Προς το Μητρώο οι ομάδες μπάσκετ της Μαγνησίας

Σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ της Μαγνησίας δείχνει να τα έχει πάει καλά σε ό,τι αφορά την εγγραφή στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, με τα περισσότερα σύνολα είτε να έχουν εγγραφεί ή να έχουν υποβάλλει τη σχετική αίτηση περιμένοντας την ολοκλήρωση της διαδικασίας, έχοντας κάνει την προεγγραφή.

Συνολκά 20 σωματεία δραστηριοποιούνται στα πρωταθλήματα μπάσκετ από πλευράς Μαγνησίας, από τη Β’ Εθνική μέχρι και τη Β’ ΕΣΚΑΘ (21 αν υπολογίσει κανείς και την ομάδα της Νίκης Βόλου Κ17 που συμμετέχει φέτος στη Β’ ΕΣΚΑΘ), με μόλις τέσσερα να μην εμφανίζονται ούτε στη λίστα των προεγγραφών. Συνολικά 10 σωματεία έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή και άλλα πέντε έχουν ολοκληρώσει την προεγγραφή και περιμένουν την οριστική απάντηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Έτσι, η Νίκη έχει ολοκληρώσει την εγγραφή, όπως και ο Ολυμπιακός Βόλου και ο ΓΣ Αλμυρού από τη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Όσον αφορά την Α1 ΕΣΚΑΘ,  Αιολικός, ΓΣ Βόλου, Ανόρθωση, ΑΕΒ Διμηνίου, Ελευθεριακός, και Ανάληψη έχουν ήδη εγγραφή, ενώ έχει ολοκληρώσει την προεγγραφή ο Ίωνας Βόλου.

Στην Α2 ΕΣΚΑΘ, Σκιάθος και BC Volos έχουν εγγραφεί, ενώ ο Κένταυρος Ζαγοράς έχει ολοκληρώσει την προεγγραφή.

Επίσης, στη Β’ ΕΣΚΑΘ, η Σκόπελος έχει εγγραφεί, ενώ τα Άνω Λεχώνια έχουν κάνει την απαραίτητη προεγγραφή.

15 σωματεία με τμήμα μπάσκετ από τα 20 συνολικά έχουν κινηθεί για να ενταχθούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων σύμφωνα αποκλειστικά και μόνο με τα στοιχεία που δίνει μέσω του αρχείου της η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, κάτι που μεταφράζεται σε ποσοστό 75%. Όχι και άσχημα, όπως μπορεί να υποθέσει κανείς…

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.