Πρεμιέρα στον Λαϊλιά και εκπαιδευτικές επισκέψεις για τον ΕΟΣ Βόλου

Ξεκίνησε από τα Χ.Κ. Λαϊλια το Σαββατοκύριακο 19-20/01/2019 το αγωνιστικό πρόγραμμα για τη χιονοδρομία και συγκεκριμένα για τα αλπικά αγωνίσματα.

Η ομάδα του Ε.Ο.Σ. Βόλου συμμετείχε με τέσσερις αθλήτριες και δυο αθλητές: Δημητρώφ Απόστολος, Τζίμας Νικίτας, Τσιόβολου Μένια, Καραμπάση Κιάρα, Αγιώτη Γεωργούλα Σοφία και Κόστιτς Σιλουανή.

Στη τεχνική κατάβαση της πρώτης ημέρας, η Μαρία-Ελένη Τσιοβόλου κατέκτησε ένα αργυρό μετάλλιο, η Κόστιτς Σιλουανή την 6η θέση, η Καραμπάση Κιάρα την  11η θέση και  στα αγόρια ο Δημητρώφ Απόστολος κατετάγη 8ος.

Στην τεχνική κατάβαση της δεύτερης ημέρας η Μαρία-Ελένη Τσιοβόλου κατέκτησε ακόμα ένα αργυρό μετάλλιο, η Κόστιτς Σιλουανή την  6η θέση, ενώ ο Δημητρώφ Απόστολος ήταν 9ος .

Πολύ καλή επίδοση είχαν και οι υπόλοιποι αθλητές.

Επιπλέον ο  ΕΟΣ Βόλου υλοποιεί πρόγραμμα του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ σε συνεργασία με το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, όπου μαθητές επισκέφτηκαν ήδη το χιονοδρομικό κέντρο και τις εγκαταστάσεις του συλλόγου για να γνωρίσουν το άθλημα του σκι δρόμων αντοχής, ενώ  οι επισκέψεις συνεχίζονται με άλλα σχολεία.

Οι μαθητές πραγματοποίησαν ένα ευχάριστο μάθημα μέσα στη φύση και στο χιόνι, που τους ενθουσίασε. Φιλοσοφία του ΕΟΣ Βόλου είναι η ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού μέσα από την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης, της αισθητικής αγωγής και τη βελτίωση της κοινωνικοσυναισθηματικής κατάστασης του.

Στόχος η μετάδοση -μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες- των αξιών του αλληλοσεβασμού, της αυτοεκτίμησης, της αγάπης για το βουνό και το χιόνι. Με αυτή τη φιλοσοφία ο ΕΟΣ σχεδίασε μία σειρά εκπαιδευτικών επισκέψεων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.