Προχωρούν προγραμματισμό και ΠΑΕ παράλληλα στον Ολυμπιακό Βόλου

Η ανακοίνωση για το άνοιγμα του τραπεζικού λογαριασμού, όπου θα κατατεθούν χρήματα για την αγορά των μετοχών της νέας ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου 1937 αναμένεται ακόμη, αλλά στους ερυθρόλευκους παράλληλα με τις ενέργειες για το θέμα της σύστασης της νέας ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας, προχωρά και ο προγραμματισμός.

Ήδη επτά παίκτες ανανέωσαν και τρεις μεταγραφές ολοκληρώθηκαν, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ευριπίδη Τσιμπανάκου, και ο προπονητής, που θα είναι ο Θωμάς Γράφας, κλείστηκε.

Πάντως, σε ό,τι αφορά τον τελευταίο, έντονα σχολιάστηκε η τοποθέτηση του προέδρου του ΣΦΟΒ, Χρήστου Τσιτσιρίγκου στον Βόλος 9.86, που μίλησε για ανύπαρκτο προπονητή. Στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό την Τρίτη (25/6) μίλησε ο αντιπρόεδρος του ΣΦΟΒ, Βασίλης Κούδας, που κράτησε αποστάσεις από τον κ. Τσιτσιρίγκο, λέγοντας τα εξής:

«Σχετικά με την υπόθεση προπονητή, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, για να κάνουμε κριτική στη διοίκηση. Η διοίκηση έχει δώσει δείγματα επιτυχημένης δουλειάς στην ομάδα. Να μην ξεχνάμε ότι αυτή η διοίκηση αποτελείται από γνήσιους Ολυμπιακούς κι όχι από Δούρειους Ίππους και για να κάνει αυτήν την κίνηση με τον προπονητή, κάτι παραπάνω ξέρει από εμάς. Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί και να έχουμε εμπιστοσύνη, ειδικά στον Τσιμπανάκο, ο οποίος είναι δικό μας παιδί και πονάει την ομάδα. Μην ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να “φτιάχνει” προπονητές. Να θυμίσουμε τον μεγάλο Γεωργιάδη, τον μεγαλύτερο Έλληνα προπονητή, βγάλαμε τον Βαζάκα, βγάλαμε τον Σταύρο τον Διαμαντόπουλο. Ας μην είμαστε τόσο σκληροί απέναντι σε έναν άνθρωπο που έρχεται, βέβαια με κάποιο ρίσκο.

Ο προπονητής, για να πετύχει, πρέπει να βρει και μία ανάλογη διοίκηση, καλό κλίμα και στήριξη από τους οπαδούς, πάνω απ’ όλα. Δεν πρέπει οπωσδήποτε να πάρει ένα “όνομα”, για να είναι πετυχημένη η πορεία. Ο άνθρωπος αυτός μπορεί να μας βγει “τεφαρίκι”. Ο καθένας πρέπει να κρίνεται από τη δουλειά του. Είναι άδικο γι’ αυτήν τη διοίκηση, πάνω απ’ όλα. Έκαναν τεράστια προσπάθεια 1,5 χρόνο να κρατήσουν τον Ολυμπιακό όρθιο. Δεν πρέπει να βγαίνουμε με ελαφρότητα και με απερισκεψία να πούμε “δε στηρίζω”. Αυτή η διοίκηση αντεπεξήλθε και μας έκανε πρωταθλητές, άσχετα αν στο “Ελλαδιστάν” είμαστε όπου φυσήξει ο άνεμος κι όπως βολεύονται οι δικοί μας.

Αυτό το πράγμα δεν έχει ξαναγίνει, ομάδα που βγαίνει πρώτη να παίζει στην ίδια κατηγορία, πάλι καλά που δε μας έστειλαν στην παρακάτω. Να σταματήσει η μίρλα, πρέπει να είμαστε όλοι δίπλα στην ομάδα και το χρέος το δικό μας, σαν οπαδοί, είναι η στήριξη και μόνο στήριξη. Αν γίνουν κάποια λάθη, να είναι σίγουρος όλος ο κόσμος, ότι η διοίκηση θα τα δει και θα τα διορθώσει στον χρόνο που πρέπει. Πρέπει να είμαστε δίπλα, κανένας δεν περισσεύει, ας μην είμαστε αυτοκαταστροφικοί”.

Για τον Θωμά Γράφα ρωτήθηκε και ο Αλέξης Κούγιας και για το αν έχει συνεργαστεί μαζί του στο παρελθόν στη συνέντευξη που έδωσε στον Blue Heart Fm 105.1:

«Με τον Θωμά Γράφα εγώ; Ποτέ. Αν είναι δυνατόν. Τον Θωμά Γράφα τον είχα συναντήσει ως ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής και τον είχα καταγγείλει, γιατί ήταν προπονητής σε μία ομάδα-τορπίλη, τον Ηρακλή Ψαχνών, που παραλίγο ν’ ανέβει και στη Σούπερ Λίγκα με τα στημένα παιχνίδια. Ασχολούνταν μ’ αυτήν την ομάδα ο κ. Γράφας και ένας μάνατζερ, ο κ. Κολοβός. Το κατήγγειλα τότε. Αυτή ήταν η άποψή μου».

«Δεν μπορείς να φύγεις από την ΑΕΛ και να πας στον Ολυμπιακό Βόλου»

Σε ό,τι αφορά την επικοινωνία που είχε μαζί του πριν μερικούς μήνες ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος, την οποία είχε αποκαλύψει ο ίδιος ο κ. Κούγιας σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ ανέφερε:

«Μου είχε κάνει ένα τηλέφωνο ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος και μου είχε πει ότι αν αποφασίσω κάποια στιγμή να φύγω από τη Λάρισα, οι μετοχές του Ολυμπιακού Βόλου είναι στη διάθεσή μου. Εγώ δεν έχω καμία τέτοια διάθεση. Θεωρώ ότι είμαι ιδιοκτήτης μίας πολύ μεγάλης ομάδας. Κάθε μέρα προοδεύουμε. Ανεβαίνουμε και σε ποιότητα, έχουμε καλά οικονομικά, ο κόσμος είναι εξαιρετικός στη Λάρισα, έχει μπει μία τάξη γενικότερα. Είναι αντιαισθητικό και δεν πρέπει να το θέλει κανείς. Από τη στιγμή που είσαι ιδιοκτήτης της Λάρισας, δεν μπορείς να φύγεις και να πας στον Ολυμπιακό Βόλου ούτε στη Νίκη Βόλου, ούτε στα Τρίκαλα ούτε στην Καρδίτσα. Υπάρχει και η αισθητική. Όταν είσαι στη Λάρισα, μένεις όσο σου αρέσει, όσο φαίνεται ότι αυτή η σχέση προοδεύει, αλλιώς πηγαίνεις σπίτι σου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.