Πρόκριση για την ΑΕΚ στον τελικό κυπέλλου μπάσκετ

Ένα δεκάλεπτο (το τρίτο) ήταν αρκετό για να κάμψει η ΑΕΚ την αντίσταση του Διαγόρα Δρυοπιδέων στο Αιγάλεω, να νικήσει με 89-71 και να προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου της Κυριακής, που ήδη περιμένει ο Προμηθέας. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ως κορυφαίους τους Γιόνας Μασιούλις και Νίκο Ρογκαβόπουλο με 21 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Η ΑΕΚ από το ξεκίνημα βρήκε σθεναρή αντίσταση από τον Διαγόρα, καθώς ο Καράμπουλας με 15 πόντους είχε βάλει δύσκολα στο συγκρότημα του Παπαθεοδώρου.

Το 30-41 ήταν τιμητικό για τους γηπεδούχους που πάλευαν στα ίσα απέναντι σε μία ομάδα που έχουν μία κατηγορία απόσταση. Στο τρίτο δεκάλεπτο μίλησε ο νεαρός Ρογκαβόπουλος, σερί τρίποντά του έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα της ΑΕΚ και με 29-13 επιμέρους σκορ, η Ένωση έβαλε ουσιαστικά τέλος στην υπόθεση πρόκριση.

Ο Διαγόρας πραγματοποίησε την ύστατη προσπάθεια στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου, αυτό δεν ήταν αρκετό και η ΑΕΚ με περίπατο την Κυριακή θα παλέψει για το 5ο κύπελλο της ιστορίας της.

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 30-41, 43-70, 71-89

Διαγόρας Δρυοπιδέων (Ζαβός): Αγγελόπουλος 13, Κουκάς 6, Καρβούνης, Λεβέντης, Καράμπουλας 22, Πολυτάρχου 13, Γονιδάκης, Καρασταμάτης 3, Παπαδόλιας 2, Βλάχος, Μαχαίρας 8, Γκιουζέλης 4.

ΑΕΚ (Παπαθεοδώρου): Ρέι 14, Τσάλμερς 2, Τολιόπουλος 2, Ματσιούλις 21, Γιάνκοβιτς 8, Χρυσικόπουλος 7, Ζήσης 3, Μαυροειδής, Ρογκαβόπουλος 14, Γιαννόπουλος 7, Σλότερ 6, Γκραντ 5.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.