Πρόστιμο στον Ολυμπιακό για τα επεισόδια της Πάτρας

Πρόστιμο και όχι αφαίρεση βαθμών ή, τιμωρίας της έδρας, επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό για τα επεισόδια που έγιναν στο ματς Κυπέλλου με την Παναχαϊκή.

Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ τιμώρησε τους «ερυθρόλευκους» με πρόστιμο 60.000 ευρώ, χωρίς, όμως, να τους επιβάλλει κάποια άλλη ποινή με βάση το άρθρο που είχαν κληθεί σε απολογία.

Η απόφαση σαφώς και αφήνει ικανοποιημένους τους Πειραιώτες, που λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της ποινής έκαναν λόγο για «πανηγυρική δικαίωση», ενώ υποστήριζαν ακόμη ότι το δικαστήριο δέχτηκε πως όλα ξεκίνησαν από έναν προβοκάτορα χωρίς να υπάρχει κανένας τραυμστισμός.

Βάσει του άρθρου με το οποίο είχε κληθεί σε απολογία, ο Ολυμπιακός απειλούνταν με -3 βαθμούς (είτε από το πρωτάθλημα, είτε από το Κύπελλο) και τιμωρία της έδρας του για 2-3 αγωνιστικές.

Ωστόσο, όμως, η αρμόδια επιτροπή της Ομοσπονδίας που δίκασε την υπόθεση αποδέχθηκε τα όσα υποστήριξαν οι νομικοί σύμβουλοι της ΠΑΕ και επί της ουσίας η ποινή που επέβαλλε μπορεί να χαρσκτηριστεί ως «χάδι»!

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας οι «ερυθρόλευκοι» στηρίχτηκαν πολύ στο άρθρο 3 του ΚΑΠ, υποστηρίζοντας ότι αν
υπάρξει ποινή αφαίρεσης βαθμών, αυτή πρέπει να ισχύσει στο Κύπελλο και όχι στο πρωτάθλημα.

Το δικαστήριο δέχτηκε τα στοιχεία που προσκόμισαν οι δικηγόροι του Ολυμπιακού στο υπόμνημα 50 σελίδων που κατέθεσαν και πείστηκε ότι δεν συντρέχει λόγος αφαίρεσης βαθμών.

Ο Ολυμπιακός είχε κληθεί σε απολογία, με βάση τα άρθρα 14-15 παράγραφος 4β, που κάνει λόγο για βιαιοπραγία κατά προσώπων, αλλά η υπόθεση εκδικάστηκε με τα άρθρα 14-15 παράγραφος 4α.

Επίσης θα πρέπει να επισημανθεί ότι η απόφαση ήταν παμψηφεί απαλλακτική για τον Ολυμπιακό με τρεις ψήφους, όπως συνέβη και στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Άρη και πάλι για τον ίδιο θεσμό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.