Πρόταση για αύξηση ορίου ηλικίας από την ΕΟΕ εξετάζει ο Λ. Αυγενάκης

Το ενδεχόμενο τροποποίησης του άρθρου 8, του υπό συζήτηση αθλητικού νομοσχεδίου, που αφορά τους περιορισμούς θητειών και τα όρια ηλικίας των προέδρων και των εκτελεστικών μελών των δ.σ. των αθλητικών ομοσπονδιών, εξετάζει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Στη διάρκεια της σημερινής (13/11) ομιλίας του στην τελευταία συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κυβερνητικός παράγοντας αποκάλυψε ότι το βράδυ της Τρίτης (12/11) έλαβε μία πρόταση από την ΕΟΕ, η οποία (κατά πλειοψηφία) προτείνει να ισχύσει όριο ηλικίας αυξημένο σε σχέση με αυτό που προβλέπει το νομοσχέδιο (75 έτη αντί 70).

«Επιφυλασσόμαστε να συζητήσουμε και να καταλήξουμε την Παρασκευή (σ.σ. ημέρα συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή) σε μία ολοκληρωμένη πρόταση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης.

Επίσης έκανε εκτενή αναφορά στις θετικές αντιδράσεις Ολυμπιονικών και παλαιών πρωταθλητών αναφορικά με την επίμαχη διάταξη, επισημαίνοντας παράλληλα ότι και οι διεθνείς αθλητικοί φορείς έχουν θεσπίσει ανάλογους περιορισμούς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.