«Πρόταση για έναρξη στις 2 Δεκεμβρίου»

Την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2 στις 2 Δεκεμβρίου προτείνει ο επικεφαλής της υγειονομικής επιτροπής των επαγγελματιών κατηγοριών ποδοσφαίρου, Ξενοφών Ρούσσης όπως τόνισε σε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ενώ καλεί τα μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων να δουν από διαφορετική γωνία το όλο θέμα.

«Για εμάς βασική προϋπόθεση είναι να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την παρουσία των ομάδων στο πρωτάθλημα της Super League 2 και της Football League ακολούθως. Έπρεπε να φτιάξουμε ένα υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ήταν αντίστοιχο με της Super League 1. Έγινε μεγάλη προεργασία σε αυτό τον τομέα» σημείωσε στις δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM Πάτρας ο κ. Ρούσσης, με τα πρωτόκολλα των δύο κατηγοριών να έχουν εναρμονιστεί πλήρως. Συμπλήρωσε δε ότι: «Μέχρι τώρα δεν υπήρχε τίποτα στη Super League 2 που να προδιαθέτει και να προϋποθέτει μία κατάσταση. Δουλέψαμε με τους συνεργάτες μου και τον πρόεδρο της διοργανώτριας και φτιάξαμε ένα πρωτόκολλο πολύ καλά εναρμονισμένο με τη Super League και πιστεύω ότι βάσει αυτού υπάρχουν πολύ καλές προϋποθέσεις και εχέγγυα για να μπούμε στο πρωτάθλημα κανονικά».

Για την επιφυλακτικότητα των λοιμωξιολόγων πάντως τόνισε ότι: «Η άποψή μου είναι ότι οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ βλέπουν τη γενική κατάσταση που υπάρχει στην Ελλάδα και γι’ αυτό είναι επιφυλακτικοί. Δεν θα έπρεπε να είναι. Άλλο ο γενικός πληθυσμός και άλλο μια ομάδα γενικού πληθυσμού που αντιπροσωπεύει το ποδόσφαιρο. Είναι καθορισμένο, θα ξέρουμε ποιοι θα μπαίνουν μέσα. Δεν έχουν γνώση του αντικειμένου, ώστε να πάρουν ελεύθεροι μια θετική απόφαση. Είναι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι που ασχολούνται να είναι του Αθλητισμού. Αν δεν έχουν πατήσει το πόδι τους σε γήπεδο και δεν έχουν γνώση του αντικειμένου, δεν μπορείς να τους πείσεις εύκολα…».

Για το αν πιστεύει ότι το πρωτάθλημα μπορεί να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο, εξέφρασε την αισιοδοξία του και τόνισε ότι η δική του πρόταση είναι το πρωτάθλημα της Super League 2 να αρχίσει στις 2 Δεκεμβρίου(!), με τη Football League προφανώς να ακολουθεί. «Γίνεται μεγάλη προσπάθεια σε συνεργασία με τον πρόεδρο Λεωνίδα Λεουτσάκο. Και αυτός αγωνίζεται για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, κάνει ό,τι περνά από το χέρι του. Και εμείς σαν υγειονομική επιτροπή κάναμε ό,τι ήταν δυνατό. Η σκέψη μας είναι το συντομότερο δυνατό να αρχίσει το πρωτάθλημα».

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.