Προς αύξηση το ποσοστό φιλάθλων στα γήπεδα – Πλαφόν οι 5.000 θεατές

Η μείωση των κρουσμάτων έχει ανοίξει τη συζήτηση για τη χαλάρωση των μέτρων, κάτι που περιμένουν με μεγάλη αγωνία οι ομάδες της Super League.

Οι εκπρόσωποι της λίγκας, άλλωστε, είχαν λάβει και σχετική δέσμευση από τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη ότι θα υπάρξει επανεξέταση, μόλις το επιτρέψει η επιδημιολογική κατάσταση.

Η τωρινή κατάσταση φαίνεται ότι επιτρέπει να «ανοίξει» η συγκεκριμένη συζήτηση και σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή των ειδικών είναι έτοιμη να εισηγηθεί τις επόμενες ημέρες την αύξηση του ποσοστού θεατών στα γήπεδα.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι η πληρότητα των γηπέδων να αυξηθεί στο 20% με 30% επί της συνολικής χωρητικότητας, με πλαφόν τους 5.000 θεατές. Αυτό, φυσικά, δεν θα λύσει το… πρόβλημα των μεγάλων ομάδων, καθώς θα κληθούν και πάλι να κάνουν επιλογή στους κατόχους διαρκείας, αλλά σίγουρα θα είναι ένα βήμα πριν την επιστροφή στην κανονικότητα.

Να θυμίσουμε ότι με βάση τα τωρινά μέτρα, τα οποία έχουν παραταθεί ως τις 23 Ιανουαρίου, οι αγώνες διεξάγονται με το 10% της χωρητικότητας με πλαφόν τους 1.000 θεατές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.