Προκαταρκτική της Εισαγγελίας Βόλου για το περσινό ΝΠΣ Βόλος-Λαμία

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση ΝΠΣ Βόλος-Λαμία που διεξήχθη στις 29 Ιουνίου για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ.
Μετά από αναφορά της UEFA

Στην Εισαγγελία Βόλου κατέληξε αναφορά της UEFA, που εστάλη στην Εισαγγελία Αθηνών ότι στον αγώνα πρωταθλήματος της Super League μεταξύ ΝΠΣ Βόλος – Λαμία 1964 (για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ), που έγινε στις 29 Ιουνίου 2020 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και έληξε ισόπαλος 0-0, με αναφορές για αλλοίωση αποτελέσματος που συνδέεται με παράνομο στοιχηματισμό.

Με βάση το άρθρο 132 του Ν. 2725/99, για δωροδοκία δωροληψία και αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Βόλου ζήτησε προκαταρκτική εξέταση που ανατέθηκε σε πταισματοδίκη.

Σύμφωνα με την αναφορά της UEFA στην υπόθεση εξετάζεται η συμμετοχή τριών ποδοσφαιριστών σε εκείνη την αναμέτρηση, δύο Ελλήνων του ΝΠΣ Βόλος και ενός αλλοδαπού της Λαμίας, που ήδη βρίσκονται υπό επιτήρηση από την Ένωση Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών.

Τις υποψίες της UEFA κίνησε το γεγονός ότι ώρες πριν ξεκινήσει το παιχνίδι υπήρχε μεγάλη στοιχηματική δραστηριότητα και στο ποντάρισμα που γινόταν έπεφτε συνεχώς η απόδοση στο ισόπαλο αποτέλεσμα, που από 3 έπεσε, λίγο πριν ξεκινήσει ο αγώνας σε κάτω από 1.5%, κάτι που μαρτυρά, ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι πόνταραν στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα να πέφτει η απόδοση.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας ανέθεσε σε πταισματοδίκη τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να διερευνηθεί αν στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής ζητείται να ληφθούν ένορκες καταθέσεις του τότε προέδρου και του τότε προπονητή του ΝΠΣ και ανωμοτί καταθέσεις των δύο ποδοσφαιριστών της ομάδας.

Παράλληλα, η εισαγγελική παραγγελία θα διαβιβαστεί στον πταισματοδίκη Λαμίας, προκειμένου να λάβει 2 ένορκες καταθέσεις από τον πρόεδρο και τον προπονητή της ομάδας, εκείνη την εποχή, καθώς και ανωμοτί κατάθεση του αλλοδαπού ποδοσφαιριστή.

 

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.