Την πρόκριση για τη League Phase του Κυπέλλου Ελλάδος πήρε ο ΝΠΣ Βόλος, που επικράτησε στις Σέρρες του τυπικά γηπεδούχου Ηρακλή με 1-3.
Στο 22’ ο Κάτσικας με κοντινή κεφαλιά μετά από φάουλ του Τζόκα από τ’ αριστερά έκανε το 0-1, ενώ ο Ηρακλής ισοφάρισε με τον Κούστα στο 45’+1’ με δυνατό δεξί σουτ έξω από τη μικρή περιοχή και από πλάγια θέση μετά από τροφοδότηση του Σόρια, με την άμυνα του ΝΠΣ Βόλου να «τρώει» φάση στην πλάτη της και τον Σιαμπάνη να μην μπορεί να αποκρούσει με τα πόδια.
Όμως, γρήγορα ο ΝΠΣ Βόλος ξαναπήρε το προβάδισμα, αφού έκανε το 1-2 στο 45’+4’ και πήγε προηγούμενος με 1-2 στ’ αποδυτήρια σε μία καθοριστική στιγμή της αναμέτρησης.
Ήταν μία φάση διαρκείας στην εξέλιξη ενός κόρνερ, με τον στόπερ Ες Σαουμπί να έχει μείνει στην περιοχή και με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής μετά από δεύτερη ασίστ του Τζόκα να στέλνει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Αθανασιάδη.
Στο πρώτο μέρος η κατοχή μπορεί να ήταν 69%-31% υπέρ του Ηρακλή, αλλά οι τελικές ήταν 7-16 υπέρ του ΝΠΣ Βόλου, που είχε και έξι στην εστία έναντι μόλις μία του «Γηραιού».
Ο Τζόκα δεν έβγαζε μόνο ασίστ, αλλά βρήκε και ο ίδιος τον δρόμο προς τα δίχτυα, καθώς στο 60’ αξιοποίησε το γελοίο λάθος της άμυνας του Ηρακλή μετά από ασυνεννοησία Βούρου και Καρακασίδη (σ.σ. μπήκε στο 46’ στη θέση του Αθανασιάδη) και με αριστερό πλασέ έγραψε το τελικό αποτέλεσμα.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Ματσάρι): Αθανασιάδης (46′ Καρακασίδης), Πίνια, Βούρος, Τσάκλα, Σόρια (67′ Πέδρο Μάρκες), Νιζέτ, Σουρλής, Χρομάντα (71′ λ.τρ. Κράιντς), Κωνσταντακόπουλος (46′ Ιβι Λόπεθ), Μωϋσίδης, Κούστα (67′ Κόλιτς).
ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Μπράτσος): Σιαμπάνης, Κάτσικας (62′ Γκάμπριελ), Κάργας, Ελ-Σαουμπί, Μεντίλ, Φάμπιο, Κόμπα, Τζόκα, Λάμπρου (58′ Φουρτάδο), Χαραλαμπόγλου, Ουρτάδο.
Στα άλλα ματς που άνοιξαν σήμερα (17/8) την αυλαία της 2ης προκριματικής φάσης:
Καλλιθέα-ΑΕΛ 1-3
(87’ Μανιάς-45’ πεν., 54’ Παπαγεωργίου, 90’+4’ Αλμπάνης)
Αναγέννηση Καρδίτσας-Άρης 0-2
(49’ Φατιγκά, 67’ Αναστασόπουλος αυτογκόλ)


















