«Προχωρά η αναβάθμιση του δημοτικού Σταδίου Σκιάθου»

Όπως αναφέρει ο οικείος Δήμος

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των εργασιών στο γήπεδο της Σκιάθου με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Δήμου και του αναδόχου, για τo για το έργο της αναβάθμισης δημοτικού σταδίου Σκιάθου, όπως υποστηρίζει ο Δήμος Σκιάθου, προϋπολογισμού 320 χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η χρηματοδότηση του έργου εξασφαλίστηκε με απόφαση Ένταξης Πράξης του Δήμου Σκιάθου στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».

Αντικείμενο της σύμβασης είναι εργασίες αναβάθμισης του αγωνιστικού χώρου με στόχο την ασφαλέστερη και λειτουργικότερη διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων. «Η αντικατάσταση του υπάρχοντος χλοοτάπητα ήταν επιβεβλημένη, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών. Με το έργο αυτό θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου, προσφέροντας ασφαλείς συνθήκες άθλησης και ψυχαγωγίας» αναφέρει ο Δήμος Σκιάθου και σημειώνει ότι οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις αφορούν στην αντικατάσταση του κατεστραμμένου υφιστάμενου χλοοτάπητα με την εγκατάσταση νέου συνθετικού χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς.

Ειδικότερα η κατασκευή του έργου περιλαμβάνει αποξήλωση του ήδη υπάρχοντος συνθετικού χλοοτάπητα, εργασίες χωματουργικών και διάστρωσης άμμου, έτσι ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα το έδαφος για την επίστρωση του νέου χλοοτάπητα και διάστρωση συνθετικού χλοοτάπητα, σύμφωνα με τα ισχύοντα πρότυπα, συνολικής καλυπτόμενης επιφάνειας 8 χιλ. τ.μ. με τις απαραίτητες διαγραμμίσεις. Η έναρξη των εργασιών αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα με την εγκατάσταση του εργολάβου το προσεχές διάστημα.

«Ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε αξιοποιώντας κάθε αναπτυξιακό εργαλείο με σκοπό το σύνολο των Δημοτών να μπορεί να αθλείται σε σύγχρονους και ασφαλείς δημόσιους αθλητικούς χώρους. Ευχαριστούμε θερμά την Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης, για την εξαιρετική συνεργασία όσον αφορά το έργο αναβάθμισης του δημοτικού σταδίου που είναι ένα από τα πέντε συνολικά έργα που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που έχουμε υπογράψει. Καταφέραμε να διεκπεραιώσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες (εξεύρεση χρηματοδότησης, εκπόνηση μελέτης, δημοπράτηση του έργου, κ.ά.) και με την ίδια ταχύτητα θα ολοκληρώσουμε και την κατασκευή του σταδίου. Συνεχίζουμε, με πολλή δουλειά κι επιμονή, να δίνουμε απαντήσεις στα προβλήματα με έργα», δηλώνει επίσης ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας.

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.