Προς διεξαγωγή το Final Four βόλεϊ Γυναικών

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
Στον Αλμυρό οι αγώνες για την άνοδο στη Β’ Εθνική

O προβληματισμός όλων των σωματείων για το τι μέλλει γενέσθαι, κυρίως από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, παραμένει έντονος, αφού τα οικονομικά δεδομένα δεν είναι υπέρ τους και οι πηγές εσόδων περιορίζονται κατά πολύ. Αυτός ο προβληματισμός φάνηκε και στην τελευταία τηλεδιάσκεψη που είχε η ΕΣΠΕΚΕΛ με τους εκπροσώπους των σωματείων βόλεϊ γυναικών, μετά τη συζήτηση που είχε γίνει με τα σωματεία ανδρών, και οι απόψεις δεν ήταν σε καμία περίπτωση διαφορετικές.

Αυτό πάντως που διαφέρει είναι η διάθεση να πραγματοποιηθούν κάποιοι αγώνες, όπως αυτοί του Final Four Γυναικών στον Αλμυρό Μαγνησίας, από τη στιγμή που τα γήπεδα έχουν δοθεί προς χρήση και με γνώμονα την άποψη ότι τα αποτελέσματα πρέπει να κρίνονται εντός των αγωνιστικών χώρων. Υπάρχει βέβαια και η άποψη ν’ ανέβουν και οι τέσσερις ομάδες στη Β’ Εθνική Γυναικών (ΓΣ Αλμυρού, Αναγέννηση Καρδίτσας, ΑΣ Ιτέας και Κύνος Λιβανάτων), όμως προκρίνεται η διεξαγωγή των αγώνων, όπως και για τις αντίστοιχες διοργανώσεις Παίδων και Κορασίδων, όλοι την πρώτη εβδομάδα του ερχόμενου Ιουλίου. Βασική προϋπόθεση βέβαια είναι να επιτρέπουν τη διεξαγωγή αγώνων τα υγειονομικά δεδομένα και οι αποφάσεις των ειδικών και της Πολιτείας.

Σχετικά με το μέλλον και την επόμενη χρονιά, η ΕΣΠΕΚΕΛ προσανατολίζεται στο να «τρέξει» ακριβώς η ίδια διαδικασία για το πρωτάθλημα Κορασίδων με τη φετινή, που κρίνεται απολύτως πετυχημένη,  ενώ και για τα πρωταθλήματα γυναικών καταγράφεται η  τάση μείωσης της χρονικής διάρκειάς τους, για να περιοριστούν και τα έξοδα, ίσως και με τον διαχωρισμό σε ομίλους από την επόμενη χρονιά. Άλλωστε όλα τα σωματεία θα πληρώσουν ένα συμβολικό ποσό συμμετοχής ως παράβολο για τη συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα της επόμενης περιόδου, ενώ τα αναπτυξιακά τμήματα θα συμμετέχουν δωρεάν στις αγωνιστικές δράσεις.  Ωστόσο, τα πρόστιμα σε περίπτωση που κάποια ομάδα δηλώσει συμμετοχή και δεν κατέβει τελικά στο πρωτάθλημα θα ισχύουν κανονικά.

Τηλεδιάσκεψη και με τους διαιτητές

Πριν από τη διαδικτυακή συνάντηση με τους εκπροσώπους ομάδων, το ΔΣ της ΕΣΠΕΚΕΛ είχε τηλεδιάσκεψη και με τους εκπροσώπους των διαιτητών της Ένωσης, χωρίς ν’ αλλάζουν πολλά δεδομένα ενόψει της επόμενης αγωνιστική περιόδου.

Αυτό που προκύπτει είναι ότι θα γίνει προσπάθεια προκειμένου να λειτουργήσει νέα σχολή διαιτητών,  με οnline μάλιστα διαδικασία και τηλεκπαίδευση, ώστε να είναι σε θέση να συμμετέχουν σ’ αυτή όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα. Άλλωστε η ΕΣΠΕΚΕΛ είναι μία από τις μεγαλύτερες γεωγραφικά τοπικές αθλητικές Ενώσεις της χώρας, αφού συμπεριλαμβάνει στους κόλπους της σωματεία από τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία! Τέλος, όσον αφορά τις αμοιβές των διαιτητών, αυτές θα παραμείνουν ίδιες και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.