Πρόκριση για Θησέα στα ημιτελικά του Κυπέλλου με 4-5 στα πέναλτι επί του Γ.Σ.Α.

Στα πέναλτι με 4-5 μετά το 0-0 του 90λεπτου και της παράτασης πήρε την πρόκριση στους τέσσερις του Κυπέλλου της ΕΠΣΘο Θησέας εις βάρος του γηπεδούχου Γ.Σ. Αλμυρού. Ο Θησέας έκανε το 5/5 στα πέναλτι, με το νικητήριο να το πετυχαίνει ο Κοτζαθανάσης, ενώ μοιραίος στάθηκε ο Αγιασιώτης για τον Αλμυρό στην πρώτη εκτέλεση, με τον Κεφαλά να αποκρούει.

Στο 18’ ο Αναστασίου έδωσε στον Αΐδη κι αυτός πήγε να ξαναπεράσει για τον συμπαίκτη του, η μπάλα πήγε σε σώμα αμυνόμενου, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για χέρι εντός περιοχής και για πέναλτι.  Στο 32’ από φάση διαρκείας στα καρέ του Αλμυρού, δεν μπόρεσαν να διώξουν οι παίκτες του Γ.Σ. Αλμυρού και η μπάλα έφτασε στον Οικονόμου, που  σούταρε ψηλά πάνω από την εστία. Πέντε λεπτά αργότερα ο Πέτσης από δεξιά πήγε να ντριμπλάρει τον Λάμπο, με τους φιλοξενούμενους να ζητούν πέναλτι για ανατροπή του ποδοσφαιριστή τους.

Στο 42’ από λάθος του Κυριάκου, πήρε την μπάλα ο Σιώμος σε θέση βολής, ο Κυριάκος όμως επέστρεψε και πίεσε τον επιθετικό του Θησέα, που έκανε το σουτ με όχι μεγάλη δύναμη, το οποίο μπλόκαρε ο Κοντογεωργάκης.

Στις αρχές του δεύτερου μέρους και συγκεκριμένα στο  50’ από σέντρα του Πέτση από τα δεξιά ο Βλάχος έκανε την κεφαλιά που πέρασε εκτός εστίας, ενώ στο 54’ ο Αΐδης πέρασε με τακουνάκι για τον Πατσή, που μπήκε στην περιοχή και από θέση μέσα δεξιά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Στο 71’ από φάουλ του Οικονόμου, Λίτσος έκανε το τακουνάκι στην κίνηση με αποδέκτη τον Σιώμο, που πλάσαρε άουτ. Δέκα λεπτά μετά (81’) πάλι από φάουλ του Οικονόμου, δεν απομάκρυναν οι αμυντικοί και ο Γαλανόπουλος με πλασέ από το ύψος της περιοχής ανάγκασε σε μία σωτήρια επέμβαση τον Κοντογεωργάκη, που έδιωξε σε κόρνερ σε μια σημαντική ευκαιρία για τον Θησέα. Ακολούθως, στο 85’ σε αντεπίθεση ο Βλάχος σέντραρε από τα δεξιά, ο Σιώμος έκανε την κεφαλιά και ο Κοντογεωργάκης, που είχε κάνει έξοδο, απέκρουσε.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Καναβός έπιασε το σουτ, που έδιωξε ο Κεφαλάς σε κόρνερ, αλλά  αυτό δεν εκτελέστηκε, καθώς ο διαιτητής Ευαγγελιάς σφύριξε τη λήξη.

Στην αρχή της παράτασης και συγκεκριμένα στο 92’ ο Αναστασίου βγήκε στο τετ-α-τετ , αλλά άνοιξε το κοντρόλ και έτσι τον πρόλαβε ο Κεφαλάς, που έδιωξε, ενώ στο 93’ από κόρνερ του Κοτζαθανάση ο Σιώμος πήρε την κεφαλιά, η οποία έφυγε εκτός εστία.

Στο 114’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον Αλμυρό. Ο Καναβός με κάθετη πάσα έβγαλε στο τετ-α-τετ τον Αΐδη, ο οποίος νικήθηκε από τον Κεφαλά, ενώ στο 120’ ο Κοντογεωργάκης, μπλόκαρε το σουτ του Πέτση.

Η σειρά των πέναλτι:

ο Κεφαλάς απέκρουσε το πέναλτι του Αγιασιώτη

ο Βλάχος έκανε το 0-1 για τον Θησέα, με την μπάλα να βρίσκει πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι

ο Καναβός ισοφάρισε σε 1-1

ο Σιώμος έδωσε και πάλι το προβάδισμα στον Θησέα με 1-2

ο Κυριάκος έκανε το 2-2

ο Ζαχαράκης σημείωσε το 2-3

ο Παπακώστας  έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 3-3 για τον Αλμυρό

ο Οικονόμου δε λάθεψε και έγραψε το 3-4 για τους φιλοξενούμενους

ο Αναστασίου με δοκάρι και μέσα κράτησε προσωρινά ζωντανό τον Αλμυρό, κάνοντας το 4-4

Ο Κοτζαθανάσης στο καθοριστικό πέμπτο πέναλτι του Θησέα ήταν εύστοχος και με 4-5 στα πέναλτι πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ. Να σημειωθεί ότι ο Κοντογεωργάκης ακούμπησε την μπάλα, αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει την πορεία εντός της εστίας του.

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ: Κοντογεωργάκης, Πατσής, Λάμπος, Παπακώστας, Κυριάκος, Νικογιάννης (46’ Αγιασιώτης), Καναβός, Αράπης, Καραγεωργόπουλος (88’ Αργυρόπουλος), Αΐδης, Αναστασίου

ΘΗΣΕΑΣ: Κεφαλάς, Μπόρας, Διαμαντόπουλος, Νιαώτης (69’ Λίτσος), Ιακωβίδης, Κοτζαθανάσης, Γαλανόπουλος (113’ Ζαχαράκης), Πέτσης, Οικονόμου, Σιώμος, Βλάχος

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.