Προχωρά το Μητρώο Σωματείων για το 2024

Κλείνει η πρώτη διαδικασία στις 15 Ιουνίου

H διαδικασία για την εγγραφή ή την ανανέωση των στοιχείων αθλητικών συλλόγων και σωματείων στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η πρώτη φάση λήγει το Σάββατο 15 Ιουνίου, ενώ 34 σωματεία της ηπειρωτικής Μαγνησίας και κανένα της Σκιάθου έχουν υποβάλει τα πρώτα έγγραφα, τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 13/06.

Στη λίστα μέχρι στιγμής εμφανίζονται δύο σωματεία από τη Μαγνησία, και συγκεκριμένα ο ΑΣ Διμηνίου Αίσονας στο άθλημα του Καράτε, και ο ΑΣ Ταξιάρχης στο άθλημα της Πάλης. Από εκεί και πέρα αιτήσεις έχουν υποβάλει οι Ακαδημία Σκακιστών Βόλου, ΑΣ Άθλησις, Ελευθεριακός, Υδάτινος Κόσμος, Άτλας Βόλου, Νικόμαχος, Μηχανοκίνητο Αθλ. Σωματείο Αλμυρού, Ολυμπιακός Βόλου 1937, Νέοι Αθλητές Νίκης, BC Volos, Σκοπευτικός Όμιλος Βόλου Μαγνησίας, Άθλος Αγριάς, Μυρμηδόνες, ΑΣ Πήγασος, ΕΟΣ Αλμυρού, Ολυμπιονίκης Βόλου, ΑΣ Ωρίων, Αιολικός Βόλου, Σκακιστικός Όμιλος Αλμυρού Νέοι Αργοναύτες Μαγνησίας, ΣΦ Πολ. Τεχνών και Αυτοάμυνας Αλμυρού, ΑΟ ΤKD Ν. Ιωνίας Βόλου, Αίας Σούρπης, ΑΣ Μαχ. Τεχνών «Οι Μαχητές», Σκοπευτικός Όμιλος Βόλου, ΟΕΑΝΑΒ, ΕΟΣ Βόλου, Μαχητές Βόλου, Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου, ΣΦ Ιαπωνικού Καράτε Στεφανοβικείου, Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βόλου και ΓΣΒ «Καλλίστη»

H αξιολόγηση των αιτήσεων ολοκληρώνεται έως την 31η.07.2024. Εφόσον από το αποτέλεσμα της αξιολόγησης προκύψουν ελλείψεις, το αθλητικό σωματείο έχει δικαίωμα συμπλήρωσης – διόρθωσης της αίτησής του, ως προς τα πεδία που δεν έγινε αποδεκτή κατά τον έλεγχο, και υποβολής της εκ νέου (επανυποβολής) έως 30η.10.2024 και έως έξι (6) επανυποβολές συνολικά. Σε περίπτωση που και μετά τους επανελέγχους η αίτηση δεν γίνει αποδεκτή, το σωματείο δεν επικαιροποιεί την εγγραφή του και δεν εγγράφεται στο ηλεκτρονικό μητρώο για το έτος 2024 ως προς το άθλημα ή τα αθλήματα για τα οποία δεν πληρούνται τα κριτήρια εγγραφής.

Αθλητικό σωματείο που έχει εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο για το έτος 2023 και δεν έχει στο μεταξύ διαγραφεί σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 5, θεωρείται έως και την 31.12.2024 εγγεγραμμένο και στο ηλεκτρονικό μητρώο του 2024, εφόσον έχει υποβάλει εμπροθέσμως (έως 15.6.2024), αίτηση επικαιροποίησης των στοιχείων του. Μετά από την πάροδο της προθεσμίας που προβλέπεται στο πρώτο εδάφιο της παρούσας, το αθλητικό σωματείο διαγράφεται αυτεπαγγέλτως από το ηλεκτρονικό μητρώο, ως προς το άθλημα ή τα αθλήματα για τα οποία παρέλειψε να υποβάλει εμπρόθεσμη αίτηση επικαιροποίησης των στοιχείων του.

Κατά την επικαιροποίηση των στοιχείων των εγγραφέντων στο ηλεκτρονικό μητρώο του 2023 αθλητικών σωματείων δεν απαιτείται η προσκόμιση νέας βεβαίωσης της οικείας Περιφέρειας για θεώρηση και τήρηση βιβλίων και η σχετική υποχρέωση καλύπτεται από την αναρτηθείσα βεβαίωση κατά την εγγραφή στο ηλεκτρονικό μητρώο του 2023.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του άρθρου 1 παραμένει ανοικτή για την υποβολή αιτήσεων και μετά την 15.06.2024 για σωματεία τα οποία θα λάβουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση του άρθρου 8 του ν. 2725/1999, μετά την 15.05.2024.

Από εκεί και πέρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να δοθεί παράταση στη διαδικασία που ολοκληρώνεται μέχρι το Σάββατο 15 Ιουνίου, αλλά αυτό θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από τη ΓΓΑ.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.