που προσπαθεί να μεταδώσει στους καλαθοσφαιριστές του, σχετικά με το πώς θα πρέπει να βλέπουν τα παιχνίδια που έρχονται, προκειμένου να στεφθεί η χρονιά με επιτυχία. Ο πρώην τεχνικός της Νίκης μίλησε επίσης για την ήττα της περασμένης αγωνιστικής από τον Σπάρτακο στη Λάρισα και για τον αγώνα που έρχεται το επόμενο Σαββατοκύριακο, κόντρα στον Μύτικα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την εκτός έδρας ήττα από τον Σπάρτακο την περασμένη Κυριακή:

«Το προηγούμενο παιχνίδι χάθηκε στις λεπτομέρειες. Είχαμε κι εμείς δύο σημαντικές απουσίες στους ψηλούς, τον Ευθυμίου και τον Βασιλείου, οι οποίοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν πολύ. Είναι πολύ ικανοποιητικό το γεγονός ότι μπορέσαμε και σταθήκαμε καλά στο παρκέ, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Το ματς που πέρασε, είναι μία σημαντική παρακαταθήκη για εμάς, όσον αφορά το μέλλον. Σε αυτήν την αναμέτρηση αποδείξαμε πως μπορούμε να παλέψουμε όλα τα παιχνίδια, με αντίπαλο τον πρωτοπόρο, μέχρι και τον ουραγό».

Για την πορεία της ομάδας στη βραχύχρονη θητεία του στον πάγκο της και τους στόχους που έχουν τεθεί:

«Για να πω την αλήθεια, ο στόχος που είχε τεθεί, από τη στιγμή που ανέλαβα, ήταν να μπορέσουμε να διαφοροποιήσουμε το παιχνίδι της ομάδας. Έχουμε γίνει πιο γρήγοροι κι έχουμε ανεβάσει τον μέσο όρο του σκορ μας στα τελευταία παιχνίδια. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Μίλησα με τους παίκτες μου και συμφωνήσαμε πως το σημαντικότερο είναι να χαιρόμαστε το μπάσκετ. Εξάλλου, αυτό είναι το σημαντικό στα τοπικά πρωταθλήματα, να χαίρεσαι το Σάββατό σου. Τελευταία αγωνιστική είναι η εκτός έδρας αναμέτρηση με τον δεύτερο Αλμυρό. Αν φτάσουμε εκεί και δούμε πως αν το διεκδικήσουμε, θα βγούμε ακόμα περισσότερο κερδισμένοι, θα είναι πολύ καλό για εμάς. Το ενθαρρυντικό είναι πως η ομάδα προσπαθεί, τα παιδιά έρχονται στο γήπεδο, υπάρχει μεγάλη συμμετοχή στην προπόνηση, στην οποία δουλεύουμε συνεχώς κάποια πράγματα, τα οποία προσπαθούμε να βγάλουμε στο γήπεδο και στους επίσημους αγώνες”.

Για το προσεχές παιχνίδι με τον Μύτικα:

«Είναι ένα θεωρητικά εύκολο παιχνίδι. Θα λείπει ξανά ο Ευθυμίου, ο οποίος υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία. Θα δουλέψουμε κι αυτήν την εβδομάδα με σοβαρότητα. Ήδη η προετοιμασία μας ξεκίνησε από τη Δευτέρα. Επαναλαμβάνω, βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, έχουμε συμφωνήσει με τα παιδιά “να το ζούμε”, να το ευχαριστιόμαστε. Έχω τη χαρά να δουλεύω με μία μικρή ηλικιακά ομάδα. Πέρα από τον Παυλόπουλο, που είναι ένας έμπειρος και καλός παίκτης, όλοι οι άλλοι είναι νεαροί».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.